Belastingadvies voor je bedrijf nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Belastingadvies voor bedrijven

Goed belastingadvies voor bedrijven zorgt voor waardevolle investeringen en voorkomt problemen met de belastingdienst. Dit maakt het nemen van beslissingen een stuk gemakkelijker en helpt bij de financiële planning van je onderneming. Op zoek naar een belastingadviseur?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je meerdere offertes van belastingadviseurs in je eigen regio. Zo kun je de prijzen vergelijken en kiezen voor de adviseur met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je waarom belastingadvies zo waardevol is. Je leest op welke gebieden belastingadviseurs advies geven en wat het advies ongeveer kost. Tot slot geven we je handige tips om rekening mee te houden als je een adviseur zoekt.belastingadvies voor bedrijven

Advies voor iedere ondernemer

Belastingadvies dat je krijgt is heel persoonlijk, toegepast op jouw eigen bedrijf of onderneming. Dat betekent dat iedereen belastingadvies kan vragen, het maakt niet uit hoe groot of klein je bedrijf is. Startende ondernemers kunnen advies vragen bij het kiezen van de juiste rechtsvorm: belastingadviseurs kijken dan naar de mogelijkheden en jouw persoonlijke wensen, en vertellen welke rechtsvorm het beste bij je past. De keuze ligt uiteindelijk bij jou. Bij grotere bedrijven kan een adviseur adviseren op het gebied van investeringen, subsidies, belastingaangifte en aftrekposten.

Belastingadviseurs geven advies aan:

  • Startende en ervaren ondernemers
  • Zzp’ers
  • Bv’s
  • Nv’s
  • Stichtingen en verenigingen
  • Directeur grootaandeelhouders

Voor starters en ervaren ondernemers

Belastingadviseurs geven advies aan zowel starters als ervaren ondernemers. Als je net begint als zzp’er en nog weinig ervaring heeft, dan is het fijn om een expert in de hand te nemen en je te laten adviseren op gebieden als belastingen, de financiële administratie en het kiezen van de juiste rechtsvorm. Zo weet je zeker dat je bedrijf een goede start maakt! Voor meer ervaren ondernemers gaat het vaak om advies om grote investeringen, zoals een nieuw bedrijfspand of de investering in een werkauto. Belastingadviseurs weten precies van welke regelingen en aftrekposten jij gebruik mag maken, zodat je hier fiscaal voordeel uit haalt.

Belastingadvies voor bedrijven tegen de scherpste tarieven

Vergelijk meerdere offertes en kies het advieskantoor met het beste aanbod!

Wat is de meerwaarde van een belastingadviseur?

Het nemen van beslissingen is lastig, zeker als je niet weet wat voor effect jouw keuze gaat hebben op de financiële status van je onderneming. Daarom is het zo fijn om advies in te winnen van een belastingadviseur, die weet wat de mogelijke gevolgen zijn en van welke regelingen jij eventueel gebruik kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in de verduurzaming van je bedrijfspand: er zijn verschillende regelingen die dit fiscaal aantrekkelijk maken, maar dan moet je er wel van op de hoogte zijn!

Belastingadviseurs zijn hierin ervaren en blijven continu op de hoogte van alle ontwikkelingen en de veranderende regelingen, zodat ze jou altijd van een goed advies kunnen voorzien. Je weet zo zeker of je de juiste keuze neemt.

Benieuwd naar de kosten voor een belastingadviseur? Vergelijk gratis offertes!

Advies op welk gebied?

Belastingadvies voor bedrijven wordt gegeven op veel verschillende gebieden. Je kunt een belastingadviseur inhuren bij het starten van je onderneming: als je wilt weten of je de juiste rechtsvorm kiest of dat je nieuwsgierig bent naar hoe jij je financiële administratie het beste kunt inrichten. Maar ook als je al een tijdje ondernemer bent is advies nog waardevol, voor het doen van belastingaangifte bijvoorbeeld, of als er een fusie of overname op de agenda staat.

Hieronder lees je meer over de verschillende gebieden waarin je een persoonlijk belastingadvies kunt vragen. Op zoek naar een adviseur? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar tot 40%!


bedrijf belastingadvies

De juiste rechtsvorm

Bij het starten van je bedrijf moet je kiezen voor een bepaalde rechtsvorm. Er zijn 9 verschillende rechtsvormen om uit te kiezen: een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), een besloten vennootschap (bv) of juist een naamloze vennootschap (nv). Bij het kiezen van de juiste rechtsvorm moet je jezelf een paar vragen stellen:

  • Onderneem je alleen of met meerdere personen?
  • Wil je privé aansprakelijk zijn voor eventuele schulden, of liever niet?
  • Van welke belastingvoordelen kun je profiteren?
  • En aan welke belastingverplichtingen moet je voldoen bij welke rechtsvorm?

Om van jouw onderneming een succes te maken is het belangrijk dat je de juiste rechtsvorm kiest, maar dit is een ingewikkelde keuze. Laat je daarom adviseren door een ervaren belastingadviseur.

Btw/omzetbelasting

Als ondernemer moet je zelf de omzetbelasting berekenen en verrekenen. Maar dat klinkt makkelijker dan dat het werkelijk is. Zo moet je rekening houden met eventuele btw-vrijstellingen. En gelden er voor een aantal diensten een verlaagd btw-tarief van slechts 9%.

Het is belangrijk dat je administratie voldoet aan alle btw-regels. Zeker als je net begint met ondernemen, maar ook als je al een tijdje bezig bent, is het belangrijk om je hierin te adviseren. Regels omtrent btw en de omzetbelasting veranderen van tijd tot tijd: belastingadviseurs zijn altijd op de hoogte van de huidige maatregelen.

Het is altijd verstandig om meer informatie te lezen over omzetbelasting en btw-aangifte.

Inkomstenbelasting

Een ander belangrijk gebied waar belastingadvies voor bedrijven belangrijk is, is de inkomstenbelasting. Als eenmanszaak betaal je de inkomstenbelasting over je winst. Hoeveel dit is, hangt af van verschillende factoren. Zo zijn er ook een aantal aftrekposten waar je mogelijk rekening mee kunt houden, zodat je minder belasting hoeft af te dragen: weet jij van welke aftrekposten je gebruik kan maken?

Het zakelijk advies bestaat uit verschillende regelingen en aftrekposten om te voorkomen dat je te veel belasting betaalt. Lees meer over belastingadvies bij aangifte inkomstenbelasting.

Belastingaangifte doen

Het doen van belastingaangifte is voor ondernemers een stuk complexer dan voor particulieren. Zeker de eerste jaren is het heel waardevol om hierbij advies in te winnen. Je kunt ervoor kiezen om de aangifte volledig uit te besteden aan een adviseur, maar door advies in te winnen krijg je zelf ook een beter beeld van de aangifte en regelingen waar je gebruik van kunt maken. Zo is het in de toekomst makkelijker om je aangifte zelf te doen.

Heb je hulp nodig bij de aangifte van je belasting? Vergelijk gratis offertes en vind een professionele belastingadviseur!

Financiële planning

Een belastingadviseur kan je ook helpen met de financiële planning van je bedrijf. Als je eenmaal gestart bent en structureel winst maakt, kijken jullie samen naar de planning. Wat zijn je doelen op het gebied van omzet en winst, hoe kun je dit gaan behalen? En zijn er financiële investeringen die je nu kunt doen vanwege belastingvoordelen.

Fusies en overnames

Belastingadvies voor bedrijven komt heel goed van pas bij fusies of overnames. De adviseur kijkt bijvoorbeeld naar alle fiscale risico’s bij een verkoop: de zogeheten fiscale due diligence. Daarnaast kijkt hij naar de fiscale garanties en vrijwaringen in een koopovereenkomst. Dit wordt gedaan bij zowel de verkoop als de aankoop van een onderneming.

Pensioenadvies

Ook als ondernemer is het belangrijk om te sparen voor later. Je hebt geen werkgever die een pensioenregeling voor je heeft, dus je moet zelf gaan sparen voor je pensioen. Een belastingadviseur is op de hoogte van alle mogelijke opties. Aan de hand van je persoonlijke voorkeuren kan hij je dan een persoonlijk advies geven. Je bepaalt natuurlijk uiteindelijk zelf op welke manier jij gaat sparen voor je pensioen.

Besparen op belastingadvies voor bedrijven?

Kies de adviseur met de beste prijs en bespaar tot wel 40%!

Wat kost belastingadvies voor ondernemers?

Belastingadvies voor bedrijven wordt gedaan door zowel belastingconsulenten als fiscalisten. Een belastingconsulent is goedkoper, deze rekenen een uurtarief van gemiddeld €60,- tot €100,-. Het uurtarief van fiscalisten ligt hoger, rond de €120,- tot €230,-. Een fiscalist heeft een specifieke opleiding gevolgd, terwijl belastingconsulent geen beschermd beroep is: iedereen met ervaring en kennis mag zichzelf een belastingconsulent noemen.

Als je belastingadvies voor je bedrijf inwint, dan kun je deze kosten aftrekken bij de belastingdienst! Dit is namelijk een zakelijke investering. Je kunt uiteraard ook meer lezen over de verschillende kosten van een belastingadviseur.

Kosten belastingadvies ondernemers 2024

Soort belastingadviseur Uurtarief *
Belastingconsulent €60,- tot €100,-
Fiscalist €120,- tot €230,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven inclusief btw. Vraag voor kosten gratis vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.


Belastingadviseurs vergelijken: waarop letten?

Als je belastingadvies wilt krijgen, dan is het belangrijk om een belastingadviseur te kiezen die je vertrouwt. Jullie gaan samen veel vertrouwelijke onderwerpen bespreken, dus het is belangrijk dat er een klik is. Hieronder geven we je 4 aandachtspunten om rekening mee te houden bij het vergelijken van belastingadviseurs. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Wil jij een adviseur inschakelen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!


kosten belastingadvies bedrijven

1. Beroepsverenigingen

Als de adviseur is aangesloten bij een beroepsvereniging dan weet je dat hij of zij zich regelmatig laat bijscholen en op de hoogte is van alle huidige maatregelen. Er zijn verschillende beroepsverenigingen waar je rekening mee kunt houden. Het register belastingadviseurs is een belangrijke vereniging: zij voorzien hun leden van vaktechnische informatie. Een andere beroepsvereniging is de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Adviseurs die hierbij zijn aangesloten hebben allemaal een universitaire studie gevolgd.

Meer hierover lees je op:


2. Fiscalist of belastingconsulent?

Een belastingconsulent is geen beschermd beroep: iedereen die kennis heeft op het gebied van belastingen kan zichzelf een belastingconsulent noemen. Fiscalisten zijn gespecialiseerd in belastingwetgeving en is ook bevoegd om controles uit te voeren. In veel gevallen voldoet de kennis van een belastingconsulent, bijvoorbeeld als je net begint met ondernemen of het gaat om een relatief klein bedrijf. Gaat het om belastingtechnisch ingewikkelde zaken of wil je een inhoudelijk advies van de financiële status van je grote onderneming, dan is het slim om een fiscalist in te schakelen.

3. De regio

In welke regio zoek je een belastingadvieskantoor? Als je veel persoonlijk wilt overleggen, is het aan te raden om iemand te zoeken in je eigen regio. Zo houd je eventuele voorrijkosten en benzinekosten zo laag mogelijk. Daarbij bespaar jij jezelf ook veel waardevolle reistijd, die je weer in andere dingen kunt steken.

4. Groot of klein kantoor

De keuze voor een groot of juist een klein kantoor is heel persoonlijk. Zo heeft een zelfstandig belastingadviseur een hele persoonlijke aanpak. Zeker als jullie langere tijd samenwerken, leert de adviseur je bedrijf door en door kennen. Zo wordt het advies ook waardevoller. Bij een groot kantoor heb je vaak te maken met verschillende adviseurs. Het voordeel hiervan is dat je snel antwoord krijgt op vragen en nooit lang hoeft te wachten.

belastingadvies bedrijven

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Belastingadvies is voor de meeste bedrijven enorm waardevol, of het nu gaat om de keuze voor de rechtsvorm, het gebruik van de verschillende aftrekposten of het sparen voor je pensioen. Op zoek naar een goedkope adviseur in je regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van meerdere adviseurs in je regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de specialist die het beste bij je past. Je bespaart bovendien tot wel 40% op de totale kosten!

Gratis offertes vergelijken