Belastingadviseur voor zzp’er nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Belastingadvies zzp

Belastingadvies kan jou als zzp’er heel veel opleveren. Een belastingconsulent is namelijk op de hoogte van alle aftrekposten en kan jou tot wel honderden euro’s besparen bij je jaaraangifte! Ben jij op zoek naar een belastingdeskundige?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere belastingadviseurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen, en kies zo voor de belastingadviseur die het beste bij je past. Zo bespaar je bovendien tot wel 40% op de totale kosten! Op deze pagina lees je meer over de diensten die een belastingadviseur voor jou als zzp’er kan uitvoeren.belastingadvies zpp

Waarom is belastingadvies voor zzp’ers van belang?

Veel zzp’ers zien er enorm tegenop: de belastingaangifte. Of je nu net begonnen bent als zzp’er, of al jaren succesvol bezig bent, hulp bij belasting komt altijd van pas.

Waarom heb je als zzp’er belastingadvies nodig?

Dankzij het belastingadvies van een belastingadviseur weet je zeker dat je profiteert van alle mogelijke belastingvoordelen. Een belastingadviseur is namelijk op de hoogte van alle aftrekposten voor zzp’ers.

Met professioneel belastingadvies profiteer je als zzp’er van deze voordelen:

  • Een belastingdeskundige is op de hoogte van alle belangrijke aftrekposten.
  • De belastingaangifte uitbesteden betekent dat jij meer tijd overhoudt voor je werkzaamheden.
  • Hulp bij belastingaangifte betekent dat je zeker weet dat je geen groot bedrag moet terugbetalen aan het einde van het jaar.

Belastingadvies nodig?

Bespaar tot wel 40% op de kosten en vind een professionele adviseur

Op welk gebied geeft een belastingadviseur zzp’ers advies?

Zzp’ers kunnen op verschillende vlakken belasting advies vragen. Adviseurs doen veel meer dan alleen hulp aanbieden bij de belastingaangifte van zzp’ers. Je kunt bij een belastingconsulent onder andere terecht voor belastingadvies over je inkomsten-, omzet-, of loonbelasting. Fiscaal advies komt ook advies als je bezwaar wilt maken bij de belastingdienst.

Op deze pagina lees je op welke vlakken je belasting advies kunt vragen. Ben je op zoek naar een adviseur voor belastingadvies? Vergelijk gratis offertes!belasting advies

1. Btw (omzetbelasting)

Als zzp’er draag jij omzetbelasting af. Dit noemen we ook wel btw. De belastingdienst bepaalt of jij btw-plichtig bent. Zo ja, dan ontvang je een btw-nummer. Dit nummer moet je vermelden op al je facturen. Welk btw-tarief jij hanteert, is afhankelijk van je diensten of producten. In Nederland kennen we drie btw-tarieven: 0%, 9% en 21%. Zeker als je net begint als zzp’er is de omzetbelasting een ingewikkelde kwestie. Vraag belastingadvies, zodat je precies weet hoeveel belasting je moet afdragen. Lees meer over btw-aangifte.

2. Inkomstenbelasting

Je moet als zzp’er ook belasting afdragen over je inkomsten. Hoeveel je belasting over je inkomen betaalt is afhankelijk van jouw inkomen en vermogen. De inkomstenbelasting is ingedeeld in drie boxen. In box 1 betaal je de belasting en premies voor volksverzekeringen, zoals de AOW.

In box 2 betaal je de belasting over het inkomen uit een aanmerkelijk belang en in box 3 betaal je belasting over al jouw vermogen. Een belastingadviseur biedt hulp bij het invullen van inkomensbelasting, zodat jij aan het einde van het jaar niet alsnog een groot bedrag moet afdragen.

3. Intracommunautaire belastingen

Het kan voorkomen dat jij als ondernemer goederen naar het buitenland vervoerd, of dat je goederen vanuit het buitenland naar Nederland laat vervoeren. Dit zijn intracommunautaire leveringen of verwervingen. Vervoer jij goederen naar een ondernemer in een ander EU-land, dan wordt dit niet belast. Is de afnemer in het buitenland een particulier, dan moet je wel belasting afdragen. Als je belastingadvies vraagt aan een adviseur, dan weet je zeker dat jouw intracommunautaire leveringen en verwervingen goed belast worden.

4. Oplossingen voor belastingzaken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te maken met de belastingdienst. Of het nu gaat om de aangifte van je inkomstenbelasting, of het bijhouden van alle facturen en administratie: de belastingzaken nemen veel tijd in beslag, waardoor je minder tijd overhoudt voor je daadwerkelijke werkzaamheden.

Een belastingdeskundige kan je ook adviseren met betrekking tot slimme oplossingen voor al jouw belastingzaken. Door (een deel van) de belastingzaken te automatiseren ben jij veel minder tijd kwijt!

Benieuwd naar de kosten van een belastingadviseur? Vergelijk gratis offertes!

5. Bezwaar maken

Ben je het niet eens met jouw belastingaanslag? Dan kun je bezwaar maken bij de belastingdienst. Hierna volgt een ingewikkeld proces, waarbij jij je papierwerk goed op orde moet hebben. Natuurlijk kun je ook de hulp inschakelen van een adviseur.

Een adviseur weet als geen ander welke feiten ertoe doen bij een bezwaar. Hij of zij weet precies welke documenten je nodig hebt en op welke manier jij een fiscaal voordeel behaalt.

6. Belastingaangifte doen

Tot slot moet je als zzp’er natuurlijk belastingaangifte doen. Dit klinkt misschien simpel, maar het is altijd slim om hiervoor advies en hulp bij belastingaangifte te vragen! Een deskundige is namelijk op de hoogte van alle mogelijke aftrekposten, die jij misschien nog niet kende. Goed fiscaal advies levert jou als zzp’er tot wel honderden euro’s op bij je jaaraangifte!

Kosten advieswerk voor ZZP’er 2024

Fiscalist Uurtarief Uurtarief incl. 21% btw
Laag €120,- €154,20
Medium €170,- €205,70
Hoog €230,- €278,30

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vergelijk je gratis offertes.


Wat kost belastingadvies voor zzp?

De kosten van een belastingadviseur liggen ongeveer tussen de €60,- tot €100,- per uur. Je kunt ook de hulp van een fiscalist inschakelen, dit kost je gemiddeld €120,- tot €230,- per uur.

Wat is het verschil?

Een consulent is iemand die gespecialiseerd is in belastingen. Een consulent geeft advies over alles wat met fiscale wet- en regelgeving te maken een heeft. Een fiscalist heeft een universitaire opleiding voor rechten gevolgd, met een specialisatie in fiscaal recht. Fiscalist is dus een beschermd beroep.


Kosten belastingadvies ZZP’er 2024

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Belastingconsulent
€60,- tot €100,- per uur

Fiscalist
€120,- tot €230,- per uur

Start gratis offerteaanvraag!

Aangifteprogramma voor zzp’er handig?

Tegenwoordig zijn er verschillende aangifteprogramma’s voor zowel particulieren als zzp’ers. Een dergelijk programma heeft als doel om de aangifte een stuk gemakkelijker te maken.

Wat is het voordeel van een aangifte programma?

Veel programma’s doen automatische checks of je niks vergeten bent, en of er ergens nog een fiscaal voordeel valt te behalen. Gebruik je het programma van de belastingdienst zelf, dan krijg je geen tips om te besparen op de belasting. Het nadeel van deze programma’s is dat je geen persoonlijk advies krijgt. Als je een adviseur of fiscalist inschakelt, weet je altijd zeker dat de belastingtips zijn toegespitst op jouw persoonlijke situatie.

Waarom een belastingadviseur machtigen?

Het is mogelijk om je belastingadviseur te machtigen. Dit houdt in dat de adviseur het recht heeft om jouw gegevens van de belastingdienst in te zien én om de aangifte van je belasting te versturen. Dit mag niet zonder machtiging. Dit betekent dus dat jij, als je deze werkzaamheden volledig wilt uitbesteden, jouw adviseur moet machtigen.

Hoe doe je dit?

Via digid.nl kun jij een machtiging aanvragen voor je adviseur. Let op: met een machtiging geef jij een persoon toestemming om jouw persoonlijke gegevens in te zien, aan te passen en te versturen. Weer hier dus altijd alert op, en machtig alleen een adviseur die je volledig vertrouwd.

Bespaar tot wel 40% op de kosten van belastingadvies voor zzp’ers

Vergelijk offertes en vind zo eenvoudig de adviseur met het beste aanbod!

Op welke beroepsverenigingen letten bij inschakelen belastingadviseur?

Er zijn verschillende beroepsverenigingen waarbij adviseurs zich kunnen aansluiten. Het is slim om hierop te letten, zodat je zeker weet dat jouw adviseur voldoet aan strenge eisen op het gebied van deskundigheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Op welke beroepsverenigingen kan ik letten?

Het Register Belastingadviseurs (RB) is één van de grootste beroepsverenigingen in Nederland. Hierbij zijn ruim 7.000 adviseurs aangesloten. Meer over het RB lees je op rb.nl. Daarnaast is er de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). De NOB is een beroepsvereniging speciaal voor universitair opgeleide adviseurs in Nederland. Meer weten? Lees dan verder op NOB.nl.

Tot slot is er NOAB. NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen) is een vereniging voor adviseurs gericht op zzp’ers en mkb’ers. Meer hierover vind je op noabkeurmerk.nl.

Lees meer over belastingadvies voor bedrijven.

belastingadviseur zzp

Belastingadvies voor zzp? Gratis offertes vergelijken!

Heb jij hulp nodig bij je belastingaangifte? Of wil je graag advies inwinnen met betrekking tot de belasting die je moet afdragen? Voor dit en ander belastingadvies schakel je het beste een belastingdeskundige in.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de prijzen van meerdere adviseurs en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaar jij tot wel 40% op jouw belastingadvies.

Gratis offertes vergelijken