Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1320

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

53 belastingadviseurs in Nijmegen

Een overzicht van alle belastingadviseurs in Nijmegen

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk meerdere offertes, bespaar op de kosten!

In Nijmegen zijn 53 belastingadviseurs beschikbaar. Onderstaand op deze pagina vind je een overzicht van alle belastingadviseurs uit Nijmegen. Iedere belastingadviseur heeft een eigen profiel met informatie over de betreffende belastingconsulent. Bovendien zijn alle bedrijven getoetst bij de Kamer van Koophandel.

Belastingadviseur Nijmegen gezocht?

Indien je op zoek bent naar een belastingadviseur dan zoek je een vakkundige belastingconsulent, maar betaal je liever niet teveel. Via deze bedrijvengids kom je snel in contact met één of meerdere belastingadviseurs bij jou uit de buurt, die je vrijblijvend vergelijkt. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Over Nijmegen

Nijmegen is een plaats in de provincie Gelderland en telt in totaal 172064 inwoners, verdeeld over Nijmegen 93136 huishoudens. Per 1757 huishoudens is er 1 boekhouder beschikbaar.

Vind de beste belastingadviseur met het scherpste tarief

Overzicht van alle 53 belastingadviseurs in Nijmegen

Vergelijk meerdere belastingadviseurs en bespaar op de kosten!

belastingadviseur Nijmegen

Vind een belastingadviseur uit Nijmegen

Belastingadvies of hulp bij belastingaangifte nodig? Door een belastingadviseur uit Nijmegen in te schakelen worden je zorgen uit handen genomen. Of je nu ondernemer, zzp-er of particulier bent, een belastingconsulent helpt je bij administratieve diensten. Denk bijvoorbeeld aan belastingadvies, financieel advies, btw-aangifte of belastingaangifte en salarisadministratie. Je leest op deze pagina alles over de belastingadviseur kosten, het tarief van diverse diensten en welke werkzaamheden een belastingadvieskantoor allemaal doet.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden omtrent belastingen? De exacte kosten per uur van een fiscalist? Dan vraag je gratis offertes aan. Dit doe je door het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt van meerdere belastingadviseurs een offerte, die je onderling vergelijkt op de kosten per uur. Zo bespaar je op de kosten.

Voordelen van onze dienstverlening

Hoe onze dienstverlening in elkaar steekt, heeft diverse voordelen. Het is namelijk het geval dat dit een volledige bedrijvengids is, waar elke belastingadviseur uit Nederland in staat. Een belastingconsulent die in deze bedrijvengids staat heeft een KvK-nummer en staat geregistreerd. Op zoek naar een belastingadviseur voor belastingadvies? Dan vraag je snel en eenvoudig offertes aan via het offerteformulier. De offertes zijn geheel vrijblijvend. Je ontvangt van meerdere belastingconsulenten een prijsopgaaf. Door onderling te vergelijken, bespaar je op de kosten. Wat zijn de voordelen?

  • Bedrijvengids met alle belastingadviseurs uit Nederland
  • Eenvoudig en gratis offertes aanvragen
  • Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken

Wat is het verschil tussen een belastingconsulent en fiscalist?

Wat is het verschil tussen een belastingconsulent en een fiscalist? Een vraag waar veel mensen het antwoord niet op weten. Dit komt omdat deze benamingen behoorlijk dichtbij elkaar liggen, maar onderling toch nog redelijk verschillen.

Een belastingconsulent is iemand die gespecialiseerd is op het gebied van belastingen. Hij of zij adviseert de particulier en de ondernemer over alles wat met de fiscale wet- en regelgeving te maken heeft. Bovendien helpt een belastingconsulent ook bij belastingaangifte. Een belastingconsulent wordt ook wel belastingadviseur genoemd.

Een fiscalist, ook wel fiscaal jurist genoemd, kent de Nederlandse wetgeving en rechten volledig. Bovendien weten zij exact hoe ze het recht vertalen richting het belastingsysteem. Alleen als deze persoon een universitaire opleiding voor rechten, met een specialisatie in fiscaal recht, heeft gevolgd, mag diegene fiscalist of bedrijfsfiscalist genoemd worden.

Wat kost een belastingadviseur?

Benieuwd naar de kosten per uur van een belastingconsulent? Het uurtarief van een belastingadviseur ligt tussen de €60,- en €100,-. Een fiscalist nodig? Dan moet je rekening houden met een uurtarief tussen de €120,- en €230,-. Deze tarieven zijn exclusief btw. Het exacte uurtarief van een adviseur of fiscalist is lastig te bepalen, omdat veel belastingadvieskantoren eigen kosten per uur hanteren. Bovendien hangen de prijzen ook af van de diensten die de belastingadviseur voor je doet. Er zijn namelijk ontzettend veel prijscategorieën. Hulp bij een gewone aangifte bij de Belastingdienst is goedkoop als je het vergelijkt met aangifte doen van erfbelasting. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten per uur.

Uurtarief van een belastingconsulent

Uurtarief min. Uurtarief max.
Belastingconsulent €60,- €100,-
Fiscalist €120,- €230,-

*Let op: in de tabel staat het gemiddelde uurtarief. De kosten per uur zijn exclusief btw. Voor exacte tarieven vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Lees hier meer over de kosten van een belastingadviseur.

Waarom een belastingadvieskantoor inschakelen?

Een belastingaangifte doen is voor bijna iedere particulier of ondernemer ingewikkeld, helemaal als zij geen belastingadvies hebben gehad. Je schakelt een belastingadvieskantoor in, omdat zij meer mogelijkheden zien en meer kennis hebben van fiscale zaken. Daarnaast geeft een belastingconsulent of bedrijfsfiscalist ook suggesties voor financiële voordelen. Wanneer je weinig verstand van zaken hebt en je wilt financieel advies of hulp bij belastingaangifte, is het verstandig om een belastingadviseur in te schakelen. Bovendien helpen ze je ook bij administratieve diensten, zoals boekhouding of salarisadministratie. Een belastingadvieskantoor neemt je zorgen uit handen en zorgt ervoor dat alles op de juiste manier geregeld is. De voordelen op een rijtje:

  • Kennis van fiscale zaken
  • Ervaring in het vakgebied
  • Belastingadvies, hulp bij aangifte en andere administratieve diensten
  • Nemen zorgen uit handen

Belastingadviseur inschakelen uit Nijmegen?

Vraag offertes aan via het offerteformulier!

Gratis offertes vergelijken

Belastingadviseur voor particulieren

Als je denkt dat je alleen een belastingadviseur inschakelt als je ondernemer bent, zit je fout. Het is namelijk heel goed mogelijk om een belastingconsulent in te huren als particulier zijnde. Een belastingadviseur helpt bij diverse aangiftes, geeft belastingadvies, helpt bij het invullen van biljetten en vraagt toeslagen voor je aan. Belastingadvieskantoor inschakelen? Vraag offertes aan via het offerteformulier.

Belastingaangifte Nijmegen

Het is als particulier zijnde net zo belangrijk om de belasting op orde te hebben als wanneer je ondernemer bent. Belasting is vaak geen leuk onderwerp, maar het is wel iets waar iedereen mee te maken krijgt. Veel particulieren lopen vast bij het doen van belastingaangifte. Schakel daarom een specialist in voor hulp bij de belastingaangifte en je weet zeker dat alles goed ingevuld is.

belastingadvies Nijmegen

Aangifte inkomstenbelasting

Je betaalt inkomstenbelasting over inkomen uit wonen, werken, sparen en beleggen. Van deze inkomstenbelasting moet je ook aangifte doen. Wanneer je aangifte inkomstenbelasting hebt gedaan, blijkt of je recht hebt op bepaalde toeslagen. Het is bij een aangifte belangrijk dat je allerlei gegevens hebt verzameld. Lastig om zelf te doen? Een belastingadvieskantoor geeft je graag hulp bij de aangifte van de inkomstenbelasting.

Hier lees je meer over hulp bij inkomstenbelasting.

Erfbelasting

Erfbelasting is belasting die je moet betalen over de erfenis die je ontvangen hebt. Als er een dierbare is overleden en je ontvangt een erfenis van diegene, is de kans aanwezig dat je er belasting over moet betalen. Je betaalt alleen erfbelasting als je meer geld ontvangt dan de vrijstelling. Of je belasting moet betalen hangt af van de grootte van het bedrag en de relatie die je met de overledene had. Let bij het doen van belastingaangifte op dat je de erfbelasting ook meerekent.

Schenkbelasting

Schenkbelasting is de belasting die je betaalt over bepaalde schenkingen. Een schenking is een leuke financiële bijkomstigheid en is vaak ook fiscaal voordeling. Schenkingen zorgen ervoor dat het uiteindelijke nalatenschap van de gever lager is, zodat de ontvanger uiteindelijk minder belasting betaalt. In de tabel hieronder staat het gemiddelde tarief voor de soorten belastingaangiften.

Tarieven belastingaangifte particulieren

Soort belastingaangifte Tarief
Belastingaangifte (met bijleenregeling) €125,-
Aangifte Erfbelasting (voorheen Successieaangifte) €350,-
Belastingaangifte (sprake van echtscheiding) €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Belastingadvies

Niet alleen voor hulp bij belastingaangifte schakel je een belastingconsulent in. Je kunt er ook terecht voor belastingadvies. Heb je vragen over bepaalde belastingen, wil je meer weten over bezwaar maken en in beroep gaan? Of wil je informatie over de mogelijkheden? Dan schakel je via het offerteformulier eenvoudig een belastingadviseur in die je belastingadvies geeft.

Informatie over het inschakelen van een specialist voor belastingadvies.

Bezwaar en beroep

Je maakt bezwaar wanneer je het niet eens bent met een beslissing. Dit kan tegen een boete zijn, definitieve berekening of voorschotbeschikking. Maar het kan ook tegen het UWV zijn, omdat bijvoorbeeld je uitkering verlaagd is. In zulke gevallen is het slim om een fiscalist in te schakelen. Een fiscalist helpt je bij het bezwaar maken. Wordt dit afgewezen? Dan kun je samen met de fiscalist in hoger beroep gaan.

Middeling

Middeling wordt toegepast wanneer je een wisselend inkomen hebt en de Belastingdienst je tegemoetkomt. De inkomens van 3 aaneengesloten jaren worden opgeteld en gedeeld door 3, zodat er een gemiddeld inkomen uitkomt. Je komt voor een teruggaaf in aanmerking als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

belastingconsulent Nijmegen

F-, C-, en M-biljetten

Zogeheten biljetten, zijn papieren formulieren waar mensen hun belastingaangifte op kunnen invullen. Deze formulieren zijn er voor mensen die niet de mogelijkheid hebben of niet in staat zijn om de aangifte digitaal in te vullen. Er zijn verschillende biljetten, namelijk het F-biljet, C-biljet en M-biljet. Het F-biljet wordt gebruikt bij het overlijden van een belastingplichtige. Een M-biljet is er voor belastingplichtigen die geëmigreerd zijn naar het buitenland. Particulieren en ondernemers die in het buitenland verblijven, maar financieel aan Nederland verbonden zijn, moeten een C-biljet invullen. Naast deze biljetten is er ook nog het P-biljet, E-biljet en T-biljet. In onderstaande tabel zie je wat het tarief is voor het laten invullen van een biljet door een belastingconsulent.

Kosten invullen en indienen biljetten

Type biljet Kosten
F-biljet €80,-
C-biljet €250,-
M-biljet €250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Toeslagen

Toeslag betekent een aanvulling op je inkomen omdat je om bepaalde redenen daar recht op hebt. Als je in aanmerking wilt komen voor een toeslag, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen en is het toetsingsinkomen van jou en je partner belangrijk. Bij een toeslag kun je denken aan huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag.

Huurtoeslag

Je vraagt huurtoeslag aan via de Belastingdienst. Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor huishoudens die relatief gezien veel geld kwijt zijn aan huur. Verandert je woonsituatie of je inkomen, dan heeft dit gevolgen voor de toeslag. Een fiscaal adviseur helpt je bij een dergelijke aanvraag of het doorvoeren van wijzigingen.

belastingaangifte Nijmegen

Kinderopvangtoeslag

Net als huurtoeslag is kinderopvangtoeslag een bijdrage voor ouders die relatief gezien weinig geld hebben en hun kinderen naar de opvang sturen. Het is mogelijk om een proefberekening te maken en de toeslag aan te vragen. Belastingadvies of hulp nodig? Een belastingconsulent uit Nijmegen staat voor je klaar voor deze administratieve diensten

Zorgtoeslag

Bijna iedereen heeft een zorgverzekering, wanneer je recht hebt op zorgtoeslag is dit een bijdrage van de overheid voor de prijs die je moet betalen voor de zorgverzekering. Een voorwaarde is dat je 18 jaar of ouder bent en dat je inkomen onder de inkomensgrens valt. Vragen over het aanvragen van zorgtoeslag? Met hulp van een belastingadvieskantoor is het zo geklaard.

Tarieven toeslagen aanvragen

Soort toeslag Tarief
Aanvraag Zorgtoeslag (ZT) €40,-
Aanvraag Huurtoeslag (HT) €40,-
Aanvraag Kinderopvangtoeslag (KT) €40,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Algemene kosten voor particulieren

Er zijn, naast uurtarief van een belastingadviseur en andere kosten, ook algemene kosten waar je als particulier rekening mee moet houden bij het inschakelen van een belastingconsulent. Dit kunnen voorrijkosten zijn, maar ook verzoek tot herziening van een bepaalde aanslag of het ontvangen van belastingadvies. Gemiddelde voorrijkosten zijn €30,-, afhankelijk van de af te leggen afstand. Fiscaal advies ontvangen? Reken dan op €180,- per uur.

Ben je ondernemer en op zoek naar een fiscalist?

Vul je gegevens in op het offerteformulier en vindt een fiscalist uit Nijmegen!

Start nu je gratis offerteaanvraag

Fiscalist voor ondernemers uit Nijmegen

Belastingen zijn nodig om de samenleving te organiseren. Maar belastingen bieden ook bepaalde kansen. Schakel als zzp-er of mkb-er een fiscalist in en maak slim gebruik van de mogelijkheden, om belastinggeld terug te verdienen. Belastingadvies of financieel advies nodig? Hulp bij belastingaangifte? Een fiscaal adviseur helpt je hierbij.

Boekhouder voor zzp

Als zzp-er je boekhouding uitbesteden, omdat je er geen zin in of tijd voor hebt? Een belastingadvieskantoor neemt de boekhouding voor je uit handen. Voor een belastingconsulent betaal je gemiddeld €50,- per uur. Daarnaast is het een mogelijkheid om iedere maand de boekhouding uit te besteden. Spreek in dit geval een vast tarief af, bijvoorbeeld €75,- per maand. Uiteraard is het ook mogelijk om belastingadvies voor zzp’ers te krijgen.

Belastingadviseur voor mkb

Wanneer je net een onderneming gestart bent, of je bent al langere tijd ondernemer maar wilt graag bijgestaan worden door een specialist, is het slim om een gecertificeerd fiscalist of belastingadviseur in de arm te nemen. Een fiscaal adviseur heeft kennis, ervaring en ondersteunt en adviseert je waar nodig. Inzicht in belastingadviseur kosten? Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier!

fiscalist Nijmegen

Administratieve diensten

Administratieve diensten, iets waar menig ondernemer niet op zit te wachten. Je bent druk genoeg met het draaiende houden van je bedrijf of onderneming. Om dan ook nog administratieve rompslomp te doen, is geen pretje. Salarisadministratie uitbesteden? Een belastingadviseur staat voor je klaar.

Salarisadministratie Nijmegen

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, ben je daar al druk genoeg mee. Het is dan logisch dat je weinig tijd over hebt voor administratieve diensten, zoals salarisadministratie. Door dit uit te besteden aan een belastingadviseur, heb je er zelf geen omkijken naar.

Jaaropgaven

Jaaropgaven zijn overzichten met jaarlijkse informatie voor de Belastingdienst. Het opstellen van een jaaropgaaf is een onderdeel van de salarisadministratie en is een nauwkeurig klusje. Op de jaaropgaaf staan belangrijke gegevens van het afgelopen jaar die de Belastingdienst nodig heeft voor controle. Moeite met jaaropgaven opmaken? Een bedrijfsfiscalist helpt je hierbij.

Loonheffingen

Loonheffingen zijn heffingen die ingehouden worden op het loon van werknemers. Wanneer je ondernemer bent en personeel in dienst hebt, moeten de loonheffingen dus aangezet worden. Dit komt omdat je als werkgever inhoudingsplichtig bent. Wat inhoudt dat je premies en loonbelastingen moet innen bij het personeel, omdat je dit aan de Belastingdienst moet betalen. Loonheffingen berekenen is behoorlijk ingewikkeld en moet heel secuur gedaan worden. Besteed dit daarom eenvoudig uit aan een belastingadvieskantoor.

Belastingadvies nodig?

Schakel een belastingadviseur uit Nijmegen in!

Gratis offertes vergelijken

Advies op maat

Weinig tijd als ondernemer om je te verdiepen in belastingen en andere administratieve diensten? Loop je tegen ingewikkelde vraagstukken aan op juridisch of fiscaal gebied? Een bedrijfsfiscalist staat voor je klaar om je bij te staan en belastingadvies of financieel advies te geven. Benieuwd naar de kosten per uur van een fiscalist? In de tabel hier verderop staan de gemiddelde prijzen voor het inschakelen van een bedrijfsfiscalist.

Belastingadvies

Belastingadvies nodig omdat je weinig verstand van belastingen hebt? Zijn er bepaalde fiscale of financiële vraagstukken waar je zelf niet uitkomt? Door een gecertificeerde fiscaal adviseur in te schakelen, heb je zelf ruimte om je bezig te houden met de onderneming. Een bedrijfsfiscalist helpt je bij belastingadvies, vragen over financieringen of investeringen.

Financieel advies

Een bedrijfsfiscalist inschakelen voor financieel advies, is vaak erg waardevol. Als je van plan bent om een onderneming te starten of je bent net als zzp-er gestart, is het aan te raden om met iemand om te tafel te gaan zitten voor financieel advies. Een fiscalist helpt je bij het treffen van regelingen en het op orde zetten van je administratie.

Kosten advieswerk fiscalist

Fiscalist Uurtarief Uurtarief incl. 21% btw
Laag €120,- €154,20
Medium €170,- €205,70
Hoog €230,- €278,30

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Hulp bij belastingaangifte

Als je ondernemer bent, kom je met diverse belastingen in aanraking. Denk aan omzetbelasting of vennootschapsbelasting. Over deze belastingen moet ook aangifte gedaan worden. Heb je hulp nodig bij belastingaangifte? Wil je dit graag uitbesteden? Een belastingadvieskantoor of bedrijfsfiscalist neemt je de klus uit handen.

Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers

Ondernemers betalen inkomstenbelasting over de winst. Ben je zzp-er of mkb-er, dan dien je voor 1 mei aangifte te doen. Eigenaar van een mkb en personeel in dienst? Dan is het slim om de jaaropgave voor 1 april te verstrekken aan je werknemers. Wat het tarief is voor het laten doen van belastingaangifte als ondernemer, hangt van bepaalde factoren af. In onderstaande tabel zie je wat het gemiddelde tarief is voor het doen van belastingaangifte.

Kosten aangifte inkomstenbelasting ondernemers

Basistarief Excl. 21% btw Incl. 21% btw
Laag €225,- €272,25
Medium €450,- €544,50
Hoog €950,- €1.149,50

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Aangifte omzetbelasting (btw)

Aangifte omzetbelasting, ook wel btw-aangifte genoemd, moet je doen als je ondernemer bent. Btw is de belasting die over een bepaalde periode wordt geheven. Dit kan een maand, een kwartaal of een jaar zijn. Btw-aangifte opstellen en hulp hierbij nodig? Een bedrijfsfiscalist helpt je om de aangifte te doen.

Aangifte vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting is de belasting die je moet betalen als je eigenaar van een Naamloze Vennootschap of Besloten Vennootschap bent. Aangifte vennootschapsbelasting doe je niet tegelijk met de inkomstenbelasting. Pas als het boekjaar van de vennootschap is afgesloten, doe je de aangifte.

Dividendbelasting

Als je bedrijf of onderneming winst uitbetaalt in dividenden, moet hier dividendbelasting over betaald worden. Deze vorm van belasting wordt geheven van winstbewijzen en aandelen. Het percentage van de dividendbelasting ligt op 15%.

Belastingadviseur inschakelen?

Vul het formulier in, vergelijk offertes en bespaar op de kosten!

Vind de juiste fiscalist!

Vraag offertes aan om een bedrijfsfiscalist uit Nijmegen te vinden.

Vergelijken = besparen!

Ruime keuze uit diverse professionele belastingconsulenten uit de bedrijvengids.

Hoe een goede belastingconsulent uit Nijmegen herkennen?

Hoe herken je een goede belastingconsulent? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Het is namelijk best lastig om een goede belastingadviseur te vinden die redelijk goedkoop is. Een aantal punten waar je op kunt letten bij je zoektocht naar een betrouwbaar belastingadvieskantoor, zijn bepaalde beroepsverenigingen en ervaringen van andere cliënten.

  • Ga bijvoorbeeld na of de bedrijfsfiscalist ingeschreven is bij het RB, Register Belastingadviseurs. Deze vereniging staat bekend als dé beroepsvereniging van belastingadviseurs. Een belastingadviseur die bij het RB is aangesloten beschikt over fiscale kennis en heeft veel ervaring. Op de website van het RB vind je meer informatie.
  • Het NOB-lidmaatschap is een ander punt waar je rekening mee kunt houden. NOB staat voor de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Bij deze vereniging zijn universitair opgeleide belastingadviseurs aangesloten. Een lidmaatschap van het NOB staat voor garantie van kwaliteit. Meer weten? Ga naar de website van het NOB.
  • Het laatste punt wat mogelijk is om te controleren, is of de bedrijfsfiscalist bij het NOAB is aangesloten. NOAB betekent Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Dit is een brancheorganisatie wat zich richt op ondernemers. Fiscalisten die lid zijn van het NOAB beschikken over actuele kennis en zijn op de hoogte van veranderende wetten. Neem een kijkje op noabkeurmerk.nl voor meer informatie.

belastingadvieskantoor Nijmegen

Goedkoop belastingadvies? Gratis offertes vergelijken!

Wil je goedkoop belastingadvies ontvangen van een gecertificeerde belastingadviseur? Of ben je benieuwd naar de kosten per uur van een bedrijfsfiscalist? Via het offerteformulier vraag je gemakkelijk een vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt dan van maximaal 6 belastingadvieskantoren een offerte op maat. Vergelijk de offertes onderling en bespaar op de kosten.

Je schakelt een belastingconsulent in voor allerlei diverse zaken. Denk onder andere aan financieel advies, belastingaangifte, btw-aangifte en advies over belastingen. Een fiscalist is voornamelijk gericht op de ondernemer. Ben je particulier? Dan kies je het beste voor een belastingconsulent.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis belastingadviseurs!

Vergelijk gratis offertes van belastingadviseurs en bespaar op de kosten!

Ja, start de gratis offerteaanvraag!