Besparen op inschakelen fiscalist?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Wat is een fiscalist?

Een fiscalist is iemand die gespecialiseerd is op het gebied van belastingen en de belastingdienst. Je kunt een fiscalist dus inschakelen voor particulier belastingadvies of voor het voorbereiden van je belastingaangifte. Zoek je een fiscalist?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je offerteaanvraag ontvang je de offertes van maximaal 5 kantoren in je regio. Vergelijk de prijzen en kies de belastingadviseur met de beste prijs: je bespaart tot wel 40% op de kosten!

Lees verder op deze pagina wat een fiscalist is en welke werkzaamheden hij jou uit handen kan nemen. Denk aan het voorbereiden en indienen van de belastingaangifte en het controleren van aanslagen en jaarrekeningen. Je vindt hier ook duidelijke prijsinformatie van fiscalisten!kosten belastingaangifte

Wat doet een fiscalist?

Wat doet een fiscaal jurist precies? De taken van een fiscaal jurist hebben allemaal te maken met fiscale vraagstukken. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen met de belastingaangifte van bedrijven en particulieren. Maar ook als je een bedrijf opstart is de hulp van een fiscalist heel welkom bij het bedenken en eventueel uitvoeren van een fiscale strategie.

Hieronder gaan we verder in op de taken van een fiscalist. Ben jij op zoek naar fiscalisten? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar op de kosten!Voorbereiden en indienen belastingaangifte

Het doen van belastingaangifte is voor ondernemers een tijdrovende opgave. Bovendien zijn er veel verschillende aftrekposten waar je mogelijk gebruik van kunt maken, wat je fiscaal voordeel oplevert. Weet jij van welke aftrekposten jij gebruik mag maken? Met de hulp van een fiscalist bespaar je tijd en weet je zeker dat niet precies genoeg belasting betaalt.

Samenstellen van een financiële planning

Een andere taak waarbij een fiscalist je kan helpen, is het samenstellen van een financiële planning van je bedrijf. Dit maakt het makkelijker om je doelen te behalen en om inzicht te krijgen in de huidige en de gewenste situatie. Zelf een financieel plan opstellen is een ingewikkelde opgave, advies van een fiscaal adviseur is daarbij heel waardevol en brengt rust.

Controleren van aanslagen en jaarrekeningen

Als ondernemer heb krijg je verschillende aanslagen van de belastingdienst. Aan jou de taak om dit te controleren, zodat je zeker weet dat je niet te veel belasting betaalt. Maar dat is nog niet altijd even eenvoudig: een fiscalist helpt je hierbij. Hij controleert de aanslagen en dient eventueel een bezwaar voor je in. Ook helpt de specialist bij het opstellen en controleren van jaarrekeningen.

Bedenken en uitvoeren fiscale strategie

Je kunt een fiscaal adviseur inschakelen voor het bedenken en uitvoeren van een fiscale strategie. Dit is de strategie waarmee jij al je (fiscale) doelen wilt behalen. Door dit uit te besteden aan een fiscaal adviseur, bespaar jij jezelf tijd en kun jij je richten op andere werkzaamheden.

Met een fiscalist is jouw belastingaangifte altijd op tijd!

Vind snel een fiscaal jurist in jouw regio en voorkom problemen met de belastingdienst.

Schrijven van bezwaarschriften

Ben je het niet eens met een beslissing van de belastingdienst of andere instantie? Dan moet je een bezwaarschrift schrijven en opsturen. Dit bezwaarschrift moet natuurlijk aan alle voorschriften voldoen en is dus niet zomaar een e-mail die je in tien minuten typt. Het is daarom aan te raden dergelijke bezwaarschriften door een fiscalist te laten schrijven.

Behandeling van beroepsprocedures

Heb je een boete van de belastingdienst gekregen of is je bezwaar voor een aanslag afgewezen? Dan kun je daartegen in beroep gaan bij de rechtbank. Je bent niet verplicht om een advocaat in te schakelen, je kunt ook de hulp inroepen van je fiscalist.

Correspondentie met de belastingdienst

Je kunt alle correspondentie met de belastingdienst uitbesteden aan je fiscalist. Hij of zij zijn op de hoogte van alle voorschriften en regels bij de belastingdienst, waardoor ze precies weten op welke manier ze zaken voor elkaar krijgen. Het gaat hierbij om het vragen van uitstel voor aangifte, het indienen van bezwaren van aanslagen en alle andere correspondentie.

Advies geven fiscale wet- en regelgeving

Fiscalisten geven ook persoonlijk advies met betrekking tot de fiscale wet- en regelgeving. Dit heeft betrekking tot de belastingaangifte, maar ook op de financiële planning van je onderneming en een pensioenadvies. Je krijgt altijd een advies op maat, zodat je zeker weet dat dit de beste keuze is voor jouw bedrijf.

Bijhouden fiscale ontwikkelingen en wijzigingen

Fiscalisten houden zich ook altijd bezig met fiscale ontwikkelingen en wijzigingen. Regelgeving omtrent aanslagen en de aftrekposten verandert continu. Een fiscalist zorgt ervoor dat hij altijd op de hoogte is van de nieuwste regelgeving, zodat hij jou kan voorzien van een goed advies op maat.

kosten belastingaangifte

Wat kost een fiscalist?

De kosten van een fiscalist lopen uiteen. Een startende fiscalist rekent een uurtarief van gemiddeld €70,-. De kosten lopen op naarmate fiscalisten meer ervaring hebben. Een zeer ervaren fiscalist kost bijvoorbeeld rond de €135,- per uur. Daar tussenin ligt een gemiddeld tarief van €95,- per uur.

Houd er rekening mee dat de kosten verschillen per fiscalist, het is dus altijd aan te raden om meerdere fiscalisten met elkaar te vergelijken. Door hier gratis offertes aan te vragen ontvang je tot vijf offertes van fiscalisten uit de regio en zo vergelijk je dan ook makkelijk en snel het aanbod. Zo weet je zeker dat je kiest voor de fiscalist die het beste bij jou past.

Lees hier meer over de kosten van een belastingadviseur.

Kosten fiscalist in 2024

Ervaring Gemiddeld uurtarief*
Startende fiscalist €70,-
Fiscalist met enkele jaren ervaring €95,-
Zeer ervaren fiscalist €135,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven inclusief btw. Ontvang gratis vrijblijvende offertes voor de exacte kosten.


Fiscalist inhuren en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en kies de fiscalist met het beste aanbod.

Wat is het verschil tussen een accountant en een fiscalist?

Heb je een accountant nodig of een fiscalist? Een accountant heeft kennis op verschillende gebieden. Zoals belastingen, maar ook de financiële administratie.

En een fiscalist: wat is dat?

Een fiscalist daarentegen is specifiek gespecialiseerd in belastingen en fiscale vraagstukken. Daarom noemen we fiscalisten ook wel specialisten. Een fiscalist is een beschermde titel. Dat betekent dat niet iedereen zich zomaar een fiscalist mag noemen, in tegenstelling tot de titel van belastingadviseur.

Alleen als een persoon een universitaire studie rechten, met de specialisatie fiscaal recht heeft afgerond, mag deze zichzelf een fiscalist noemen. Kies je voor de hulp van een fiscalist, dan weet je dus zeker dat deze persoon een goede opleiding heeft gevolgd. Overweeg je het inschakelen van een fiscalist? Vraag dan gratis offertes aan.

Wat is het belang van een goede fiscalist?

De grootste voordelen op een rij:

  • Je krijgt een persoonlijk advies op maat.
  • De inzet van een fiscalist zorgt voor fiscaal voordeel, omdat hij of zij op de hoogte is van alle mogelijke aftrekposten!
  • Met de hulp van fiscalisten bespaar je veel tijd bij het doen van aangifte.
  • Je weet zeker dat alle aangiftes kloppen, en je voorkomt zo problemen met de belastingdienst.

kosten belastingaangifte

Besparen op inschakelen fiscalist? Vergelijk gratis offertes!

Met de hulp van een fiscalist krijg je fiscaal advies op maat en weet je zeker dat je aangiftes helemaal kloppen. Bovendien voorkom je dat je te veel belasting betaalt, omdat fiscalisten je adviseren over de mogelijke aftrekposten waar jij gebruik van mag maken! Op zoek naar een kantoor in je regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van specialisten in je eigen regio. Vergelijk zelf alle prijzen, en kies voor het kantoor met het beste aanbod. Je besparing loopt zo op tot wel 40% op de kostprijs! Maak je geen zorgen, want jouw offerteaanvraag is gratis en bovendien zonder verplichtingen: je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken