Vind een adviseur voor fiscaal advies!

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Fiscaal advies

Fiscaal advies is voor ondernemers en particulieren waardevol. Een fiscaal adviesbureau kijkt naar jouw situatie en geeft je dan een advies op maat: is het slim om nu te investeren in een nieuwe bedrijfswagen? Hoe ga je sparen voor je pensioen en wat is de beste rechtsvorm voor jouw onderneming? Schakel een fiscaal adviseur in.

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere offertes van specialisten in je regio. Vergelijk de prijzen en kies de belastingadviseur met het beste aanbod, om zo tot wel 40% op de kosten te besparen!

Benieuwd wat een belastingadviseur voor jou kan betekenen? Op deze pagina leggen we je uit op welk gebied een adviseur fiscaal juridisch advies geeft. Je leest over de mogelijkheden, de voordelen van een persoonlijk advies en krijgt een beeld van de gemiddelde kosten.Wat is fiscaal advies?

Fiscaal advies, is advies met betrekking tot belastingen. Dit kan van alles zijn, inkomstenbelasting, omzetbelastingen en dividend- of vennootschapsbelastingen. Fiscale wetgeving is complex en verandert continu. Het is lastig om op de hoogte te blijven, zeker als dit niet jouw persoonlijke interesse heeft. Fiscaal advies kun je inwinnen als je op het punt staat je bedrijf te starten, als je wilt sparen voor een pensioen of als je twijfelt over een eventuele fusie of overname. Een adviseur kijkt naar de mogelijkheden, kansen en risico’s en geeft dan een advies op maat.

Op zoek naar een deskundige belastingadviseur? Start de gratis offerteaanvraag!

Wanneer heb ik een fiscaal adviseur nodig?

Denk je dat jij mogelijk recht hebt op fiscaal voordeel? Dan heb je een fiscaal adviseur nodig. Als je twijfelt over eventuele aftrekposten of investeringen dan kijkt een fiscaal adviseur mee naar jouw situatie. Misschien is het voor jou heel voordelig om nu investeringen te doen in een duurzaam bedrijfspand omdat je van belastingadvies voor je bedrijf kan profiteren. Een fiscaal adviseur kijkt naar alle opties en vertelt je de eventuele risico’s.

Fiscaal advies komt bijvoorbeeld van pas als je belastingaangifte moet doen, een onderneming start of als je gecontroleerd wordt door de belastingdienst.

kosten belastingaangifte

Wat kost fiscaal advies?

De kosten van belastingadviseurs worden meestal berekend via een vaste uurprijs. Het uurtarief ligt gemiddeld tussen de €60,- tot €230,-. Houd er rekening mee dat deze prijs varieert.

Een belastingconsulent geeft persoonlijk advies voor ongeveer €60,- tot €100,- per uur, terwijl je een fiscalist gemiddeld €120,- tot €230,- per uur betaalt. Waar zit dit verschil in? Vooral in het feit dat fiscalist een beschermd beroep is en belastingconsulent niet.

Maar er zijn nog meer factoren die invloed hebben op het uurtarief: de ervaring, de complexiteit van het vraagstuk en de keuze voor een groot advieskantoor of een zelfstandig adviseur. Door offertes te vergelijken vind je gemakkelijk de specialist met het beste aanbod.

Benieuwd naar de exacte prijs voor een belastingadviseur? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!


Tarieven fiscaal adviseurs – 2024

€60,- tot €230,- per uur

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van adviseurs uit de regio.)

Belastingconsulent
€60,- tot €100,-

Fiscalist
€120,- tot €230,-

Start gratis offerteaanvraag!

Fiscalist of belastingconsulent nodig?

Een fiscalist en een belastingconsulent geven allebei fiscaal advies. Toch zit er een groot verschil in prijs tussen de twee: wie heb je nodig?

Een belastingconsulent heeft geen specifieke opleiding gevolgd. Zijn kennis met fiscale regelgeving komt vooral vanuit een persoonlijke interesse en ervaring. Vaak kan een belastingconsulent inhoudelijk goed advies geven aan particulieren en relatief eenvoudige vraagstukken, zoals advies met betrekking tot de belastingaangifte, of het opstarten van een onderneming.

Een fiscalist is een betere keuze bij complexere vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan een fusie of overname, of bij het afhandelen van bezwaarprocedures bij te belastingdienst.

Betaal niet te veel voor fiscaal advies!

Vind een goedkoop adviesbureau in jouw regio en bespaar tot wel 40%

Zakelijk fiscaal advies: de mogelijkheden

Zakelijk advies nodig? Dan is een fiscaal adviesbureau een goede keuze. Voor elke ondernemer komt advies van pas: voor de startende zzp’er die twijfelt over de juiste rechtsvorm en graag advies wil van een expert. Maar ook voor de ondernemer die twijfelt over de bedrijfsopvolging en hier advies in wil.

Hier vind je meer informatie voor belastingadvies voor bedrijven en belastingadvies voor ZZP’ers.

Je kunt advies vragen met betrekking tot:

 • Inkomsten-, omzet-, dividend- en aangifte vennootschapsbelasting
 • De afhandeling van bezwaarprocedures
 • Fusies en overnames
 • De bedrijfsopvolging
 • Het kiezen van de juiste rechtsvorm

Zakelijk advies is geschikt voor zzp’ers, mkb’ers, grote en kleine bedrijven en alles daar tussenin. Op zoek naar een adviseur? Vergelijk gratis offertes en voorkom dat je te veel betaalt voor je fiscaal advies.

Aangifte belastingen en beoordelen belastingvraagstukken

De aangifte van belastingen neemt tijd in beslag: tijd die jij misschien liever aan je eigen werkzaamheden wilt uitbesteden. Bovendien verandert de regelgeving continu, waardoor je misschien recht hebt op aftrekposten voor fiscaal voordeel. Een adviesbureau kan je adviseren over de verschillende aftrekposten en andere voordelen, zodat je voorkomt dat je te veel belasting betaalt.

Het is ook een optie om de aangiftes volledig uit te besteden aan de adviseurs. Zo weet je zeker dat je aangifte op tijd verstuurd is en helemaal klopt, zonder dat je er zelf tijd aan hoeft te besteden.

Afhandelen van beroeps- en bezwaarprocedures

Ben je het niet eens met de belastingdienst? Je kunt onder andere bezwaar maken tegen belastingaanslagen en eventuele andere beschikkingen. Het is aan te raden om hierbij de hulp van een fiscaal adviesbureau in te schakelen. Naast adviseren kun je de specialisten ook vragen om het bezwaarschrift op te stellen. Deze bestaat uit een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen jij bezwaar maakt en de redenen hiervan. Ook zorgen ze ervoor dat het bezwaarschrift op tijd ingeleverd wordt.

kosten belastingaangifte

Advies en begeleiding bij fusies en overnames

Staat er een fusie of overname op de planning? Schakel dan fiscaal advies in: de belastingen zijn bij een fusie of overname namelijk een belangrijk aandachtspunt. Het fiscaal advies komt van pas bij het bepalen van de eventuele prijs en financiering van de fusie. Een adviseur staan je bij in onder andere:

 • Due dilligence: een onderzoek naar de potentiële risico’s van een fusie of overname.
 • Structurering: hoe de fusie inrichten zodat de (financiële) risico’s zo klein mogelijk zijn.

Consultatie bedrijfsopvolging

Het is nooit te vroeg om over de bedrijfsopvolging na te denken. Jouw bedrijf is waarschijnlijk heel belangrijk voor jou, dus het is belangrijk dat je het overdraagt aan iemand die hier net zo enthousiast en gepassioneerd in is. Daar komt bij dat ook de overdracht zo soepel mogelijk moet verlopen.

Fiscale adviseurs bieden begeleiding en advies in dit proces. Van de eerste adviesgesprekken tot het begeleiden van de uiteindelijke overdracht. Mogelijke financiële gevolgen van de overname worden in kaart gebracht, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Raadgeving bij starten bedrijf

Wil je voor het eerst een bedrijf starten? Dan krijg je opeens te maken met extra belastingen en fiscale regelgeving waar je nog nooit eerder mee te maken hebt gehad. Daarnaast moet je een geschikte rechtsvorm kiezen: past een eenmanszaak beter bij jou en je doelen of is een bv een beter idee?

Je kunt voor fiscaal advies terecht bij een belastingadviseur, hij of zij helpt bij het starten van je bedrijf en het kiezen van de juiste rechtsvorm. Je kunt ze eventueel ook inschakelen om je te helpen met de inrichting van je financiële administratie.

Fiscaal advies nodig?

Vergelijk gratis offertes en vind snel en gemakkelijk een adviesbureau in de regio!

Fiscaal advies voor particulieren

Fiscaal advies is voor particulieren ook heel waardevol. Wist je bijvoorbeeld dat er heel veel aftrekposten zijn, waardoor je minder belasting hoeft te betalen? Vaak verdient de hulp van een adviseur zichzelf weer terug, doordat je geld van de belastingdienst terugkrijgt.

Je kunt advies krijgen bij de belastingaangifte, maar ook als het gaat om pensioenregelingen of vermogensbeheer.

Hieronder gaan we in op fiscaal advies dat particulieren kunnen vragen. Ben je op zoek naar een adviseur? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

kosten belastingaangifte

Hulp bij aangifte belastingen

Belastingaangifte is niet eenvoudig, zeker niet als je een huis koopt, gaat trouwen of scheiden of als er veel is veranderd in je financiële situatie. De kans is groot dat je recht hebt op geldteruggave van de belastingdienst: maar dan moet je wel weten van welke aftrekposten jij gebruik mag maken.

Een adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie en naar de kosten die je het afgelopen jaar gemaakt hebt. Hierna komt hij met een persoonlijk advies, waarmee jij zo gunstig mogelijk door de belastingaangifte heen komt.

Pensioenregelingen en oudedagsvoorzieningen

Wil je gaan sparen voor je pensioen? Bij een fiscaal adviesbureau kun je terecht voor een onafhankelijk pensioenadvies. De expert kijkt met je mee of je genoeg inkomen blijft houden om de dingen te kunnen doen die je leuk vindt. Er zijn namelijk verschillende manieren om te sparen voor uw pensioen:

 • Sparen op een spaarrekening
 • Beleggen
 • Een (tijdelijke) lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening

Bij het fiscaal advies kijkt de expert naar de mogelijkheden en raadt hij de methode aan die het beste past bij jouw persoonlijke situatie.

Successie- en successierecht

Successierecht wordt ook wel erfbelasting genoemd. Als je een bedrag erft, dan moet je hier ook belasting over betalen. Dit maakt de aangifte ingewikkeld: weet jij hoeveel erfbelasting je moet betalen? Zijn er notariskosten die je mag aftrekken? Wat gebeurt er als je niet betaalt?

Fiscaal advies is bij successierecht belangrijk. Je wilt voorkomen dat je over je erfenis te veel belasting betaalt, maar het is ook goed om problemen met de belastingdienst te voorkomen.

Vermogensbeheer

Wil jij gaan beleggen, maar heb je hier zelf te weinig kennis over? Dan kun je fiscaal advies vragen. De fiscaliteit helpt dan met je vermogenbeheer: vind je een beetje risico geen probleem, of wil je het liefst zo weinig mogelijk risico lopen? De adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie en stelt in overleg een beleggingsstrategie voor je samen.

Fiscaal adviseur inschakelen?

Vergelijk offertes en bespaar zo tot 40% op de kosten van een adviseur.

Internationaal fiscaal advies: wanneer nodig?

Wil je een bedrijf in het buitenland beginnen? Of doe je veel zaken met buitenlandse bedrijven? In dat geval heb je vaak internationaal fiscaal advies nodig. Dit is advies van iemand die verstand heeft van buitenlandse belastingtarieven en zaken in andere landen, zodat ze je goed kunnen helpen.

Niet elke adviseur heeft kennis van internationale fiscale regelgeving, je zult in dat geval echt een gespecialiseerde fiscalist moeten inschakelen: het liefst een fiscalist met ervaring in het land waar jij je bedrijf wilt starten.

Voordelen fiscaal adviseur

Fiscaal advies is geschikt voor particulieren en bedrijven. Je krijgt een belastingadvies op maat, waardoor je de eventuele financiële risico’s zo veel mogelijk verkleint.

De grootste voordelen op een rij:

 • Je hoeft zelf geen fiscale kennis te hebben en geen tijd of energie te steken in belastingen.
 • De fiscalist geeft een advies op maat, dat past bij jouw persoonlijke situatie. Zo ben je verzekerd van de beste keuze.
 • Met goed advies verklein je de financiële risico’s.

kosten belastingaangifte

Fiscaal advies nodig? Bespaar op de kosten!

Heb jij fiscaal advies nodig? Schakel een fiscaal adviesbureau in. Je krijg een advies op maat, zodat je zeker weet dat die ene investering een goed idee is. Je kunt ook advies vragen bij belastingen en aangiftes en natuurlijk voor het starten van een bedrijf. Op zoek naar een adviesbureau?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven in je mailbox. Vergelijk de aanbiedingen en kies voor de adviseur met het beste aanbod. Je besparing loopt op die manier op tot wel 40% van de totaalprijs! Je offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen: je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken