Besparen op kosten belastingadviseur?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend


Wat doet een belastingadviseur?

Een belastingadviseur kun je inhuren voor veel verschillende taken. Misschien heb je een advies nodig bij het starten van je onderneming, of heb je hulp nodig bij het doen van je aangifte. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een adviseur inhuren. Ook op zoek naar een fiscalist of belastingadviseur?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt tot maximaal 5 offertes in je mailbox: vergelijk de verschillende tarieven en kies de adviseur met de beste prijs!

Wat is een belastingadviseur? Op deze pagina lees je het antwoord op deze vraag. Je vindt hier meer informatie over de verschillende werkzaamheden en taken die je kunt uitbesteden aan een adviseur. Ook krijg je informatie over de kosten én leggen we het verschil tussen een adviseur en een jurist uit.kosten belastingaangifte

Wat is een belastingadviseur?

Een belastingadviseur is een deskundige op het gebied van belastingen. Je kunt een belastingadviseur dus inschakelen voor adviezen met betrekking tot belastingen, fiscale voordelen en het doen van aangifte van inkomsten-, vennootschaps- of btw-belasting.

Een belastingadviseur is geen beschermd beroep, dat betekent dat zij niet per se een specifieke vooropleiding gevolgd hebben. Er zijn wel cursussen en programma’s voor belastingadviseurs, maar zij zijn niet verplicht deze af te ronden of te volgen.

Wil je een belastingadviseur met ervaring inschakelen voor uw onderneming? Of bent u particulier? Vraag dan offertes aan door onze gratis offerteaanvraag en ontvang tot wel vijf offertes van adviseurs bij u uit de regio om te vergelijken.

Wat zijn de werkzaamheden van een belastingadviseur?

De werkzaamheden van een belastingadviseur hebben betrekking tot belastingen. Je kunt je aangifte door een belastingadviseur laten verzorgen, maar je kunt bij adviseurs ook terecht voor advies voor je onderneming of eventuele investeringen die je wilt doet.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van belastingadviseurs:

 • Hulp bij belastingaangifte: voorbereiden en indienen
 • Samenstellen van een financiële planning
 • Het controleren van jaarrekeningen en aanslagen
 • Het bedenken (en uitvoeren) van de fiscale strategie
 • Schrijven en versturen van bezwaarschriften
 • Behandelen van beroepsprocedures
 • Contact met de belastingdienst onderhouden
 • Adviseren over fiscale wet- en regelgeving
 • Bijhouden van fiscale ontwikkelingen en wijzigingen

Hieronder gaan we dieper in op de belangrijkste werkzaamheden. Wil je een belastingadviseur inhuren? Vraag dan gratis offertes aan!Belastingaangifte voorbereiden en indienen

Het doen van de belastingaangifte neemt flink wat tijd in beslag, zeker als je hier weinig ervaring mee hebt. Door dit uit te besteden bespaar je tijd én geld: want een belastingadviseur weet precies van welke aftrekposten je gebruik mag maken. Zo bespaar je dus op de belastingen, en verdient een belastingadviseur zichzelf weer terug!

Je kunt een belastingadviseur inschakelen als particulier voor de belastingaangifte: zeker als je getrouwd of gescheiden bent, een huis gekocht hebt of toeslagpartners bent geworden in het afgelopen jaar, wordt de aangifte een stuk complexer.

Ook bedrijven en ondernemers kunnen een belastingadviseur inhuren voor het doen van aangifte inkomstenbelasting, btw-aangifte, aangifte vennootschapsbelasting en omzetbelasting.

Financiële planning samenstellen

Heb jij een financiële planning van je onderneming? Hiermee krijg je een beeld van de huidige financiële situatie en de gewenste situatie. Door een financieel plan te maken, heb jij je doelen duidelijk in zicht en weet je hoe je deze kunt bereiken. Vraag advies aan een belastingadviseur voor het opstellen van deze financiële planning. Zo weet je zeker dat deze ambitieus, maar ook haalbaar is.

Belastingadvies voor:
Particulieren
Zzp’ers
Bedrijven

kosten belastingaangifte

Aanslagen en jaarrekeningen controleren

Als ondernemer krijg je aanslagen van de belastingdienst: het is aan jou om deze te controleren. Klopt hij niet, dan kun je bezwaar maken: het is dus belangrijk om dit goed te controleren. Hetzelfde geldt voor het opstellen van de jaarrekening. Veel ondernemers zijn bovendien verplicht om de jaarrekening te deponeren: gebeurt dit niet of niet op tijd, dan riskeer je hoge boetes.

Door aanslagen en de jaarrekening te laten controleren weet je zeker dat ze kloppen. In het geval van de jaarrekening weet je bovendien zeker dat deze aan alle eisen voldoet.

Fiscale strategie bedenken en uitvoeren

Bij het starten van een onderneming is het slim om een fiscale strategie op te stellen. Deze strategie is een planning, waarmee jij alle fiscale doelen van je onderneming behaalt. Een belastingadviseur helpt je met het opstellen van deze fiscale strategie, en eventueel ook met het uitvoeren van de strategie!

Hulp nodig van een belastingadviseur?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Bezwaarschriften schrijven

Niet eens met een aanslag of een beslissing van de belastingdienst? Je kunt een belastingadviseur vragen om een bezwaarschrift te schrijven en op te sturen. Bezwaarschriften moeten voldoen aan een aantal eisen, en als je dit uitbesteedt weet je zeker dat je bezwaarschrift klopt en op tijd wordt ingediend.

Beroepsprocedures behandelen

Als je een bezwaarschrift indien maar je bezwaar is afgewezen, dan kun je een beroepsprocedure opstarten. Dit kan ook als je het niet eens bent met een beslissing van de belastingdienst. Voor deze beroepsprocedures kun je ook een belastingadviseur inschakelen. Hij is op de hoogte van alle fiscale wet- en regelgeving en neemt het contact met de belastingdienst op zich.

Contact met belastingdienst

Het contact met de belastingdienst is niet altijd even gemakkelijk of duidelijk. Wil je hier zo weinig mogelijk tijd aan besteden, zodat je meer tijd overhoudt voor je eigen werkzaamheden, dan is het slim om het contact met de belastingdienst uit te besteden aan een belastingadviseur. Deze controleert je aanslagen, leest je brieven door en dient eventueel een bezwaarschrift in. Uiteraard gebeurt dit allemaal in overleg en word je op de hoogte gehouden van de inhoud van brieven en aanslagen.

Adviseren over fiscale wet- en regelgeving

De fiscale wet- en regelgeving verandert regelmatig: het is dus logisch als jij niet altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Een belastingadviseur geeft je advies met betrekking tot verschillende fiscale regelingen. Misschien zijn er goede investeringen die je nu kunt doen om te profiteren van een belangrijk fiscaal voordeel!

Fiscale ontwikkelingen en wijzigingen bijhouden

Een belastingadviseur is gespecialiseerd in de wetgeving rondom belastingen. Het is dus hun taak om zichzelf op de hoogte te houden van alle fiscale ontwikkelingen en wijzigingen, zodat ze jou hierover goed kunnen adviseren.

kosten belastingaangifte

Wat kost een belastingadviseur per uur?

Als je een belastingadviseur inhuurt, betaal je meestal een vaste prijs per uur. Een startende belastingadviseur rekent een prijs van gemiddeld €70,- per uur, terwijl een zeer ervaren belastingadviseur prijzen rond de €135,- per uur in rekening brengen. Gemiddeld kun je rekening houden met een uurtarief rond de €95,-.

Lees meer over de kosten van belastingadviseurs of vraag gratis offertes aan om tot wel 40% te besparen op de kosten!

Kosten belastingadviseur in 2024

Ervaring Gemiddeld uurtarief*
Startende belastingadviseur €70,-
Belastingadviseur met enkele jaren ervaring €95,-
Zeer ervaren belastingadviseur €135,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven inclusief btw. Ontvang gratis vrijblijvende offertes voor de exacte kosten.


Is er verschil tussen een belastingadviseur en een accountant?

Ja: er is verschil tussen een belastingadviseur en een accountant. Een belastingadviseur is geen beschermde titel. Dat betekent dat belastingadviseurs geen specifieke opleiding gevolgd hoeven hebben: in theorie mag iedereen zichzelf een belastingadviseur noemen. Zij komen aan hun kennis door cursussen of ervaring.

Dat betekent ook dat belastingadviseurs zich niet hoeven te houden aan allerlei wet- en regelgeving die voor fiscalisten gelden. Een fiscalist is namelijk wel een beschermde titel. Fiscalisten hebben een opleiding in fiscaal recht of fiscale economie gevolgd.

Vergelijk gratis offertes en vind een deskundige belastingadviseur!

Kies de belastingadviseur met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Wat is een Register Belastingadviseurs?

Belastingadviseur is geen beschermde titel, en daardoor zijn belastingadviseurs ook niet gebonden aan tal van wet- en regelgeving die voor fiscalisten gelden. Maar als een belastingadviseur is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs, dan moeten zij zich wel houden aan de regels vanuit deze beroepsvereniging.

Kies je voor een belastingadviseur die is aangesloten bij het register belastingadviseurs, dan weet je zeker dat zij zich regelmatig laten bijscholen, ervaren zijn en goede kwaliteit bieden. Meer weten over het Register Belastingadviseurs? Lees dan verder op rb.nl.

Waarom een belastingadviseur inschakelen?

De grootste voordelen op een rij:

 • Je krijgt een persoonlijk advies op het gebied van belastingen.
 • Zo weet je zeker dat je precies genoeg belasting betaalt: niet te weinig maar ook zeker niet te veel.
 • Een goede belastingadviseur verdient zichzelf weer terug, door fiscaal voordeel bij je aangifte.
 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie.
 • Je hoeft zelf niet op de hoogte te zijn van complexe regelgeving omtrent fiscale wetgeving.

kosten belastingaangifte

Besparen op inschakelen belastingadviseur? Vergelijk gratis offertes!

Wil je ook een belastingadviseur inhuren? Met de hulp van een adviseur weet je zeker dat je niet te weinig, maar ook zeker niet te veel belasting betaalt. Bovendien kun je ervan op aan gaan dat je belastingen op tijd betaald worden, en voorkom je problemen met de belastingdienst. Op zoek naar een adviseur in je eigen regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna meerdere offertes van specialisten in je regio. Vergelijk de aanbiedingen en kies voor de belastingadviseur met het beste aanbod: je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast. Begin daarom vandaag nog met vergelijken en bespaar!

Gratis offertes vergelijken