Hulp bij aangifte inkomstenbelasting!

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting

Staat de aangifte inkomstenbelasting weer voor de deur? Bespaar jezelf tijd én energie door hulp bij de aangifte inkomstenbelasting te vragen! Zo weet je zeker dat alles klopt en voorkom je problemen met de belastingdienst. Belastingadviseur gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende adviseurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies de fiscalist met het beste aanbod, om zo tot 40% op de kosten te besparen. Op deze pagina lees je waarom hulp bij aangifte inkomstenbelasting zo waardevol is.

Voordelen uitbesteden aangifte inkomstenbelasting

Je kunt hulp krijgen bij je aangifte inkomstenbelasting, maar je kunt het ook uitbesteden! Een groot voordeel hiervan is dat je meer tijd overhoudt voor andere werkzaamheden. Hiermee kun je als zzp’er zelfs je omzet verhogen! Bovendien weet je zeker dat je genoeg belasting betaalt, zodat je aan het einde van het jaar niet alsnog een grote som geld moet betalen.

De grootste voordelen op een rij:

  • Tijd is geld: dankzij hulp bij de aangifte inkomstenbelasting houd je meer tijd over voor andere werkzaamheden.
  • De expert weet welke aftrekposten en regelingen voor jou van invloed zijn.
  • Je weet zeker dat je genoeg belasting afdraagt en voorkomt zo problemen met de belastingdienst.


hulp aangifte inkomstenbelasting

Wie kan helpen bij de aangifte inkomstenbelasting?

Wil hulp bij de aangifte van je inkomstenbelasting als ZZP’er? Je kunt op verschillende plekken terecht. Je kunt onder andere de belastingdienst zelf om hulp vragen bij de aangifte inkomstenbelasting. Hiervoor moet je een afspraak maken via de Belastingtelefoon. Ook is het belangrijk dat je ruim van tevoren een DigiD-machtigingscode aanvraagt! Hiermee machtig je iemand anders om jouw inkomstenbelasting in te vullen en op te sturen, zonder dat zij bij andere persoonlijke gegevens kunnen komen.

Daarnaast bieden ook vakbonden regelmatig inloopspreekuren waar je langs kunt komen voor hulp met je inkomstenbelasting. Dit is vaak bij bibliotheken of in scholen. Je kunt uiteraard ook een belastingadviseur inhuren, vergelijk nu gratis offertes.

Hulp voor particulieren en ondernemers

Zowel particulieren en ondernemers hebben baat bij de hulp van belastingadviseurs. Particulieren betalen elke maand loonbelasting: dit is een voorschot op hun inkomstenbelasting en wordt automatisch ingehouden op het salaris. Voor 1 mei doen particulieren hun aangifte en krijgen ze mogelijk een deel van de belasting weer terug.

Voor ZZP’ers zit dat anders.

Als ZZP’er draag je (waarschijnlijk) btw af, 21% of 9%. Daarnaast betaal je inkomstenbelasting over de winst die je maakt. Dat is je omzet min de gemaakte kosten. Ook zijn er als ZZP’er verschillende aftrekposten waar je recht op hebt. Je kunt de inkomstenbelasting per jaar betalen, maar de belastingdienst rekent vaak een bedrag per maand. Op die manier voorkom je dat je in één keer een groot bedrag moet betalen.

Ben je ZZP’er? Meer belastingadvies voor ZZP’ers. Lees ook meer over belastingadvies voor bedrijven.

Meer informatie over hulp bij je belastingaangifte.

Hulp nodig bij aangifte inkomstenbelasting?

Vergelijk gratis offertes en vind de belastingadviseur met het beste aanbod!

Welke gegevens nodig voor invullen van de aangifte inkomstenbelasting 2024?

Hulp nodig bij de aangifte inkomstenbelasting? Schakel dan de hulp van een belastingadviseur in. Om het invullen zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, raden we je aan om de volgende gegevens bij de hand te houden.

  • Persoonlijke gegevens: dit zijn alle belangrijke gegevens die je tijdens het invullen nodig hebt. Denk aan je BSN-nummer en eventueel dat van je partner en kinderen. Ook je rekeningnummer en een DigiD zijn belangrijk. Zowel particulieren en ondernemers die hulp bij de aangifte inkomstenbelasting inschakelen hebben een DigiD-machtigingscode nodig.
  • Inkomsten: hieronder vallen de jaaropgaven of salarisstroken. Ook partneralimentatie valt onder je inkomsten.
  • Bankrekeningen: neem het jaaroverzicht van je betaalrekening mee. Neem ook een uitdraai van de jaaroverzichten van je spaarrekening, van de rekeningen van jouw kinderen en je beleggingen mee.
  • Wonen: de WOZ-waarde van je huis en de jaaropgaaf van de hypotheek. Heb je vorig jaar een huis gekocht? Neem dan ook de notarisafrekening mee.
  • Aftrekposten: hiervoor moet je betalingsbewijzen meenemen. Denk hierbij aan zorgkosten die niet vergoed werden, partneralimentatie die je betaald hebt, betaalde studiekosten en giften die je hebt uitgegeven.
  • Overig: denk hierbij aan gegevens van leningen of andere schulden, betaalde lijfrentepremies en dividendgegevens. Ook een overzicht van betaalde arbeidsongeschiktheidsverzekeringen komt van pas.
  • Voorlopige aanslag inkomstenbelasting: dit hoeft alleen als je deze ontvangen hebt.

Aftrekposten: waar heb je recht op?

Wie belasting betaalt heeft recht op bepaalde aftrekposten. Dit houdt in dat je een deel van de betaalde belasting weer terugkrijgt. Hoeveel dit is hangt natuurlijk af van hoeveel je betaald hebt. Er zijn onder andere aftrekposten voor zorgkosten en de kosten die je maakt als je een huis koopt. Andere aftrekposten zijn studiekosten, reiskosten, giften en lijfrente.

Hieronder lees je meer over veelvoorkomende aftrekposten. Wil je hulp bij de aangifte zodat je zeker weet dat je geen aftrekposten vergeet? Vergelijk dan snel offertes en vind een adviseur bij jou in de buurt!

Zorgkosten

Het kan voorkomen dat je zorgkosten maakt die niet door de zorgverzekering gedekt worden. Je mag deze kosten aftrekken voor jezelf, je fiscale partner en kinderen jonger dan 27 jaar. Dit geldt ook voor inwonende, zorgafhankelijke ouders broers en zussen. Draag jij in huis de zorg voor ernstig gehandicapte personen van ouder dan 27? Ook dan mag je de gemaakte zorgkosten aftrekken.

Let op: er geldt een niet-aftrekbare drempel. Hoe hoog deze is, is afhankelijk van het inkomen in box 1, 2 en 3.

Bij zorgkosten kun je onder andere denken aan:

  • Extra kosten voor kleding of beddengoed bij ziekte.
  • Vervoerskosten voor een ziekenhuisbezoek.
  • Kosten voor een noodzakelijk dieet.
  • Batterijen voor je gehoorapparaat.
  • Homeopathische geneesmiddelen op voorschrift.
  • Tandartskosten.
  • Inentingen voor een reis.

hulp invullen aangifte inkomstenbelasting

Eigen woning

Als je een lening afsluit voor je woning, dan mag je hier ook kosten voor aftrekken. Zeker in het jaar van de aankoop van een nieuwe woning zijn er heel veel kosten aftrekbaar:

  • De kosten van de hypotheekakte.
  • De kosten voor een taxatierapport.
  • Gemaakte kosten voor een hypotheekadvies.
  • Kosten voor de aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie.
  • De rente en financieringskosten voor een bouwdepot.

Toch is dit maar een deel van de aftrekposten waar je als huiseigenaar recht op hebt. Bovendien zijn de regelingen zo complex, dat we je aanraden de hulp van een belastingadviseur in te schakelen. Zo weet je zeker dat je geen aftrekposten laat liggen!

Belastingadviseur nodig?

Vind een belastingadviseur en bespaar op de kosten!

Overige veelvoorkomende aftrekposten

Er zijn nog veel meer aftrekposten beschikbaar voor particulieren en ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan de gemaakte studiekosten. Als je geen recht hebt op een studiefinanciering (en dus ook geen lening, beurs of OV-abonnement hebt) mag je de noodzakelijke kosten aftrekken: collegegeld, lesgeld, examengeld en kosten voor de leermiddelen die je moet aanschaffen. Kosten voor een laptop, tablet printer en de reiskosten zijn niet aftrekbaar.

Betaal je partneralimentatie? Ook deze kosten mag je aftrekken. Als je ex-partner in een huis blijft wonen dat deels van jou is (omdat jullie samen een hypotheek hebben afgesloten) dan blijft de hypotheekrente de eerste twee jaar aftrekbaar.

Andere belangrijke aftrekposten zijn:

  • Giften
  • Reiskosten voor woon-werkverkeer
  • Lijfrente

hulp aangifte inkomstenbelasting belastingdienst

Besparen op hulp aangifte inkomstenbelasting? Gratis offertes vergelijken!

Wil je hulp bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting om zo geen aftrekposten over te slaan? Vind eenvoudig en snel een adviseur bij jou in de buurt. Vergelijk gratis de prijzen van meerdere belastingadvieskantoren en kies zo de expert met het beste aanbod.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bespaar tot wel 40% op de kosten! Geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken