Vind de beste belastingadviseur in Arnhem

Kom gemakkelijk en snel in contact met belastingadviseurs uit Arnhem en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Belastingadviseurs Arnhem

Alle 39 belastingadviseurs in Arnhem

Compleet overzicht van alle belastingadviseurs in Arnhem

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk meerdere offertes, bespaar op de kosten!

In Arnhem zijn 39 belastingadviseurs beschikbaar. Onderstaand op deze pagina vind je een overzicht van alle belastingadviseurs uit Arnhem. Iedere belastingadviseur heeft een eigen profiel met informatie over de betreffende belastingconsulent. Bovendien zijn alle bedrijven handmatig geselecteerd en toegevoegd door Belastingadviseur-wijzer.nl.

Belastingadviseur Arnhem gezocht?

Indien je op zoek bent naar een belastingadviseur dan zoek je een vakkundige belastingconsulent, maar betaal je liever niet teveel. Via deze bedrijvengids kom je snel in contact met één of meerdere belastingadviseurs bij jou uit de buurt, die je vrijblijvend vergelijkt. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Vind de beste belastingadviseur met het scherpste tarief

Overzicht van alle 39 belastingadviseurs in Arnhem

Vergelijk meerdere belastingadviseurs en bespaar op de kosten!

belastingadviseur Arnhem

Vind een geschikte belastingadviseur uit Arnhem

Heb je een belastingadviseur uit Arnhem nodig? Hier lees je alles over het inschakelen van een adviseur of fisalist, zowel voor ondernemers (zzp’ers, mkb’ers en grote bedrijven) als voor particulieren.

Bekijk op deze website de belastingadviseurs in de omgeving. Daarnaast lees je meer over de uurtarieven, kosten per dienst, wat een belastingadvieskantoor voor jou kan betekenen en hoe je een geschikte en betrouwbare adviseur kiest!

Betrouwbare belastingadviseur gezocht? Dit moet je weten!

 • Wij raden aan om te kiezen voor een vaste prijs in plaats van een uurtarief, dan weet je precies wat je moet betalen. Het uurtarief ligt tussen €60,- tot €100,-, in deze tabel vind je een aantal richtprijzen per dienst.
 • Voor ondernemers: de belastingadviseur geeft fiscaal advies, doet de financiële salarisadministratie, stelt jaaropgaven op en doet alle belastingaangiftes.
 • Voor particulieren: particulieren schakelen een adviseur vooral in voor hulp bij de belastingaangifte en toeslagen. Ook kunnen ze belastingadviseur krijgen bij erfbelasting en schenkbelasting.

Wat kost een belastingadviseur in Arnhem?

Op zoek naar een belastingadviseur in Arnhem? De kosten van belastingadviseurs liggen gemiddeld tussen de €60,- tot €230,- per uur. Deze prijs hangt af van je keuze voor een belastingconsulent of een fiscalist, en de specifieke werkzaamheden die je uitvoert.

Voor ondernemers en bedrijven is het vaak waardevol om een contract af te sluiten, omdat je dan goedkoper uit bent dan wanneer je een prijs per uur betaalt. Dat komt omdat je nu eenmaal meer gebruik maakt van de diensten dan particulieren. De prijzen van belastingconsulenten en -adviseurs lopen enorm uiteen, dus we raden je aan om goed onderzoek te doen. Vergelijk altijd meerdere adviseurs en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs.

Uurtarief belastingadviseur 2024

Het gemiddelde uurtarief van een belastingadviseur ligt tussen de €60,- tot €100,-. De kosten per uur van een belastingadviseur liggen lager dan de kosten voor een fiscalist: die betaal je ongeveer €120,- tot €230,- per uur.

Waar zit dit verschil in?

Een fiscalist is een beschermde titel: je bent dus verzekerd van een expert gespecialiseerd in belastingwetgeving. Een belastingconsulent is goedkoper, omdat dit geen beschermde titel is. Hiervoor hoeven belastingconsulenten dus geen opleiding af te ronden. Toch is een belastingconsulent vaak ervaren en kundig genoeg om je een waardevol advies te geven.

Uurtarief belastingconsulent en fiscalist

€60,- tot €230,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven in 2024.)

Belastingconsulent
€60,- tot €100,-

Fiscalist
€120,- tot €230,-

Start gratis offerteaanvraag!

fiscalist Arnhem

Belastingadviseur: kosten diensten

Een belastingadviseur biedt veel verschillende diensten aan. Voor ondernemers kost een aangifte inkomstenbelasting ongeveer €335,- tot €950,-. Je kunt als ondernemer het beste een contract afsluiten, omdat je dan jaarlijks goedkoper uit bent.

Voor particulieren liggen de kosten vaak iets lager, omdat de werkzaamheden minder complex zijn. Zo kost belastingaangifte met een bijleenregeling gemiddeld €125,- en betaal je voor belastingaangifte na een echtscheiding ongeveer €120,-. In de tabel hieronder krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van specifieke diensten.

Kosten belastingadviseur: diensten 2024

Diensten Gemiddelde tarieven 2024*
Ondernemers, bedrijven en zzp’ers
Aangifte inkomstenbelasting €335,- tot €950,-
Particulieren
Belastingaangifte (met bijleenregeling) €125,-
Aangifte erfbelasting (voorheen Successie aangifte) €350,-
Belastingaangifte (sprake van echtscheiding) €120,-
F-biljet €80,-
C-biljet €250,-
M-biljet €250,-
Zorgtoeslagen €40,- (per toeslag)

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven.

Kosten advieswerk fiscalist 2024

Fiscalist Uurtarief Uurtarief incl. 21% btw
Laag €120,- €154,20
Medium €170,- €205,70
Hoog €230,- €278,30

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Betrouwbare belastingadviseur inschakelen?

Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier!

Wat doet een belastingadviseur?

Een belastingadviseur heeft heel veel verschillende taken, die hij of zij voor zowel particulieren als ondernemers uitvoert. Voor ondernemers is een belastingadviseur al vanaf de start van de onderneming heel waardevol. Adviseurs denken mee en geven advies met betrekking tot de geschikte rechtsvorm en helpt met het opstarten van de administratie. Zo kun je direct goed van start gaan en voorkom je achterstanden.

Ook voor grotere ondernemers kan een belastingadviseur veel vertekenen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van de jaarrekening, helpen bij belastingaangifte en het afhandelen van bezwaarprocedures. Dit bespaart jou veel waardevolle tijd, die je weer kunt steken in je eigen werkzaamheden.

Dit zijn een paar van de belangrijkste taken van belastingadviseurs voor ondernemers:

 • Financiële administratie: onder andere het bijhouden van de kasadministratie, de salarisadministratie, crediteuren- en debiteurenbeheer en het opmaken en verzenden van facturen.
 • Financiële rapportage: de maand-, kwartaal- en jaarverslagen opstellen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de financiële situatie van je onderneming.
 • Controle van de financiële administratie: als je zelf je administratie bijhoudt, kun je deze laten controleren, zodat je zeker weet dat alles klopt.
 • Accountantsverklaring: in sommige gevallen ben je verplicht om een jaarrekening te laten controleren door een accountant.
 • Voor particulieren: zorg-, kinderopvang- of huurtoeslag aanvragen, belastingaangifte, doen, of belastingadvies geven.

Belastingadviseur of fiscalist Arnhem: voor ondernemers

Een belastingadviseur of een fiscalist uit Arnhem kijkt naar alle haken en ogen bij belastingadvies en helpt zowel de zzp-ondernemer als een mkb. Belasting is nodig om de samenleving te organiseren, maar belastingen bieden ook kansen. Maak slim gebruik van de fiscale mogelijkheden en ontvang belastinggeld terug. Schakel een fiscaal adviseur in wanneer je belastingadvies nodig hebt, je belastingaangifte wilt doen of financieel advies wilt inwinnen.

Wat doet een belastingadviseur voor jou?

 • Hulp bij belastingaangifte: een ondernemer krijgt te maken met allerlei soorten belastingen en hiervan moet ook vaak aangifte gedaan worden. Een belastingadviseur helpt je bij de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers, de aangifte van de omzetbelasting (btw) en de aangifte van vennootschapsbelasting en dividendbelasting.
 • Salarisadministratie: de salarisadministratie moet nauwkeurig bijgehouden worden. Je bent niet alleen verplicht om loon te betalen, maar je moet ook loonaangifte doen. Salarisadministratie bestaat uit jaaropgaven, loonstaten en loonstroken. Ook het berekenen van de loonheffing is een onderdeel van deze administratie.
 • Opstellen jaaropgaven: een jaaropgave is de jaarlijkste informatie voor de Belastingdienst. Hierin staat loon van het afgelopen kalenderjaar, ingehouden belasting en de verrekende arbeidskorting.
 • Belastingadvies op maat: je krijgt financieel advies en belastingadvies. Loop je tegen een fiscaal of juridisch vraagstuk aan? Een fiscaal adviseur helpt je erbij.
Belastingadviseur voor zzp: als zzp’er is belastingadviseur enorm waardevol. Je krijgt als zelfstandig ondernemer te maken met allerlei verschillende belastingzaken. Een belastingadviseur helpt je bij de belastingaangifte, controleert of er regelingen zijn waar je gebruik van kunt maken, geeft je advies bij investeringen en weet alles over aftrekposten.

Wat is het verschil tussen een belastingconsulent en fiscalist?

Een belastingconsulent is specialist op het gebied van belastingen en adviseert de ondernemer en de particulier over de fiscale wet- en regelgeving. Bovendien helpt een belastingconsulent bij het doen van belastingaangifte en kun je bij de consulent terecht voor informatie over belastingvoordelen en subsidies. Er wordt vaak in opdracht van cliënten gewerkt voor wie zij een financieel voordelige oplossing bedenken.

Een fiscalist uit Arnhem, of fiscaal jurist, is een beschermende titel. Alleen personen die de Universitaire opleiding Rechten, met als specialisatie fiscaal recht hebben gevolgd, mogen zich fiscalist noemen. Fiscalisten kennen het Nederlands recht tot in de puntjes, evenals de vertaling naar het belastingsysteem. Dit gebeurt allemaal vanuit de fiscale wetgeving.

Fiscaal advies van een fiscalist is vaak grondiger en vollediger dan van een belastingconsulent. Een fiscalist is een belastingconsulent, maar niet iedere belastingconsulent is fiscalist.

belastingadvies Arnhem

Belastingadviseur Arnhem: particulier

Veel mensen gaan ervan uit dat ze alleen als ondernemer of zzp-er een belastingadviseur uit Arnhem kunnen inschakelen. Dit is echter niet waar, want ook als particulier zijnde is het een optie om de hulp van een belastingconsulent te vragen, bijvoorbeeld bij het doen van belastingaangifte of als je belastingadvies als particulier wilt inwinnen.

Voor particulieren doen belastingadviseurs het volgende:

 • Belastingaangifte: als particulier moet je elk jaar belastingaanifte in Arnhem doen. Veel particulieren doen dit zelf, maar het inschakelen van een belastingadviseur voor particulieren is verstandig. De adviseur bekijkt of er handige aftrekposten zijn, vult je aangifte in en zorgt ervoor dat je niet te veel betaalt.
 • Aanvragen toeslagen: veel Nederlanderse hebben recht op één of meerdere toeslagen, dit is een aanvulling op je inkomen. Belangrijke toeslagen zijn de zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag. Het aanvragen, wijzigen en stopzetten van deze toeslagen kan de belastingadviseur voor je doen.
De belastingadviseur voor particulieren in Arnhem helpt je niet alleen bij de aangifte van de inkomstenbelasting, maar ook bij erfbelasting en schenkbelasting.

Tarieven belastingadviseur particulieren

Diensten Gemiddelde tarieven 2024*
Aangifte belastingen
Belastingaangifte (met bijleenregeling) €125,-
Aangifte erfbelasting (voorheen Successie aangifte) €350,-
Belastingaangifte (sprake van echtscheiding) €120,-
F-biljet €80,-
C-biljet €250,-
M-biljet €250,-
Toeslagen aanvragen
Zorgtoeslag €125,-
Huurtoeslag €350,-
Kinderopvangtoeslag €120,-

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Hoe een goede fiscalist of belastingadviseur uit Arnhem vinden?

Het is vaak een lastige opgave om een goede belastingconsulent uit Arnhem te vinden en in te schakelen voor belastingadvies en belastingaangifte. Toch zijn er diverse kenmerken waar je een goede belastingadviseur aan herkent. Zo zijn goede en betrouwbare consulenten aangesloten bij beroepsverenigingen als het RB en NOB. Je kunt ook reviews en ervaringen lezen van eerdere cliënten.

 • Ga na of de bedrijfsfiscalist is ingeschreven bij het RB, ook wel het Register Belastingadviseurs. Het RB is dé beroepsvereniging van belastingadviseurs en beschikt over uitgebreide en fiscale kennis en ervaring.
 • Daarnaast is het ook slim om te kijken of het belastingadvieskantoor een NOB-lidmaatschap heeft. NOB staat voor de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, een beroepsvereniging van universitair opgeleide belastingadviseurs uit Nederland. Dit lidmaatschap staat voor een garantie van kwaliteit, zowel op het gebied van vaktechnische kennis als vaardigheden.
 • Tot slot is het aan te raden om, als zzp-er of mkb-er, te kijken of de bedrijfsfiscalist is aangesloten bij het NOAB. Dit staat voor de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Het is een brancheorganisatie wat zich richt op de ondernemer. NOAB-leden hebben kennis, zijn op de hoogte van de veranderende wetgeving en geven altijd juist en actueel advies.
 • Neem altijd de tijd voor de aangifte. Zorg ervoor dat je alle documenten op orde hebt en dat je de aangifte altijd nog zelf controleert. Je blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor je aangifte, ook al vult de adviseur alles voor je in.
 • Volg je gevoel bij de keuze voor een belastingadviseur. Je bespreekt allerlei financiële zaken en daarom is het belangrijk dat de adviseur bij je past.
 • Spreek een vaste prijs af voor je belastingaangifte of andere dienst. Dan weet je precies wat je moet betalen.

Tips bij het vergelijken van offertes

Let ten eerste de prijsopgaven. Zijn deze gespecificeerd? Is de btw al inbegrepen? En hoe zijn de kosten opgebouwd? Je wilt bijvoorbeeld weten of er gewerkt wordt met een uurtarief, een vaste prijs of dat er gewerkt wordt met een combinatie van beide structuren.

Ten tweede is het handig om te letten op de voorwaarden. Wat is de duur van de diensten, welke betalingsvoorwaarden gelden en hoe kun je opzeggen.

Ten derde raden we aan om te kijken naar de werkzaamheden. Zijn er specifieke taken of services die wel of niet inbegrepen zijn? Hoe verloopt de communicatie en de vorm van rapportage? En hoelang verwacht de adviseur ongeveer bezig te zijn met jouw aanvraag.

Belastingadviseur inschakelen?

Vind eenvoudig en snel de beste belastingadviseur uit jouw regio.

Vind de juiste fiscalist!

Vraag gratis offertes aan om een bedrijfsfiscalist te vinden.

Vergelijken = besparen!

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je op de kosten.

belastingadvieskantoor Arnhem

Belastingadviseur Arnhem gezocht? Bespaar op de kosten!

Goedkoop belastingadvies nodig? Hulp nodig bij je aangifte? Benieuwd naar het uurtarief van een belastingadviseur uit Arnhem? Dan vraag je via het offerteformulier een offerte aan. Door een offerte aan te vragen, ontvang je van maximaal 6 belastingconsulenten een prijsopgaaf. Vergelijk deze onderling op kosten per uur en aanbod. Zo bespaar je op de kosten!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het is duidelijk dat je een belastingadvieskantoor voor allerlei financiële en fiscale zaken inhuurt. Een bedrijfsfiscalist richt zich volledig op de ondernemer, terwijl een belastingconsulent of belastingadviseur ook de particulier helpt.

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen over belastingadviseurs

Bij de zoektocht naar een geschikte belastingadviseur kan het zijn dat er nog wat vragen en onduidelijkheden zijn. Om je daarbij te helpen vind je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over belastingadviseurs.


Een belastingadviseur is een specialist die aan bedrijven en particulieren advies geeft over belastingen. Naast de adviesrol kan de belastingadviseur uiteraard ook de uitvoering, vaak belastingaangiften, voor je verzorgen. Doordat de adviseur goed op de hoogte is van de belastingregels en fiscale voordelen kan de inzet van een belastingadviseur je vaak geld besparen.
Doordat een belastingadviseur in Nederland een vrij beroep is dat geen bescherming kent, mag iedereen zich in Nederland in principe een belastingadviseur noemen. Daarom is het verstandig om bij de keuze voor een belastingadviseur te letten op: aansluiting bij een branchevereniging, het vertrouwen die je hebt in de specialist na contact, duidelijke prijsafspraken en eventuele recensies.
Je hebt een belastingadviseur nodig als je twijfelt over bepaalde belastingen of belastingaangiftes, of als aanvulling op je huidige boekhouder. De belastingadviseur is expert op het gebied van de nieuwste belastingregels en fiscale voordelen. Hierdoor kan de specialist, door slim gebruik van aftrekposten en fiscale voordelen, je geld opleveren.
Het is belangrijk dat je een belastingadviseur inschakelt die je vertrouwt. Je onderbuikgevoel is dus een belangrijke graadmeter. Daarnaast is het slim om te letten op het feit of de belastingadviseur is aangesloten bij een branchevereniging, zoals Register Belastingadviseurs (RB) of Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Maak daarnaast duidelijke prijsafspraken, bij voorkeur een vaste prijs. Controleer indien mogelijk de aangifte van de adviseur.

Als je een belastingadviseur hebt ingeschakeld heeft de specialist uiteraard gegevens van je nodig om de aangifte te kunnen doen. Dit verschilt per type aangifte, maar vaak zijn in ieder geval benodigd: Burgerservicenummer (BSN), rekeningnummer, DigiD (ook van je fiscale partner), gegevens over je inkomsten, en gegevens omtrent jouw bankrekeningen en beleggingen. Daarnaast is er informatie benodigd over je woonsituatie en eventuele bijzonderheden.
Controleer altijd ook nog zelf de aangifte nadat de adviseur deze heeft ingevuld. Toch kan het voorkomen dat er een fout is gemaakt. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je aangifte. Controleer daarom altijd of de adviseur is aangesloten bij een branchevereniging een geef niet je eigen DigiD-code, maar machtig een adviseur.

Ga eerst altijd in gesprek met je adviseur om te kijken hoe de fout hersteld kan worden. Kom je er niet uit? Vraag dan om hulp bij de brancheorganisatie of de Belastingdienst.

Wanneer je erachter komt dat je in één van de afgelopen vijf jaren te weinig of geen belastinghebt betaald, is het soms mogelijk om een ambtshalve vermindering te doen. Dit verzoek kan je ook doen wanneer je al te laat bent met bezwaar maken. Een ambtshalve vermindering vraag je aan bij de Belastingdienst.
Wanneer je zelf belastingaangifte gaat doen is het verstandig om goed te letten op alle vooraf ingevulde bedragen en de mogelijke aftrekposten. Vaak kun je door goed te schuiven nog veel behalen. Een belastingadviseur weet hier meer van.

Gratis offertes vergelijken!