Hulp nodig bij belastingaangifte?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Hulp bij belastingaangifte

Zie je op tegen je aangifte? Vraag hulp bij je belastingaangifte! Met belastinghulp weet je zeker dat je geen aftrekposten overslaat, en dat je dus niet te veel belasting betaalt. Zowel particulieren als zzp’ers kunnen gebruik maken van de belastingservice. Wil jij ook hulp met de belastingaangifte?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk offertes van verschillende experts in jouw regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40%! Op deze pagina lees je over de manier waarop experts jou helpen met je belastingaangifte en wat er mogelijk is.belastingaangifte hulp

Belastinghulp, waar kun je terecht?

Voor veel mensen is het invullen van belastingen een grote en ingewikkelde opgave. Dat begrijpen wij! Er komt veel bij kijken en je moet natuurlijk precies weten welke kosten je terug kunt vragen. Steeds meer mensen vragen daarom hulp bij hun belastingaangifte van een expert. Waar kun je terecht voor belastinghulp?

1. Maatschappelijke organisaties, zoals vakbonden en de bibliotheek

Veel maatschappelijke organisaties bieden hulp bij het invullen van de belastingaangifte voor 1 mei. Vakbonden zoals de CNF en de FNV bieden vaak inloopspreekuren in de bibliotheek. Hier kun je gebruik maken van hun belastingservice. De experts helpen je dan met het invullen van je aangifte tegen een lage prijs. Ook in 2024 kun je gebruik maken van deze belastingservice: ook als je geen lid bent van de vakbond!

Je kunt bij de vakbond onder andere terecht voor:

 • Hulp bij de belastingaangifte doen.
 • Hulp bij wijzigingen van de voorlopige aangifte.
 • Hulp bij het aanvragen van toeslagen.
 • Hulp bij het maken van bezwaarschriften.

2. De belastingdienst

Het is ook altijd mogelijk om de belastingdienst zelf in te schakelen voor hulp bij belastingproblemen. Je kunt dan langskomen op het belastingkantoor. Voor de belastingaangifte hulp moet je wel eerst een afspraak maken via de Belastingtelefoon.

Let op: hiervoor heb je een DigiD-machtigingscode nodig. Vraag deze aan voordat je met de Belastingtelefoon belt.

De belastingdienst helpt je met het invullen van de belastingaangifte, maar geeft geen advies of tips met betrekking tot aftrekposten of andere fiscale regelingen. Daarvoor kun je beter een belastingadviseur inschakelen.

3. Belastinghulp door een belastingadviseur

De hulp van een belastingadviseur is in te schakelen door zowel particulieren als zzp’ers. Een belastingadviseur biedt uiteraard hulp bij je belastingaangifte. Een adviseur heeft hiervoor gestudeerd en blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor is een adviseur of fiscalist op de hoogte van alle belangrijke aftrekposten en fiscale regelingen. Maak hier slim gebruik van, en bespaar zo tot wel honderden euro’s op je belastingen!

Je kunt je belastingen ook laten invullen door een belastingadviseur: zo geef je de aangifte volledig uit handen. Voor zzp’ers is een adviseur ook in te schakelen voor hulp bij de aangifte van de inkomstenbelasting.

Tip: vraag een DigiD-machtingscode aan: wel zo veilig

Vraag jij hulp bij je belastingaangifte over 2019? Vraag dan een DigiD-machtingingscode aan. Dit is een stuk veiliger dan jouw persoonlijke DigiD uit handen geven aan iemand die je niet kent.

Een DigiD-machtigingscode houdt in dat jij je belastingen kunt laten invullen en versturen door een ander. Deze code vraag je gemakkelijk online aan en heb je binnen een week in huis. Vraag de DigiD-machtigingscode daarom op tijd aan!

Hulp bij belasting problemen

Naast hulp bij belastingaangifte, kun je bij veel instanties ook terecht voor hulp bij belastingproblemen. Heb jij onterecht toeslagen ontvangen en moet je deze nu terugbetalen? Als het om een groot bedrag gaat is de kans groot dat je niet de middelen hebt om deze rekening binnenkort terug te betalen.

Ook bedrijven en zzp’ers hebben te maken met belastingproblemen. Dit ontstaat vaak door een slechte boekhouding waarbij de schuld bij de belastingdienst inmiddels te hoog is opgelopen om snel te voldoen. Een adviseur neemt contact op met de schuldeiser, de belastingdienst, en probeert een regeling te treffen. Doordat de adviseur ook alle communicatie met de belastingdienst uit handen neemt, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de bekende blauwe envelop.

Hulp nodig bij belastingaangifte?

Vergelijk belastingadviseurs in jouw regio en bespaar tot 40% op de kosten!

Hulp bij belastingaangifte: particulier

Ook particulieren kunnen hun belastingen laten invullen door een fiscalist of adviseur. Waarom zou jij je belastingaangifte laten doen? Allereerst omdat je dit veel tijd scheelt. Daar komt nog bij dat een expert op de hoogte is van alle aftrekposten, en ervoor zorgt dat je niet te veel belasting betaalt. Hierdoor krijg je in veel gevallen een mooi bedrag van de belastingdienst terug!

Zaken als een eigen huis kopen, trouwen of een geregistreerd partnerschap, een scheiding of overlijden maken de aangifte een stuk ingewikkelder. Door de belastingaangifte te laten doen weet je zeker dat alles klopt en voorkom je hoge schulden bij de belastingdienst.

Op deze pagina lees je meer over belastingadvies voor particulieren.

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting 2024

Zzp’ers en ondernemers moeten ook aangifte van inkomstenbelasting invullen. Dit kost veel tijd en kan bovendien erg ingewikkeld zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de aangifte inkomstenbelasting uit te besteden aan een adviseur.

Waarom?

Omdat je er dan op kunt vertrouwen dat de aangifte correct is ingevuld en op tijd is verstuurd. Zo weet je zeker dat je voldoende belasting afdraagt en dus niet in de problemen komt met de belastingdienst. Hier lees je meer over hulp bij inkomstenbelasting.

Aftrekposten & toeslagen

Veel mensen hebben recht op toeslagen. Weet jij welke op welke toeslagen jij recht hebt en krijg je deze allemaal? Denk aan zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Het is belangrijk dat je jouw gegevens juist doorgeeft. Anders bestaat de kans dat je te weinig, of nog erger, te veel toeslag krijgt. Dit betekent dat je aan het einde van het jaar een groot bedrag moet terugbetalen. Hier zijn veel mensen niet op berekend, waardoor er een schuld ontstaat. Vraag daarom hulp bij het aanvragen van toeslagen!

Daarnaast zijn fiscalisten en adviseurs bekend met alle aftrekposten en besparen ze jou zoveel mogelijk belasting!

hulp belastingaangifte

Hulp bij belastingaangifte: ondernemers

Ondernemers krijgen te maken met verschillende kostenposten, zoals de aangifte omzetbelasting (btw), de vennootschapsbelasting en de dividendbelastingen. Zeker als startende ondernemer kunnen deze aangiftes ingewikkeld en complex lijken. Een adviseur legt je uit hoe alles werkt en geeft advies met betrekking tot aftrekposten en fiscale regelingen.

Goede hulp voor ondernemers is belangrijk. Door zeker te weten dat jij elk kwartaal voldoende belasting afdraagt, voorkom je dat je uiteindelijk in de schulden komt bij de belastingdienst. Doordat een fiscalist bovendien rekening houdt met alle belangrijke fiscale regelingen, weet je ook zeker dat je niet te veel belasting afdraagt!

Lees hier meer over belastingaangifte voor bedrijven. Hier vindt je meer over belastingaangifte voor een eenmanszaak of ZZP’er.

Je kunt een expert inschakelen voor:

Wat kost hulp bij belastingaangifte?

Wil jij je belasting laten invullen, dan liggen de kosten gemiddeld tussen de €25,- tot €125,-. De kosten voor hulp bij je belastingaangifte verschillen enorm. Hoe komt dit?

De aangifte van een student is vrij simpel en ongecompliceerd. Daarom kost dit ongeveer €25,-. Voor volwassenen ligt het tarief rond de €50,-.

Heb je een fiscaal partner? Bijvoorbeeld omdat jij en je partner minderjarige kinderen hebben? Dan wordt de aangifte een stuk complexer: de kosten liggen dan rond de €75,-. Bij een echtscheiding of als er sprake is van een bijleenregeling lopen de kosten van de belastingservice nog verder op. Dit heeft puur te maken met het feit dat de aangifte zelf een stuk ingewikkelder is om in te vullen.

Meer weten over de kosten? Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten van een belastingadviseur.

Belasting laten invullen? Bespaar tot 40%!

Vergelijk gratis adviseurs in de regio en kies de expert met het beste aanbod!

Waarom via ons belastingaangifte laten doen?

Liever de aangifte volledig uitbesteden? Goed idee! Je bespaart jezelf zo waardevolle tijd, die je op je eigen manier kunt besteden. Bovendien weet je zeker dat je gebruik maakt van alle regelingen, waardoor je vaak een flinke som geld weer terugkrijgt.

De grootste voordelen van belastinghulp:

 • Je weet zeker dat je niet te veel belasting betaalt.
 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie.
 • Je voorkomt problemen met de belastingdienst.
 • Je maakt gebruik van alle mogelijke aftrekposten en fiscale regelingen.

hulp bij belastingaangifte

Hulp bij belastingaangifte: gratis offertes vergelijken

Op zoek naar hulp bij het invullen van de belastingaangifte? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Hoe? Door de prijzen van meerdere adviseurs naast elkaar te leggen, vind je eenvoudig de expert met het beste aanbod.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast! Start direct jouw gratis offerteaanvraag!

Gratis offertes vergelijken


Handige externe websites:

 • Op belastingdienst.nl vind je een handige aangiftechecklist: wanneer krijg je geld terug en wanneer is het slim om aangifte te doen?
 • De belastingdienst heeft een kennisnetwerk. Vind jij het invullen van de belastingaangifte niet ingewikkeld en wil je andere helpen? Lees dan verder op belastingdienst.nl.
 • Op gidsvoornederland.nl vind je een overzicht van bibliotheken met een spreekuur voor belastingservice.
 • Wil jij hulp inschakelen voor je belastingaangifte? Vraag dan op digid.nl een machtigingscode aan.
 • Wil jij hulp van de belastingdienst zelf? Op belastingdienst.nl vind je hoe je contact opneemt met de BelastingTelefoon.