Belastingadvies voor particulier nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Belastingadvies particulier

Soms heb je bij je belasting hulp nodig. Steeds meer particulieren vragen daarom belastingadvies aan een belastingadviseur! De adviseur geeft fiscaal advies bij het doen van je belastingaangifte en bij het aanvragen van toeslagen of subsidies. Wil je ook advies of hulp bij je belasting?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over het belastingadvies aan particulieren. Je leest wat een belastingadviseur voor je kan betekenen en krijgt een indruk van wat het advies kost. Ook lees je meer over de voordelen van fiscaal advies en krijg je tips om een betrouwbare belastingconsulent te vinden.belastingadvies kosten

Op welk gebied geeft een belastingadviseur particulieren advies?

Moet je binnenkort weer je belastingaangifte versturen, maar kom je er niet uit? Of weet je niet zeker of je de juiste toeslagen ontvangt? Voor deze en andere zaken kun je als particulier een belastingadviseur inhuren voor advies. Met de hulp van professioneel belastingadvies weet je zeker dat je niet te veel of te weinig belasting betaalt, en voorkom je problemen met de belastingdienst.

Een belastingadviseur geeft particulieren advies op verschillende vlakken:

  • Belastingaangifte
  • Toeslagen
  • Subsidies
  • Invullen belastingformulieren
  • Overig advies bij de (ver)koop van een huis of eventuele aftrekposten

Benieuwd naar de kosten? Gratis offertes vergelijken!

Belastingaangifte doen

Belastingaangifte doen is voor veel mensen een ingewikkelde klus. Sommige gebeurtenissen in je leven maken de belastingaangifte nog ingewikkelder: als je een kind krijgt met je partner bijvoorbeeld, of als je een huis koopt. Maar ook een scheiding heeft invloed op je belastingaangifte.

Kom je er niet meer uit?

Een belastingadviseur biedt je graag hulp bij je aangifte, zodat je zeker weet dat je de belastingaangifte compleet invult. Zie je dit helemaal niet zitten, dan kun je een belastingconsulent ook inschakelen voor het invullen van de belastingaangifte. Jij levert zelf de juiste documenten aan en de belastingconsulent vult alles voor je in!

Toeslagen aanvragen

Voor particulieren zijn verschillende toeslagen beschikbaar: denk aan kinderopvangtoeslag, zorgtoeslag en huurtoeslag. Daarnaast hebben sommige particulieren ook recht op een kindgebonden budget.

De hoogte van deze toeslagen hangen nauw samen met je inkomen en, in het geval van kinderopvangtoeslag, de kosten die je maakt. Geef bij je aanvraag daarom de juiste gegevens door, zo voorkom je dat je te veel of juist te weinig ontvangt. Ontvang je te veel? Dan moet je aan het einde van het jaar een flink bedrag terugbetalen.

Om dit te voorkomen is het verstandig om hulp bij het aanvragen van toeslagen te regelen. Een belastingadviseur is gespecialiseerd op het gebied van toeslagen en helpt je hierbij.

belastingadviseur particulier

Subsidies aanvragen

Belastingadvies komt ook van pas bij het aanvragen van subsidies. Zeker in deze tijd is het steeds belangrijker om te investeren in duurzame energie. Wist je dat hier veel subsidies beschikbaar voor zijn?

Een belastingadviseur helpt je graag bij het aanvragen van de juiste subsidies en geeft advies over verschillende duurzaamheidsleningen.

Wist je bijvoorbeeld dat je de belasting die je betaalt over zonnepanelen weer terug mag vragen? Zo zijn er nog tal van regelingen waar je zelf misschien niet van weet. Je kunt belastingadvies aanvragen, maar je kan de aanvraag voor subsidies ook volledig uitbesteden aan een ervaren belastingdeskundige.

Advies over belasting nodig?

Vind snel een belastingconsulent en bespaar tot wel 40%!

Invullen belastingformulieren

In sommige gevallen moet je de belasting regelen door middel van een belastingformulier. Een belastingdeskundige biedt hulp bij het invullen van de belastingformulieren. Er zijn verschillende formulieren die je in kunt vullen. Een veel voorkomend belastingformulier is het M-biljet. Deze vul je in als je verhuist naar het buitenland of juist weer terugverhuist naar Nederland.

Wist je dat je het invullen van het belastingformulier kan uitbesteden?

Als jij alle gegevens aanlevert zorgt de deskundige ervoor dat het belastingformulier correct wordt ingevuld en verzonden. Wil je hulp bij het invullen van het belastingformulier, ga dan snel op zoek naar een adviseur. Vergelijk nu gratis en zonder verplichting offertes.

Overig belastingadvies

In sommige gevallen komt ander belastingadvies van pas, bijvoorbeeld als je een huis gaat kopen of verkopen. Als je voor het eerst een huis koopt, heb je namelijk recht op hypotheekrenteaftrek.

Daarnaast zijn er verschillende aftrekposten voor onder andere ouderen en voor gemaakte zorgkosten. Veel aftrekposten worden direct ingevuld in de belastingaangifte, maar er zijn ook veel aftrekposten die regelmatig vergeten worden:

  • gezinshulp bij ziekte;
  • vervoerskosten van en naar het ziekenhuis;
  • een dieet;
  • homeopathische geneesmiddelen.

Schakel je een adviseur in voor hulp bij je aangifte, dan weet je zeker dat je geen aftrekposten voorkomt, en krijg je zoveel mogelijk belasting weer terug. Lees meer over hulp bij aangifte inkomstenbelasting.

belastingadvies particulier

Wat kost particulier belastingadvies?

Hulp bij belastingaangifte of andere zaken hoeft helemaal niet duur te zijn. Het verzorgen van de belastingaangifte kost gemiddeld €25,- tot €125,- en dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Als student kost het slechts €25,-, met een fiscaal partner ligt de totaalprijs rond de €75,-.

Het verzorgen van de toeslagaanvragen kost ongeveer €40,-.

Natuurlijk is dit alleen een indicatie, wil je zeker weten wat het belastingadvies of het verzorgen van je aangifte kost? Vergelijk dan gratis offertes!

Kosten belastingadvies particulieren 2024

Soort belastingaangifte Bijzonderheden Tarieven *
Belastingaangifte student Alleen jaaropgaven €25,-
Belastingaangifte (standaard) Geen €60,-
Belastingaangifte Inclusief fiscaal partner €75,-
Belastingaangifte Wanneer sprake van echtscheiding €120,-
Belastingaangifte Wanneer sprake van bijleenregeling €125,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven inclusief btw. Ontvang gratis offertes voor exacte prijzen..


Wat kost het laten invullen van belastingsformulieren?

Wil je de aangifte doen door middel van een belastingformulier? Hoeveel dit kost hangt af van hoe complex de situatie is. Een T-biljet kost ongeveer €60,-, een C- of M-biljet laten invullen kost gemiddeld €250,-.

In de onderstaande tabel zijn de verschillende prijzen voor het type biljet te zien.

Kosten invullen belastingbiljetten 2024

Type biljet Situatie Kosten *
T-biljet (teruggave) Loonheffing terugvragen bij jongeren. 60,-
F-biljet (finale) Bij het overlijden van een dierbare. €80,-
C-biljet Wanneer je niet in Nederland woont, maar wel inkomsten uit Nederland heeft. €250,- **
M-biljet (migratie) Bij immigratie naar Nederland of emigratie naar het buitenland. €250,- **

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven inclusief btw. Vraag voor kosten gratis vrijblijvende offertes aan.
** = inclusief fiscaal partner


Lees hier meer over de kosten van een belastingadviseur.

Waarom een belastingadviseur machtigen?

Wil je de belastingzaken volledig uitbesteden aan een deskundige? Dan is het noodzakelijk om de adviseur te machtigen.

Wat is een machtiging?

Een machtiging houdt in dat je iemand anders toestemming geeft om je inkomstenbelasting te doen. Op die manier hoeft niemand anders op jouw DigiD in te loggen, waardoor het machtigen van een adviseur de veiligste manier is. Zorg er wel voor dat je de persoon die je machtigt vertrouwt en niet zomaar iedereen een machtiging geeft.

Laat je de aangifte verzorgen door een expert? Dan kun je deze persoon eenvoudig machtigen op de website van DigiD.nl.

Belastingadviseur nodig?

Vergelijk meerdere adviseurs en bespaar op de kosten!

Op welke beroepsverenigingen letten?

Bij het uitbesteden van je belastingzaken is het natuurlijk belangrijk iemand in te schakelen die je vertrouwt. Als je nooit eerder een belastingadviseur hebt ingeschakeld, is het als particulier misschien lastig om te bepalen welke belastingconsulent de beste keuze is. Let daarom op of de adviseur lid is van een beroepsvereniging. In dat geval weet je zeker dat de belastingadviseur voldoet aan strenge eisen.

  • Het Register Belastingadviseurs is een vereniging waarbij belastingadviseurs zichzelf blijven opleiden en uitdagen. Meer hierover lees je op rb.nl.
  • De NOB (Nederlandse Orde van Belastingadviseurs) is een vereniging die hoge kwaliteit nastreeft. Wil je meer weten over de voordelen? Lees dan verder op nob.net.

Fiscale voordelen van belastingadvies

Twijfel je nog of je echt advies bij je belasting nodig hebt? Een belastingadviseur inhuren heeft veel voordelen voor particulieren.

  • Belastingadvies zorgt voor fiscaal voordeel voor particulieren. Hulp bij de belasting zorgt ervoor dat er geen enkele aftrekpost vergeten wordt. Dit zorgt voor een zo’n hoog mogelijke belastingteruggaaf!
  • Hulp bij belasting zorgt ervoor dat je als particulier niet te weinig of te veel toeslag ontvangt. Zo voorkom je dat je aan het eind van het jaar een groot bedrag moet terugbetalen.
  • Met het uitbesteden van de belasting hou je zelf meer tijd over voor leukere dingen.
  • Belastingadvies bij het aanvragen van subsidies maakt de investering in duurzame energie zo aantrekkelijk mogelijk.

belastingadvies offerte

Bespaar door belastingadvies offertes te vergelijken!

Heb je hulp bij je belasting nodig en zoek je een belastingadviseur uit je eigen regio? Of heb je gewoon de tijd niet om je aangifte te doen en wil je deze door een belastingdeskundige laten verzorgen? Voor het uitbesteden van de belasting of het vragen van belastingadvies kun je als adviseur het beste een belastingconsulent inschakelen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door meerdere adviseurs met elkaar te vergelijken weet je snel welke deskundige het beste aanbod biedt. Dit doe je gemakkelijk met onze gratis offerteservice! Je ontvang tot wel 6 prijsopgaven, helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast. Kies de deskundige met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken