Vind de beste belastingadviseur in De Meern

Kom gemakkelijk en snel in contact met belastingadviseurs uit De Meern en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Belastingadviseurs De Meern

Top 18 belastingadviseurs in De Meern

Compleet overzicht van alle belastingadviseurs in De Meern en omgeving

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk meerdere offertes, bespaar op de kosten!

In De Meern zijn 18 belastingadviseurs beschikbaar. Onderstaand op deze pagina vind je een overzicht van alle belastingadviseurs uit De Meern. Iedere belastingadviseur heeft een eigen profiel met informatie over de betreffende belastingconsulent. Bovendien zijn alle bedrijven handmatig geselecteerd en toegevoegd door ons serviceteam.

Belastingadviseur De Meern gezocht?

Indien je op zoek bent naar een belastingadviseur dan zoek je een vakkundige belastingconsulent, maar betaal je liever niet teveel. Via deze bedrijvengids kom je snel in contact met één of meerdere belastingadviseurs bij jou uit de buurt, die je vrijblijvend vergelijkt. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Vind de beste belastingadviseur met het scherpste tarief

Overzicht van de top 18 belastingadviseurs in De Meern en omgeving

Vergelijk meerdere belastingadviseurs en bespaar op de kosten!

belastingadviseur De Meern

Vind een geschikte belastingadviseur uit De Meern

Ben je op zoek naar een belastingadviseur in De Meern? Hier vind je uitgebreide informatie over het inschakelen van een adviseur of fiscalist, zowel voor ondernemers (zzp’ers, mkb’ers en grote bedrijven) als voor particulieren.

Ontdek op deze website de belastingadviseurs in jouw regio. Daarnaast vind je gedetailleerde informatie over uurtarieven, kosten per dienst, de meerwaarde die een belastingadvieskantoor voor jou kan hebben, en krijg je tips over het kiezen van een geschikte en betrouwbare adviseur!

Betrouwbare belastingadviseur gezocht? Dit moet je weten!

 • Ons advies is te kiezen voor een vaste prijs in plaats van een uurtarief, zodat je exact weet wat de kosten zullen zijn. Het uurtarief varieert tussen €60,- en €100,-; voor specifieke prijsindicaties per dienst, raadpleeg deze tabel.
 • Voor ondernemers biedt de belastingadviseur een uitgebreid dienstenpakket, waaronder fiscaal advies, het beheer van financiële salarisadministratie, het opstellen van jaaropgaven, en het verzorgen van alle benodigde belastingaangiftes.
 • Particulieren schakelen een adviseur voornamelijk in voor bijstand bij de belastingaangifte en toeslagen. Daarnaast kunnen zij ook ondersteuning krijgen van een belastingadviseur bij zaken als erfbelasting en schenkbelasting.

Wat kost een belastingadviseur in De Meern?

Benieuwd naar de kosten van een belastingadviseur? Het uurtarief van een belastingadviseur in De Meern ligt gemiddeld tussen de €60,- tot €230,- per uur.

Het uurtarief verschilt per kantoor: dat komt omdat elke adviseur zijn of haar eigen tarief bepaalt. De prijs voor een adviseur hangt onder andere af van de keuze voor een belastingadviseur of een fiscalist. Een fiscalist is over het algemeen duurder, omdat dit een beschermde titel is.

Uurtarief belastingadviseur 2024

Voor het inschakelen van een belastingconsulent betaal je gemiddeld €60,- tot €100,- per uur. Een belastingconsulent is geen beschermde titel, daarom is dit goedkoper dan het inhuren van een fiscalist. Fiscalisten kosten gemiddeld €120,- tot €230,- per uur.

Wanneer heb je een fiscalist nodig?

Voor particulieren en de meeste ondernemers is het inhuren van een belastingadviseur een prima keuze. Zij hebben voldoende kennis om je te helpen en advies te geven. Je bespaart zo op de kosten per uur, omdat de belastingconsulent een stuk goedkoper is. Gaat het om hele grote ondernemingen of complexe zaken? Dan raden we je aan een fiscalist in De Meern in te huren.

Uurtarief belastingconsulent en fiscalist

€60,- tot €230,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven in 2024.)

Belastingconsulent
€60,- tot €100,-

Fiscalist
€120,- tot €230,-

Start gratis offerteaanvraag!

fiscalist De Meern

Belastingadviseur: kosten diensten

Hoewel de meeste ondernemers een belastingadviseur in De Meern inschakelen met een maand- of jaarcontract, is het ook een optie om alleen bepaalde diensten uit te besteden aan de belastingconsulent. Voor ondernemers is dit bijvoorbeeld de aangifte inkomstenbelasting: de kosten hiervoor lopen uiteen van €335,- tot €950,-.

Voor particulieren kost de belastingaangifte ongeveer €120,- tot €130,-. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke en financiële situatie. Die je aangifte door middel van het F-biljet, dan betaal je gemiddeld €80,-, terwijl, invullen aan de hand van het C- of M-biljet gemiddeld €250,- kost.

Kosten belastingadviseur: diensten 2024

Diensten Gemiddelde tarieven 2024*
Ondernemers, bedrijven en zzp’ers
Aangifte inkomstenbelasting €335,- tot €950,-
Particulieren
Belastingaangifte (met bijleenregeling) €125,-
Aangifte erfbelasting (voorheen Successie aangifte) €350,-
Belastingaangifte (sprake van echtscheiding) €120,-
F-biljet €80,-
C-biljet €250,-
M-biljet €250,-
Zorgtoeslagen €40,- (per toeslag)

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven.

Kosten advieswerk fiscalist 2024

Fiscalist Uurtarief Uurtarief incl. 21% btw
Laag €120,- €154,20
Medium €170,- €205,70
Hoog €230,- €278,30

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Betrouwbare belastingadviseur inschakelen?

Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier!

Wat doet een belastingadviseur?

Een belastingadviseur heeft heel veel verschillende taken, voor zowel particulieren als ondernemers. Toch zijn dit de belangrijkste taken van een belastingadviseur:

 • De financiële administratie: deze kun je geheel uitbesteden of gedeeltelijk. Het bestaat onder meer uit het bijhouden van de kasadministratie, het debiteuren- en crediteurenbeheer en eventueel ook je salarisadministratie. Door dit goed bij te houden, is het opstellen van rapportages en het doen van aangiftes een stuk gemakkelijker, sneller én goedkoper.
 • Controle financiële administratie: doe je de administratie zelf, dan kan het alsnog waardevol zijn deze te laten controleren door een adviseur. Zo weet je zeker dat alles klopt.
 • Financiële rapportages: dit zijn de maand-, kwartaal en jaarverslagen. Deze geven een duidelijk beeld van je financiële situatie.
 • Accountantsverklaring: grote ondernemingen zijn controleplichtig, dat houdt in dat je verplicht bent de jaarrekening te laten controleren door een accountant. Ook hiervoor kun je een belastingconsulent inhuren.

Daarnaast zijn er verschillende taken die belastingconsulenten voor particulieren uitvoeren. Zij bieden hulp en advies bij het aanvragen van toeslagen, zoals huur-, of zorgtoeslag. Ook kunnen zij je hulp bieden bij de belastingaangifte en adviseren over de verschillende aftrekposten waar je mogelijk recht op hebt.

Belastingadviseur of fiscalist De Meern: voor ondernemers

Belastingen zijn nodig om de samenleving te organiseren. Maar belastingen bieden ook bepaalde kansen. Schakel als zzp-er of mkb-er een fiscalist in en maak slim gebruik van de mogelijkheden, om belastinggeld terug te verdienen. Belastingadvies of financieel advies nodig? Hulp bij belastingaangifte? Een fiscaal adviseur helpt je hierbij.

Wat doet een belastingadviseur voor ondernemers:

 • Hulp bij belastingaangifte: dit is essentieel voor ondernemers, aangezien zij te maken krijgen met diverse belastingen waarvoor regelmatig aangifte moet worden gedaan. Een belastingadviseur biedt bijstand bij de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers, de aangifte van omzetbelasting (btw), evenals de aangifte van vennootschapsbelasting en dividendbelasting.
 • Salarisadministratie: de salarisadministratie vereist nauwkeurigheid. Niet alleen ben je verplicht om loon uit te betalen, maar je moet ook loonaangifte doen. De salarisadministratie omvat jaaropgaven, loonstaten en loonstroken. Het berekenen van de loonheffing is ook een integraal onderdeel van deze administratie.
 • Opstellen jaaropgaven: een jaaropgave is het jaarlijkse overzicht voor de Belastingdienst waarin het loon van het afgelopen kalenderjaar, ingehouden belasting en de verrekende arbeidskorting worden vermeld.
 • Belastingadvies op maat: je ontvangt financieel advies en belastingadvies. Stuit je op een fiscaal of juridisch vraagstuk? Een fiscaal adviseur staat voor je klaar om je hiermee te helpen.
Een belastingadviseur voor zzp’ers is van onschatbare waarde. Als zelfstandig ondernemer krijg je te maken met diverse belastingaangelegenheden. Een belastingadviseur ondersteunt je bij de belastingaangifte, controleert de mogelijkheid van gebruik van regelingen, geeft advies omtrent investeringen, en beschikt over uitgebreide kennis van aftrekposten.

Wat is het verschil tussen een belastingconsulent en fiscalist?

Wat is het verschil tussen een belastingconsulent en een fiscalist? Een vraag waar veel mensen het antwoord niet op weten. Dit komt omdat deze benamingen behoorlijk dichtbij elkaar liggen, maar onderling toch nog redelijk verschillen.

Een belastingconsulent is iemand die gespecialiseerd is op het gebied van belastingen. Hij of zij adviseert de particulier en de ondernemer over alles wat met de fiscale wet- en regelgeving te maken heeft. Bovendien helpt een belastingconsulent ook bij belastingaangifte. Een belastingadviseur wordt ook wel een belastingconsulent genoemd.

Een fiscalist in De Meern, ook wel fiscaal jurist genoemd, kent de Nederlandse wetgeving en rechten volledig. Bovendien weten zij exact hoe ze het recht vertalen richting het belastingsysteem. Alleen als deze persoon een universitaire opleiding voor rechten, met een specialisatie in fiscaal recht, heeft gevolgd, mag diegene fiscalist of bedrijfsfiscalist genoemd worden.

belastingadvies De Meern

Belastingadviseur De Meern: particulier

Als je denkt dat je alleen een belastingadviseur inschakelt als je ondernemer bent, zit je fout. Het is namelijk heel goed mogelijk om een belastingconsulent in te huren als particulier zijnde. Een belastingadviseur helpt bij diverse aangiftes, geeft belastingadvies, helpt bij het invullen van biljetten en vraagt toeslagen voor je aan. Belastingconsulent inschakelen voor belastingadvies voor particulieren?

Hiervoor kun je onder andere een belastingadviseur inschakelen:

 • Belastingaangifte: particulieren dienen jaarlijks belastingaangifte te doen in De Meern. Hoewel veel mensen dit zelf doen, is het verstandig om een belastingadviseur voor particulieren in te schakelen. Deze adviseur onderzoekt mogelijke aftrekposten, vult je aangifte in en zorgt ervoor dat je niet onnodig te veel betaalt.
 • Aanvragen toeslagen: veel Nederlanders hebben recht op één of meerdere toeslagen, die dienen als aanvulling op hun inkomen. Belangrijke toeslagen zijn onder andere zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag. Het aanvragen, wijzigen en stopzetten van deze toeslagen kan de belastingadviseur voor je verzorgen.
De belastingadviseur voor particulieren in De Meern staat je niet alleen bij bij de aangifte van de inkomstenbelasting, maar biedt ook assistentie bij erfbelasting en schenkbelasting.

Tarieven belastingadviseur particulieren

Diensten Gemiddelde tarieven 2024*
Aangifte belastingen
Belastingaangifte (met bijleenregeling) €125,-
Aangifte erfbelasting (voorheen Successie aangifte) €350,-
Belastingaangifte (sprake van echtscheiding) €120,-
F-biljet €80,-
C-biljet €250,-
M-biljet €250,-
Toeslagen aanvragen
Zorgtoeslag €125,-
Huurtoeslag €350,-
Kinderopvangtoeslag €120,-

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Hoe een goede fiscalist of belastingadviseur uit De Meern vinden?

Hoe herken je een goede belastingconsulent uit De Meern? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Het is namelijk best lastig om een goede belastingadviseur te vinden die redelijk goedkoop is. Een aantal punten waar je op kunt letten bij je zoektocht naar een betrouwbaar belastingadvieskantoor, zijn bepaalde beroepsverenigingen en ervaringen van andere cliënten.

 • Ga bijvoorbeeld na of de bedrijfsfiscalist ingeschreven is bij het RB, Register Belastingadviseurs. Deze vereniging staat bekend als dé beroepsvereniging van belastingadviseurs. Een belastingadviseur die bij het RB is aangesloten beschikt over fiscale kennis en heeft veel ervaring.
 • Het NOB-lidmaatschap is een ander punt waar je rekening mee kunt houden. NOB staat voor de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Bij deze vereniging zijn universitair opgeleide belastingadviseurs aangesloten. Een lidmaatschap van het NOB staat voor garantie van kwaliteit.
 • Het laatste punt wat mogelijk is om te controleren, is of de bedrijfsfiscalist bij het NOAB is aangesloten. NOAB betekent Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Dit is een brancheorganisatie wat zich richt op ondernemers. Fiscalisten die lid zijn van het NOAB beschikken over actuele kennis en zijn op de hoogte van veranderende wetten.
 • Besteed altijd voldoende aandacht aan de aangifte. Zorg ervoor dat al je documenten goed geordend zijn en controleer de aangifte zelf, ook als de adviseur alles voor je invult. Je blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor de correctheid van je aangifte.
 • Hecht waarde aan je intuïtie bij het kiezen van een belastingadviseur. Aangezien je verschillende financiële zaken bespreekt, is het essentieel dat de adviseur goed bij je past.
 • Maak duidelijke afspraken over de prijzen voor je belastingaangifte of andere dienst. Op die manier heb je helderheid over de kosten. Wij raden aan om te kiezen voor een vaste prijs.

Tips bij het vergelijken van offertes

Let in de eerste plaats op de prijsopgaven. Zijn deze gedetailleerd en gespecificeerd? Is de btw al inbegrepen, en hoe zijn de kosten opgebouwd? Het is belangrijk om te weten of er wordt gewerkt met een uurtarief, een vaste prijs, of een combinatie van beide.

In de tweede plaats is het handig om aandacht te besteden aan de voorwaarden. Wat is de duur van de diensten, welke betalingsvoorwaarden zijn van toepassing, en wat zijn de mogelijkheden voor opzegging?

Ten derde raden we aan om te kijken naar de aard van de werkzaamheden. Zijn er specifieke taken of services die wel of niet zijn inbegrepen? Hoe verloopt de communicatie en de vorm van rapportage? En wat is de verwachte tijdsduur die de adviseur nodig heeft voor jouw aanvraag?

Belastingadviseur inschakelen?

Vind eenvoudig en snel de beste belastingadviseur uit jouw regio.

Vind de juiste fiscalist!

Vraag gratis offertes aan om een bedrijfsfiscalist te vinden.

Vergelijken = besparen!

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je op de kosten.

belastingadvieskantoor De Meern

Belastingadviseur De Meern gezocht? Bespaar op de kosten!

Wil je goedkoop belastingadvies ontvangen van een gecertificeerde belastingadviseur uit De Meern? Of ben je benieuwd naar de kosten per uur van een bedrijfsfiscalist? Via het offerteformulier vraag je gemakkelijk een vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt dan van maximaal 6 belastingadvieskantoren een offerte op maat. Vergelijk de offertes onderling en bespaar op de kosten.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je schakelt een belastingconsulent in voor allerlei diverse zaken. Denk onder andere aan financieel advies, belastingaangifte, btw-aangifte en advies over belastingen. Een fiscalist is voornamelijk gericht op de ondernemer. Ben je particulier? Dan kies je het beste voor een belastingconsulent.

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen over belastingadviseurs

Bij de zoektocht naar een geschikte belastingadviseur kan het zijn dat er nog wat vragen en onduidelijkheden zijn. Om je daarbij te helpen vind je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over belastingadviseurs.


Een belastingadviseur is iemand gespecialiseerd in belastingen. Hij of zij is op de hoogte van alle wet- en regelgeving en weet dus ook precies hoeveel belasting jij moet betalen en welke aftrekposten je kunt gebruiken om geld te besparen. Een belastingadviseur geeft jou een persoonlijk advies waarbij hij kijkt naar jouw eigen situatie.
Belastingadviseur is in Nederland een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zichzelf een belastingadviseur mag noemen. Vaak hebben adviseurs een vooropleiding gevolgd in de richting van fiscaal recht, maar dit hoeft niet. Het kan ook zijn dat een adviseur zelf veel ervaring heeft opgedaan en daarom een goed advies kan geven. Dit in tegenstelling tot een fiscalist, wat wel een beschermd beroep is.
De hulp van een belastingadviseur komt van pas op het moment dat jij belastingen moet betalen. Voor particulieren is dat bijvoorbeeld tijdens de belastingaangifte en startende ondernemers kunnen een advies ook goed gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer zij hun btw-tarief moeten vaststellen of als ze twijfelen of ze in aanmerking komen voor de Kleine Ondernemers Regeling (KOR). Een goede belastingadviseur bespaart je geld doordat je niet onnodig veel belasting afdraagt.
Je hebt waarschijnlijk de keuze uit verschillende belastingadviseurs. Kies iemand die je vertrouwt. Je geeft deze inzicht in je persoonlijke gegevens. Bovendien moet je ervan op aan kunnen dat deze persoon je een advies geeft dat klopt, zodat je zo min mogelijk belasting hoeft te betalen. Let bij het kiezen van de belastingadviseur op: beroepsverenigingen, locatie, uurtarief en expertise.

De belastingadviseur heeft een aantal gegevens nodig. Dit zijn je burgerservicenummer (en eventueel die van je partner), geboortedatum en gegevens over je inkomen, bijvoorbeeld een jaaropgave. Heb je een huis gekocht of kun je gebruik maken van andere aftrekposten, dan heeft de belastingadviseur nog aanvullende informatie nodig zoals facturen en de WOZ-waarde van je woning. Hier vraagt hij zelf naar.
Het is van cruciaal belang om zelf de aangifte te controleren nadat de adviseur deze heeft ingevuld. Ondanks de inzet van de adviseur kunnen fouten voorkomen. Jij blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je aangifte. Zorg er daarom altijd voor dat de adviseur is aangesloten bij een branchevereniging en deel nooit je eigen DigiD-code; machtig in plaats daarvan de adviseur.

Ga altijd eerst in gesprek met je adviseur om te onderzoeken hoe de fout hersteld kan worden. Als je er samen niet uitkomt, zoek dan hulp bij de brancheorganisatie of neem contact op met de Belastingdienst voor verdere assistentie.

Indien je ontdekt dat je in een van de afgelopen vijf jaar te weinig of geen belasting hebt betaald, bestaat de mogelijkheid om een ambtshalve vermindering aan te vragen. Dit verzoek is ook van toepassing wanneer je al te laat bent met het indienen van bezwaar. Een ambtshalve vermindering dien je in bij de Belastingdienst.
Bij het zelf doen van belastingaangifte is het verstandig om nauwlettend te letten op alle vooraf ingevulde bedragen en mogelijke aftrekposten. Door slim te schuiven, kun je vaak nog veel voordeel behalen. Een belastingadviseur beschikt over meer expertise op dit gebied en kan je hierbij goed van dienst zijn.

Gratis offertes vergelijken!