Vind de beste belastingadviseur in Noordwijkerhout

Kom gemakkelijk en snel in contact met belastingadviseurs uit Noordwijkerhout en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Belastingadviseurs Noordwijkerhout

Top 17 belastingadviseurs in Noordwijkerhout

Compleet overzicht van alle belastingadviseurs in Noordwijkerhout en omgeving

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk meerdere offertes, bespaar op de kosten!

In Noordwijkerhout zijn 17 belastingadviseurs beschikbaar. Onderstaand op deze pagina vind je een overzicht van alle belastingadviseurs uit Noordwijkerhout. Iedere belastingadviseur heeft een eigen profiel met informatie over de betreffende belastingconsulent. Bovendien zijn alle bedrijven handmatig geselecteerd en toegevoegd door ons serviceteam.

Belastingadviseur Noordwijkerhout gezocht?

Indien je op zoek bent naar een belastingadviseur dan zoek je een vakkundige belastingconsulent, maar betaal je liever niet teveel. Via deze bedrijvengids kom je snel in contact met één of meerdere belastingadviseurs bij jou uit de buurt, die je vrijblijvend vergelijkt. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Vind de beste belastingadviseur met het scherpste tarief

Overzicht van de top 17 belastingadviseurs in Noordwijkerhout en omgeving

Vergelijk meerdere belastingadviseurs en bespaar op de kosten!

belastingadviseur Noordwijkerhout

Vind een geschikte belastingadviseur uit Noordwijkerhout

Belastingadvies of hulp bij belastingaangifte nodig? Door een belastingadviseur uit Noordwijkerhout in te schakelen worden je zorgen uit handen genomen. Of je nu ondernemer, zzp-er of particulier bent, een belastingconsulent helpt je bij administratieve diensten. Denk bijvoorbeeld aan belastingadvies, financieel advies, btw-aangifte of belastingaangifte en salarisadministratie.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden omtrent belastingen? De exacte kosten per uur van een fiscalist? Dan vraag je gratis offertes aan. Dit doe je door het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt van meerdere belastingadviseurs een offerte, die je onderling vergelijkt op de kosten per uur. Zo bespaar je op de kosten.

Je leest op deze pagina alles over de belastingadviseur kosten, het tarief van diverse diensten en welke werkzaamheden een belastingadvieskantoor allemaal doet. Tot slot vind je hier handige tips voor het kiezen van de beste adviseur!

Betrouwbare belastingadviseur gezocht? Dit moet je weten!

 • Ons advies is te kiezen voor een vaste prijs in plaats van een uurtarief, zodat je exact weet wat de kosten zullen zijn. Het uurtarief varieert tussen €60,- en €100,-; voor specifieke prijsindicaties per dienst, raadpleeg deze tabel.
 • Voor ondernemers biedt de belastingadviseur een uitgebreid dienstenpakket, waaronder fiscaal advies, het beheer van financiële salarisadministratie, het opstellen van jaaropgaven, en het verzorgen van alle benodigde belastingaangiftes.
 • Particulieren schakelen een adviseur voornamelijk in voor bijstand bij de belastingaangifte en toeslagen. Daarnaast kunnen zij ook ondersteuning krijgen van een belastingadviseur bij zaken als erfbelasting en schenkbelasting.

Waarom een belastingadvieskantoor inschakelen?

Een belastingaangifte doen is voor bijna iedere particulier of ondernemer ingewikkeld, helemaal als zij geen belastingadvies hebben gehad. Je schakelt een belastingadvieskantoor in, omdat zij meer mogelijkheden zien en meer kennis hebben van fiscale zaken. Daarnaast geeft een belastingconsulent of bedrijfsfiscalist ook suggesties voor financiële voordelen.

Wanneer je weinig verstand van zaken hebt en je wilt financieel advies of hulp bij belastingaangifte, is het verstandig om een belastingadviseur in te schakelen. Bovendien helpen ze je ook bij administratieve diensten, zoals boekhouding of salarisadministratie.

Een belastingadvieskantoor neemt je zorgen uit handen en zorgt ervoor dat alles op de juiste manier geregeld is. De voordelen op een rijtje:

 • Kennis van fiscale zaken
 • Ervaring in het vakgebied
 • Belastingadvies, hulp bij aangifte en andere administratieve diensten
 • Nemen zorgen uit handen

Vraag gratis offertes aan van belastingadviseurs in Noordwijkerhout!

Belastingadviseur Noordwijkerhout inschakelen?

Vind een expert in jouw regio en bespaar tot 40%!

Wat kost een belastingadviseur in Noordwijkerhout?

Benieuwd naar de kosten van een belastingadviseur? Het uurtarief van een belastingadviseur in Noordwijkerhout ligt gemiddeld tussen de €60,- tot €230,- per uur. Het uurtarief verschilt enorm: dat komt omdat elke adviseur zijn of haar eigen tarief bepaald. De prijs voor een adviseur hangt onder andere af van de keuze voor een belastingadviseur of een fiscalist. Een fiscalist is over het algemeen duurder, omdat dit een beschermde titel is.

Daarnaast ben je vaak goedkoper uit bij zelfstandige belastingadviseurs dan bij grote kantoren. We raden je dus altijd aan om meerdere adviseurs met elkaar te vergelijken: zo ben je verzekerd van de beste prijs.

Vraag gratis offertes aan om te vergelijken.

Uurtarief belastingadviseur 2024

Voor het inschakelen van een belastingconsulent betaal je gemiddeld €60,- tot €100,- per uur. Een belastingconsulent is geen beschermde titel, daarom is dit goedkoper dan het inhuren van een fiscalist. Fiscalisten kosten gemiddeld €120,- tot €230,- per uur.

Wanneer heb je een fiscalist nodig?

Voor particulieren en de meeste ondernemers is het inhuren van een belastingadviseur een prima keuze. Zij hebben voldoende kennis om je te helpen en advies te geven. Je bespaart zo op de kosten per uur, omdat de belastingconsulent een stuk goedkoper is. Gaat het om hele grote ondernemingen of complexe zaken? Dan raden we je aan een fiscalist in Noordwijkerhout in te huren.

Uurtarief belastingconsulent en fiscalist

€60,- tot €230,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven in 2024.)

Belastingconsulent
€60,- tot €100,-

Fiscalist
€120,- tot €230,-

Start gratis offerteaanvraag!

Belastingadviseur: kosten diensten

Hoewel de meeste ondernemers een belastingadviseur in Noordwijkerhout inschakelen met een maand- of jaarcontract, is het ook een optie om alleen bepaalde diensten uit te besteden aan de belastingconsulent. Voor ondernemers is dit bijvoorbeeld de aangifte inkomstenbelasting: de kosten hiervoor lopen uiteen van €335,- tot €950,-.

Voor particulieren kost de belastingaangifte ongeveer €120,- tot €130,-. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke en financiële situatie. Die je aangifte door middel van het F-biljet, dan betaal je gemiddeld €80,-, terwijl, invullen aan de hand van het C- of M-biljet gemiddeld €250,- kost.

Kosten belastingadviseur: diensten 2024

Diensten Gemiddelde tarieven 2024*
Ondernemers, bedrijven en zzp’ers
Aangifte inkomstenbelasting €335,- tot €950,-
Particulieren
Belastingaangifte (met bijleenregeling) €125,-
Aangifte erfbelasting (voorheen Successie aangifte) €350,-
Belastingaangifte (sprake van echtscheiding) €120,-
F-biljet €80,-
C-biljet €250,-
M-biljet €250,-
Zorgtoeslagen €40,- (per toeslag)

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan en vind de beste belastingconsulent.

fiscalist Noordwijkerhout

Wat is het verschil tussen een belastingconsulent en fiscalist?

Wat is het verschil tussen een belastingconsulent en een fiscalist? Een vraag waar veel mensen het antwoord niet op weten. Dit komt omdat deze benamingen behoorlijk dichtbij elkaar liggen, maar onderling toch nog redelijk verschillen.

Een belastingconsulent is iemand die gespecialiseerd is op het gebied van belastingen. Hij of zij adviseert de particulier en de ondernemer over alles wat met de fiscale wet- en regelgeving te maken heeft. Bovendien helpt een belastingconsulent ook bij belastingaangifte. Een belastingconsulent wordt ook wel belastingadviseur genoemd.

Een fiscalist in Noordwijkerhout, ook wel fiscaal jurist genoemd, kent de Nederlandse wetgeving en rechten volledig. Bovendien weten zij exact hoe ze het recht vertalen richting het belastingsysteem. Alleen als deze persoon een universitaire opleiding voor rechten, met een specialisatie in fiscaal recht, heeft gevolgd, mag diegene fiscalist of bedrijfsfiscalist genoemd worden.

Fiscalist of belastingconsulent nodig? Vind eenvoudig een adviseur! Vraag gratis offertes aan en vergelijk!

Wat doet een belastingadviseur?

Een belastingadviseur heeft heel veel verschillende taken, voor zowel particulieren als ondernemers. Toch zijn dit de belangrijkste taken van een belastingadviseur:

 • De financiële administratie: deze kun je gehele uitbesteden of gedeeltelijk. Het bestaat onder meer uit het bijhouden van de kasadministratie, het debiteuren- en crediteurenbeheer en eventueel ook je salarisadministratie. Door dit goed bij te houden, is het opstellen van rapportages en het doen van aangiftes een stuk gemakkelijker, sneller én goedkoper.
 • Controle financiële administratie: doe je de administratie zelf, dan kan het alsnog waardevol zijn deze te laten controleren door een adviseur. Zo weet je zeker dat alles klopt.
 • Financiële rapportages: dit zijn de maand-, kwartaal en jaarverslagen. Deze geven een duidelijk beeld van je financiële situatie.
 • Accountantsverklaring: grote ondernemingen zijn controleplichtig, dat houdt in dat je verplicht bent de jaarrekening te laten controleren door een accountant. Ook hiervoor kun je een belastingconsulent inhuren.

Daarnaast zijn er verschillende taken die belastingconsulenten voor particulieren uitvoeren. Zij bieden hulp en advies bij het aanvragen van toeslagen, zoals huur-, of zorgtoeslag. Ook kunnen zij je hulp bieden bij de belastingaangifte en adviseren over de verschillende aftrekposten waar je mogelijk recht op hebt.

Op zoek naar een belastingadviseur? Start nu je gratis offerteaanvraag!

belastingadvies Noordwijkerhout

Belastingadvies Noordwijkerhout: zakelijk en particulier!

Waarom is belastingadvies in Noordwijkerhout zo waardevol? Voor zowel particulieren als ondernemers zijn er heel veel verschillende regelingen wat je een fiscaal voordeel oplevert. Maar vaak zijn deze niet allemaal even bekend.

Door advies te vragen aan een belastingadviseur, weet je zeker wat een bepaalde investering je kan opleveren. Als je overweegt te investeren in duurzame energiemaatregelen, of als je als ondernemer een nieuwe auto wilt aanschaffen. Een belastingadviseur kijkt naar de mogelijkheden, eventuele subsidies of aftrekposten waar je gebruik van kunt maken en geeft je zo een persoonlijk advies.

Op deze pagina lees je meer over fiscaal advies.

Fiscalist Noordwijkerhout

Belastingen zijn nodig om de samenleving te organiseren. Maar belastingen bieden ook bepaalde kansen. Schakel als zzp-er of mkb-er een fiscalist in en maak slim gebruik van de mogelijkheden, om belastinggeld terug te verdienen. Belastingadvies of financieel advies nodig? Hulp bij belastingaangifte? Een fiscaal adviseur helpt je hierbij. Je kunt niet alleen advies krijgen, maar adviseurs helpen je ook bij het opstellen van een jaarrekening voor een bv of voor een samenstellingsverklaring.

Hulp bij belastingaangifte

Hoe complexer je persoonlijke situatie, des te complexer ook de belastingaangifte. Zowel particulieren als ondernemers kunnen hiervoor hulp inschakelen. Voor startende ondernemers is dit fijn, zodat je een duidelijk beeld krijgt van aangifte en het feit of je de administratie correct bijhoudt. Voor particulieren is het grootste deel van de aangifte al ingevuld, maar kun je gebruik maken van verschillende aftrekposten: daar helpt de belastingdienst je niet bij. Een belastingadviseur ken je vertellen welke kosten jij mag aftrekken: zo houd je onder aan de streep meer geld over!

Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers

Ondernemers betalen inkomstenbelasting over de winst. Ben je zzp-er of mkb-er, dan dien je voor 1 mei aangifte te doen. Eigenaar van een mkb en personeel in dienst? Dan is het slim om de jaaropgave voor 1 april te verstrekken aan je werknemers. Wat het tarief is voor het laten doen van belastingaangifte als ondernemer, hangt van bepaalde factoren af. In onderstaande tabel zie je wat het gemiddelde tarief is hulp bij belastingaangifte.

Aangifte omzetbelasting (btw)

Aangifte omzetbelasting, ook wel btw-aangifte genoemd, moet je doen als je ondernemer bent. Btw is de belasting die over een bepaalde periode wordt geheven. Dit kan een maand, een kwartaal of een jaar zijn. Btw-aangifte opstellen en hulp hierbij nodig? Een bedrijfsfiscalist helpt je om de aangifte te doen.

Meer informatie over:
Omzetbelasting ondernemers.
Omzetbelasting zzp

Aangifte vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting is de belasting die je moet betalen als je eigenaar van een Naamloze Vennootschap of Besloten Vennootschap bent. Aangifte vennootschapsbelasting doe je niet tegelijk met de inkomstenbelasting. Pas als het boekjaar van de vennootschap is afgesloten, doe je de aangifte.

Dividendbelasting

Als je bedrijf of onderneming winst uitbetaalt in dividenden, moet hier dividendbelasting over betaald worden. Deze vorm van belasting wordt geheven van winstbewijzen en aandelen. Het percentage van de dividendbelasting ligt op 15%.

Kosten aangifte inkomstenbelasting 2024

Basistarief Excl. 21% btw Incl. 21% btw
Laag €225,- €272,25
Medium €450,- €544,50
Hoog €950,- €1.149,50

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Ondernemer en op zoek naar een fiscalist in Noordwijkerhout?

Vind snel een fiscalist bij jou in de buurt en bespaar!

Salarisadministratie

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, ben je daar al druk genoeg mee. Het is dan logisch dat je weinig tijd over hebt voor administratieve diensten, zoals salarisadministratie. Door dit uit te besteden aan een belastingadviseur, heb je er zelf geen omkijken naar.

Opstellen van jaaropgaven

Jaaropgaven zijn overzichten met jaarlijkse informatie voor de Belastingdienst. Het opstellen van een jaaropgaaf is een onderdeel van de salarisadministratie en is een nauwkeurig klusje. Moeite met jaaropgaven opmaken? Een bedrijfsfiscalist helpt je hierbij.

Op de jaaropgaaf staan belangrijke gegevens van het afgelopen jaar die de Belastingdienst nodig heeft voor controle.

Loonheffingen berekenen

Loonheffingen zijn heffingen die ingehouden worden op het loon van werknemers. Wanneer je ondernemer bent en personeel in dienst hebt, moeten de loonheffingen dus aangezet worden. Dit komt omdat je als werkgever inhoudingsplichtig bent. Wat inhoudt dat je premies en loonbelastingen moet innen bij het personeel, omdat je dit aan de Belastingdienst moet betalen. Loonheffingen berekenen is behoorlijk ingewikkeld en moet heel secuur gedaan worden. Besteed dit daarom eenvoudig uit aan een belastingadvieskantoor.

salarisadministratie

Advies op maat

Weinig tijd als ondernemer om je te verdiepen in belastingen en andere administratieve diensten? Loop je tegen ingewikkelde vraagstukken aan op juridisch of fiscaal gebied? Een bedrijfsfiscalist staat voor je klaar om je bij te staan en belastingadvies of financieel advies te geven.

Belastingadvies

Belastingadvies nodig omdat je weinig verstand van belastingen hebt? Zijn er bepaalde fiscale of financiële vraagstukken waar je zelf niet uitkomt? Door een gecertificeerde fiscaal adviseur in te schakelen, heb je zelf ruimte om je bezig te houden met de onderneming. Een bedrijfsfiscalist helpt je bij belastingadvies, vragen over financieringen of investeringen.

Informatie over belastingadvies voor bedrijven.

Financieel advies

Een bedrijfsfiscalist inschakelen voor financieel advies, is vaak erg waardevol. Als je van plan bent om een onderneming te starten of je bent net als zzp-er gestart, is het aan te raden om met iemand om te tafel te gaan zitten voor financieel advies.

Een fiscalist helpt je bij het treffen van regelingen en het op orde zetten van je administratie.

Kosten advieswerk fiscalist 2024

Fiscalist Uurtarief Uurtarief incl. 21% btw
Laag €120,- €154,20
Medium €170,- €205,70
Hoog €230,- €278,30

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Belastingadviseur zzp

Begin je net als zelfstandig ondernemer, dan komt er waarschijnlijk veel op je af. De hulp van een belastingconsulent kan je helpen om duidelijkheid te brengen in alle plichten die je nu hebt bij de belastingdienst. Doordat je alles op een rijtje hebt, voorkom je grote problemen met de belastingdienst.

Daarnaast is een adviseur ook voor ervaren zzp’ers waardevol. Ze kunnen je helpen of adviseren met betrekking tot de belastingaangifte en eventuele investeringen die je wil doen: bijvoorbeeld de investering in een kantoorpand of een nieuwe bedrijfsauto.

Meer informatie over belastingadvies voor zzp’ers.

Belastingadvies voor mkb

Wanneer je net een onderneming gestart bent, of je bent al langere tijd ondernemer maar wilt graag bijgestaan worden door een specialist, is het slim om een gecertificeerd fiscalist of belastingadviseur in de arm te nemen. Een fiscaal adviseur heeft kennis, ervaring en ondersteunt en adviseert je waar nodig. Inzicht in belastingadviseur kosten? Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier!

belastingconsulent Noordwijkerhout

Belastingadviseur Noordwijkerhout: particulier

Als je denkt dat je alleen een belastingadviseur inschakelt als je ondernemer bent, zit je fout. Het is namelijk heel goed mogelijk om een belastingconsulent in te huren als particulier zijnde. Een belastingadviseur helpt bij diverse aangiftes, geeft belastingadvies, helpt bij het invullen van biljetten en vraagt toeslagen voor je aan. Belastingconsulent inschakelen voor belastingadvies voor particulieren? Vraag offertes aan via het offerteformulier.

Belastingaangifte

De belastingaangifte in Noordwijkerhout is een belangrijke taak van belastingadviseurs. Wat doet een adviseur bij de aangifte?

Je kunt ervoor kiezen om de aangifte uit handen te geven aan de belastingadviseur. Dit spaart je tijd en energie die je weer in andere dingen kunt steken: dit geldt voor zowel particulieren als ondernemers.

Daarnaast geeft de adviseur ook advies. Ben je onlangs gescheiden of juist getrouwd dan heeft dat gevolgen voor je aangifte. Een adviseur kijkt bij veranderingen naar mogelijke aftrekposten of andere regelingen waar je recht op hebt. Zo weet je zeker dat je niet te veel of juist te weinig belasting betaalt.

Via de gratis offertedienst vind je snel een adviseur.

Aangifte inkomstenbelasting

Je betaalt inkomstenbelasting over inkomen uit wonen, werken, sparen en beleggen. Van deze inkomstenbelasting moet je ook aangifte doen. Wanneer je aangifte inkomstenbelasting hebt gedaan, blijkt of je recht hebt op bepaalde toeslagen. Het is bij een aangifte belangrijk dat je allerlei gegevens hebt verzameld. Lastig om zelf te doen? Een belastingadvieskantoor geeft je graag hulp bij de aangifte van de inkomstenbelasting.

Voor hulp bij de aangifte inkomstenbelasting betaal je gemiddeld €225,- tot €950,- exclusief btw, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en hoe complex de situatie is.

Erfbelasting

Erfbelasting is belasting die je moet betalen over de erfenis die je ontvangen hebt. Als er een dierbare is overleden en je ontvangt een erfenis van diegene, is de kans aanwezig dat je er belasting over moet betalen. Je betaalt alleen erfbelasting als je meer geld ontvangt dan de vrijstelling. Of je belasting moet betalen hangt af van de grootte van het bedrag en de relatie die je met de overledene had. Let bij het doen van belastingaangifte op dat je de erfbelasting ook meerekent.

Aangifte van erfbelasting uitbesteden kost ongeveer €350,-.

Schenkbelasting

Schenkbelasting is de belasting die je betaalt over bepaalde schenkingen. Een schenking is een leuke financiële bijkomstigheid en is vaak ook fiscaal voordeling. Schenkingen zorgen ervoor dat het uiteindelijke nalatenschap van de gever lager is, zodat de ontvanger uiteindelijk minder belasting betaalt. In de tabel hieronder staat het gemiddelde tarief voor de soorten belastingaangiften.

Tarieven belastingaangifte particulieren

Diensten Gemiddelde tarieven 2024*
Belastingaangifte (met bijleenregeling) €125,-
Aangifte erfbelasting (voorheen Successie aangifte) €350,-
Belastingaangifte (sprake van echtscheiding) €120,-
F-biljet €80,-
C-biljet €250,-
M-biljet €250,-

Belastingadvies nodig?

Schakel een belastingadviseur uit Noordwijkerhout in!

Aanvragen toeslagen: huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en zorgtoeslag

Het aanvragen van toeslagen klinkt eenvoudig, maar kan ik de praktijk best lastig zijn. Als je een wisselend inkomen hebt bijvoorbeeld. Toch is het erg belangrijk dat de aanvraag en het doorgeven van wijzigingen goed gebeurt: de belastingdienst gebruikt deze gegevens namelijk om de hoogte van je toeslagen te berekenen. Gaat dit verkeerd, dan bestaat de kans dat je te weinig of te veel toeslag ontvangt. In dit laatste geval moet je aan het einde van het jaar een (flink) bedrag terugbetalen.

Toeslagen die je kunt aanvragen zijn bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag. Als je denkt dat je hier recht op hebt, moet je dit zo snel mogelijk aanvragen. Doe je dit niet, dan loop je waardevolle toeslagen mis.

Tarieven: toeslagen aanvragen

Soort toeslag Gemiddelde tarieven 2024*
Zorgtoeslag €125,-
Huurtoeslag €350,-
Kinderopvangtoeslag €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Belastingadviseur inschakelen?

Vind eenvoudig en snel de beste belastingadviseur uit jouw regio.

Vind de juiste fiscalist!

Vraag gratis offertes aan om een bedrijfsfiscalist uit Noordwijkerhout te vinden.

Vergelijken = besparen!

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je op de kosten.

Hoe een goede belastingconsulent uit Noordwijkerhout vinden?

Hoe herken je een goede belastingconsulent uit Noordwijkerhout? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Het is namelijk best lastig om een goede belastingadviseur te vinden die redelijk goedkoop is. Een aantal punten waar je op kunt letten bij je zoektocht naar een betrouwbaar belastingadvieskantoor, zijn bepaalde beroepsverenigingen en ervaringen van andere cliënten.

 • Ga bijvoorbeeld na of de bedrijfsfiscalist ingeschreven is bij het RB, Register Belastingadviseurs. Deze vereniging staat bekend als dé beroepsvereniging van belastingadviseurs. Een belastingadviseur die bij het RB is aangesloten beschikt over fiscale kennis en heeft veel ervaring. Op de website van het RB vind je meer informatie.
 • Het NOB-lidmaatschap is een ander punt waar je rekening mee kunt houden. NOB staat voor de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Bij deze vereniging zijn universitair opgeleide belastingadviseurs aangesloten. Een lidmaatschap van het NOB staat voor garantie van kwaliteit. Meer weten? Ga naar de website van het NOB.
 • Het laatste punt wat mogelijk is om te controleren, is of de bedrijfsfiscalist bij het NOAB is aangesloten. NOAB betekent Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Dit is een brancheorganisatie wat zich richt op ondernemers. Fiscalisten die lid zijn van het NOAB beschikken over actuele kennis en zijn op de hoogte van veranderende wetten. Neem een kijkje op noabkeurmerk.nl voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over belastingadviseurs

Er zijn nog veel onduidelijkheden over belastingadviseurs en waarbij zij je kunnen helpen. Een belastingadviseur is namelijk niet alleen voor bedrijven belangrijk, maar ook voor particulieren! Bij de belastingaangifte bijvoorbeeld, of als je op het punt staat een huis te kopen. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag hier nu niet tussen? Maak dan snel gebruik van onze gratis offerteservice en kom in contact met een expert in je regio!


Belastingadviseur, wat is dat precies?

Een belastingadviseur is iemand gespecialiseerd in belastingen. Hij of zij is op de hoogte van alle wet- en regelgeving en weet dus ook precies hoeveel belasting jij moet betalen en welke aftrekposten je kunt gebruiken om geld te besparen. Een belastingadviseur geeft jou een persoonlijk advies waarbij hij kijkt naar jouw eigen situatie.

Wie mag zich belastingadviseur noemen?

Belastingadviseur is in Nederland een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zichzelf een belastingadviseur mag noemen. Vaak hebben adviseurs een vooropleiding gevolgd in de richting van fiscaal recht, maar dit hoeft niet. Het kan ook zijn dat een adviseur zelf veel ervaring heeft opgedaan en daarom een goed advies kan geven. Dit in tegenstelling tot een fiscalist, wat wel een beschermd beroep is.

Wanneer heb je een belastingadviseur nodig?

De hulp van een belastingadviseur komt van pas op het moment dat jij belastingen moet betalen. Voor particulieren is dat bijvoorbeeld tijdens de belastingaangifte en startende ondernemers kunnen een advies ook goed gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer zij hun btw-tarief moeten vaststellen of als ze twijfelen of ze in aanmerking komen voor de Kleine Ondernemers Regeling (KOR). Een goede belastingadviseur bespaart je geld doordat je niet onnodig veel belasting afdraagt.

Welke belastingadviseur kiezen?

Je hebt waarschijnlijk de keuze uit verschillende belastingadviseurs. Kies iemand die je vertrouwt. Je geeft deze inzicht in je persoonlijke gegevens. Bovendien moet je ervan op aan kunnen dat deze persoon je een advies geeft dat klopt, zodat je zo min mogelijk belasting hoeft te betalen. Let bij het kiezen van de belastingadviseur op: beroepsverenigingen, locatie, uurtarief en expertise.

Hoe belastingadviseur machtigen?

Wil je de belastingaangifte door de belastingadviseur laten indienen dan moet je deze persoon machtigen. Dit doe je gemakkelijk online via digid.nl. Je machtigt je boekhouder dan om je aangifte te doen, om bezwaar te maken en om uitstel aan te vragen. Ook mag hij namens jou de aangifte ondertekenen.

Wat heeft de belastingadviseur van jou nodig?

De belastingadviseur heeft een aantal gegevens nodig. Dit zijn je burgerservicenummer (en eventueel die van je partner), geboortedatum en gegevens over je inkomen, bijvoorbeeld een jaaropgave. Heb je een huis gekocht of kun je gebruik maken van andere aftrekposten, dan heeft de belastingadviseur nog aanvullende informatie nodig zoals facturen en de WOZ-waarde van je woning. Hier vraagt hij zelf naar.


belastingadvieskantoor Noordwijkerhout

Belastingadviseur Noordwijkerhout gezocht? Bespaar op de kosten!

Wil je goedkoop belastingadvies ontvangen van een gecertificeerde belastingadviseur uit Noordwijkerhout? Of ben je benieuwd naar de kosten per uur van een bedrijfsfiscalist? Via het offerteformulier vraag je gemakkelijk een vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt dan van maximaal 6 belastingadvieskantoren een offerte op maat. Vergelijk de offertes onderling en bespaar op de kosten.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je schakelt een belastingconsulent in voor allerlei diverse zaken. Denk onder andere aan financieel advies, belastingaangifte, btw-aangifte en advies over belastingen. Een fiscalist is voornamelijk gericht op de ondernemer. Ben je particulier? Dan kies je het beste voor een belastingconsulent.

Gratis offertes vergelijken!