Vind de beste belastingadviseur in Dronten

Kom gemakkelijk en snel in contact met belastingadviseurs uit Dronten en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Belastingadviseurs Dronten

Top 16 belastingadviseurs in Dronten

Compleet overzicht van alle belastingadviseurs in Dronten en omgeving

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk meerdere offertes, bespaar op de kosten!

In Dronten zijn 16 belastingadviseurs beschikbaar. Onderstaand op deze pagina vind je een overzicht van alle belastingadviseurs uit Dronten. Iedere belastingadviseur heeft een eigen profiel met informatie over de betreffende belastingconsulent. Bovendien zijn alle bedrijven handmatig geselecteerd en toegevoegd door ons serviceteam.

Belastingadviseur Dronten gezocht?

Indien je op zoek bent naar een belastingadviseur dan zoek je een vakkundige belastingconsulent, maar betaal je liever niet teveel. Via deze bedrijvengids kom je snel in contact met één of meerdere belastingadviseurs bij jou uit de buurt, die je vrijblijvend vergelijkt. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Handige artikelen:

Over Dronten

Dronten is een plaats in de provincie Flevoland en telt in totaal 40711 inwoners, verdeeld over Dronten 17060 huishoudens. Per 2843 huishoudens is er 1 boekhouder beschikbaar.

Vind de beste belastingadviseur met het scherpste tarief

Overzicht van de top 16 belastingadviseurs in Dronten en omgeving

Vergelijk meerdere belastingadviseurs en bespaar op de kosten!

belastingadviseur Dronten

Vind een geschikte belastingadviseur uit Dronten

Schakel een belastingadviseur uit Dronten in als je op wat voor vlak dan ook belastingadvies nodig hebt. Zowel als ondernemer en als particulier is het mogelijk om de diensten van een belastingconsulent te benutten. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde administratieve diensten, zoals belastingadvies, belastingaangifte en financieel advies.

Start gratis offerteaanvraag!

Benieuwd naar het uurtarief van een belastingadviseur of bedrijfsfiscalist. Meer weten over de mogelijkheden omtrent de belastingen? Via het offerteformulier vraag je gratis offertes aan. Meerdere belastingadviseurs nemen dan contact met je op. Door offertes onderling te vergelijken, bespaar je op de kosten!

Op deze pagina lees je alles over belastingadvies, wat de kosten per uur zijn van een fiscalist en welke diensten je allemaal uitbesteed aan een belastingadvieskantoor. Je krijgt handige tips en leest hoe je bespaart op de kosten!

Voordelen van onze dienstverlening

Onze manier van dienst verlenen brengt een aantal voordelen met zich mee. In deze bedrijvengids staat namelijk ieder belastingadvieskantoor uit Nederland. Bovendien vraag je gemakkelijk gratis offertes aan. Je ontvangt dan van diverse belastingadviseurs uit Dronten en omgeving een offerte op maat. Wanneer je deze prijsopgaven onderling vergelijkt met elkaar op prijs en aanbod, bespaar je op de kosten.

De voordelen op een rijtje:

 • Groot netwerk van alle belastingadviseurs
 • Gratis offertes
 • Vergelijken is besparen

Waarom een belastingadvieskantoor inschakelen?

Je schakelt een belastingadvieskantoor uit Dronten in, omdat zij je onder andere belastingadvies geven over fiscale zaken. Als je dus geen verstand hebt van fiscale zaken, belastingen of andere belastingvraagstukken, is het slim om hier een belastingadviseur voor in te schakelen. Daarnaast is het bijstaan van belastingplichtigen bij nakoming van fiscale verplichtingen ook een reden waarom je een belastingconsulent inschakelt.

Een belastingadvieskantoor neemt zorgen en frustraties uit handen, bespaart je de nodige tijd en zorgt dat je zoveel mogelijk belastingvoordeel ontvangt.

Heb je een fiscale administratie waar je weinig van begrijpt? Dan vertegenwoordigt een belastingadviseur jou als belastingplichtige. Of je nu ondernemer of particulier bent, een belastingadviseur geeft je financieel advies en helpt je bij lastige zaken zoals belastingaabengifte of btw-aangifte.

Vraag gratis offertes aan van belastingadviseurs in Dronten!

Belastingadviseur uit Dronten inschakelen?

Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier!

Wat kost een belastingadviseur in Dronten?

Op zoek naar een belastingadviseur in Dronten? De kosten van belastingadviseurs liggen gemiddeld tussen de €60,- tot €230,- per uur. Deze prijs hangt af van je keuze voor een belastingconsulent of een fiscalist, en de specifieke werkzaamheden die je uitvoert.

Voor ondernemers en bedrijven is het vaak waardevol om een contract af te sluiten, omdat je dan goedkoper uit bent dan wanneer je een prijs per uur betaalt. Dat komt omdat je nu eenmaal meer gebruik maakt van de diensten dan particulieren. De prijzen van belastingconsulenten en -adviseurs lopen enorm uiteen, dus we raden je aan om goed onderzoek te doen. Vergelijk altijd meerdere adviseurs en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs.

Voor de exacte kosten kun je ook altijd gratis offertes vergelijken.

Uurtarief belastingadviseur 2023

Het gemiddelde uurtarief van een belastingadviseur ligt tussen de €60,- tot €100,-. De kosten per uur van een belastingadviseur liggen lager dan de kosten voor een fiscalist: die betaal je ongeveer €120,- tot €230,- per uur.

Waar zit dit verschil in?

Een fiscalist is een beschermde titel: je bent dus verzekerd van een expert gespecialiseerd in belastingwetgeving. Een belastingconsulent is goedkoper, omdat dit geen beschermde titel is. Hiervoor hoeven belastingconsulenten dus geen opleiding af te ronden. Toch is een belastingconsulent vaak ervaren en kundig genoeg om je een waardevol advies te geven.

Uurtarief belastingconsulent en fiscalist

€60,- tot €230,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven in 2023.)

Belastingconsulent
€60,- tot €100,-

Fiscalist
€120,- tot €230,-

Start gratis offerteaanvraag!

Belastingadviseur: kosten diensten

Een belastingadviseur in Dronten biedt veel verschillende diensten aan. Voor ondernemers kost een aangifte inkomstenbelasting ongeveer €335,- tot €950,-. Je kunt als ondernemer het beste een contract afsluiten, omdat je dan jaarlijks goedkoper uit bent.

Voor particulieren liggen de kosten vaak iets lager, omdat de werkzaamheden minder complex zijn. Zo kost belastingaangifte met een bijleenregeling gemiddeld €125,- en betaal je voor belastingaangifte na een echtscheiding ongeveer €120,-. In de tabel hieronder krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van specifieke diensten.

Kosten belastingadviseur: diensten 2023

Diensten Gemiddelde tarieven 2023*
Ondernemers, bedrijven en zzp’ers
Aangifte inkomstenbelasting €335,- tot €950,-
Particulieren
Belastingaangifte (met bijleenregeling) €125,-
Aangifte erfbelasting (voorheen Successie aangifte) €350,-
Belastingaangifte (sprake van echtscheiding) €120,-
F-biljet €80,-
C-biljet €250,-
M-biljet €250,-
Zorgtoeslagen €40,- (per toeslag)

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan en vind de beste belastingconsulent.

fiscalist Dronten

Wat is het verschil tussen een belastingconsulent en fiscalist?

Een belastingconsulent is specialist op het gebied van belastingen en adviseert de ondernemer en de particulier over de fiscale wet- en regelgeving. Bovendien helpt een belastingconsulent bij het doen van belastingaangifte en kun je bij de consulent terecht voor informatie over belastingvoordelen en subsidies. Er wordt vaak in opdracht van cliënten gewerkt voor wie zij een financieel voordelige oplossing bedenken.

Een fiscalist uit Dronten, of fiscaal jurist, is een beschermende titel. Alleen personen die de Universitaire opleiding Rechten, met als specialisatie fiscaal recht hebben gevolgd, mogen zich fiscalist noemen. Fiscalisten kennen het Nederlands recht tot in de puntjes, evenals de vertaling naar het belastingsysteem. Dit gebeurt allemaal vanuit de fiscale wetgeving.

Fiscaal advies van een fiscalist is vaak grondiger en vollediger dan van een belastingconsulent. Een fiscalist is een belastingconsulent, maar niet iedere belastingconsulent is fiscalist.

Fiscalist of belastingconsulent nodig? Vind eenvoudig een adviseur! Vraag gratis offertes aan en vergelijk!

Wat doet een belastingadviseur?

Een belastingadviseur heeft heel veel verschillende taken, die hij of zij voor zowel particulieren als ondernemers uitvoert. Voor ondernemers is een belastingadviseur al vanaf de start van de onderneming heel waardevol. Adviseurs denken mee en geven advies met betrekking tot de geschikte rechtsvorm en helpt met het opstarten van de administratie. Zo kun je direct goed van start gaan en voorkom je achterstanden.

Ook voor grotere ondernemers kan een belastingadviseur veel vertekenen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van de jaarrekening, helpen bij belastingaangifte en het afhandelen van bezwaarprocedures. Dit bespaart jou veel waardevolle tijd, die je weer kunt steken in je eigen werkzaamheden.

Dit zijn een paar van de belangrijkste taken van belastingadviseurs voor ondernemers:

 • Financiële administratie: onder andere het bijhouden van de kasadministratie, de salarisadministratie, crediteuren- en debiteurenbeheer en het opmaken en verzenden van facturen.
 • Financiële rapportage: de maand-, kwartaal- en jaarverslagen opstellen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de financiële situatie van je onderneming.
 • Controle van de financiële administratie: als je zelf je administratie bijhoudt, kun je deze laten controleren, zodat je zeker weet dat alles klopt.
 • Accountantsverklaring: in sommige gevallen ben je verplicht om een jaarrekening te laten controleren door een accountant.
 • Voor particulieren: zorg-, kinderopvang- of huurtoeslag aanvragen, belastingaangifte, doen, of belastingadvies geven.

Op zoek naar een belastingadviseur? Start nu je gratis offerteaanvraag!

belastingadvies Dronten

Belastingadvies Dronten: zakelijk en particulier!

Je kunt bij een belastingadviseur ook terecht voor waardevol belastingadvies in Dronten. Dit kan gaan op advies op verschillende vlakken: als je als ondernemer wilt investeren in een nieuw bedrijfspand of benieuwd bent naar fiscale voordelen voor andere investeringen. Een belastingadviseur geeft je een persoonlijk advies, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Ook belastingadvies voor particulieren!

De adviseur geeft een persoonlijk advies op het gebied van toeslagen, de belastingaangifte en het aanvragen van subsidies. Dit maakt het nemen van een keuze een stuk gemakkelijker.

Op deze pagina lees je meer over fiscaal advies.

Fiscalist Dronten

Een fiscalist uit Dronten kijkt naar alle haken en ogen bij belastingadvies en helpt zowel de zzp-ondernemer als een mkb. Belasting is nodig om de samenleving te organiseren, maar belastingen bieden ook kansen. Maak slim gebruik van de fiscale mogelijkheden en ontvang belastinggeld terug. Schakel een fiscaal adviseur in wanneer je belastingadvies nodig hebt, je belastingaangifte wilt doen of financieel advies wilt inwinnen. Wil je een jaarrekening voor een bv laten opstellen of heb je een samenstellingsverklaring nodig? Ook dat is geen probleem.

Hulp bij belastingaangifte

Een ondernemer krijgt met verschillende soorten belastingen te maken. Vaak moet er ook aangifte voor deze belastingen gedaan worden. Denk aan de inkomstenbelasting, maar ook omzetbelasting (btw) en vennootschapsbelasting. Hulp bij belastingaangifte nodig? Een belastingadviseur helpt je graag.

Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers

Niet alleen particulieren betalen inkomstenbelasting. Ook de ondernemer betaalt inkomstenbelasting over de winst. Dit tarief hangt af van de soort opbrengst waar belasting voor wordt gerekend. Wanneer je zzp-er bent, dien je voor 1 mei aangifte te doen. Heb je een mkb? Dan is het verstandig om de jaaropgave ruim voor 1 april te verstrekken. In onderstaande tabel vind je het gemiddelde tarief voor het doen van aangifte inkomstenbelasting voor de ondernemer.

Aangifte omzetbelasting (btw)

Als ondernemer zijnde moet je omzetbelasting betalen. Een andere naam voor omzetbelastingaangifte, is btw-aangifte. Btw is een belasting die over een maand, kwartaal of jaar wordt geheven. Een belastingadvieskantoor helpt je graag bij het indienen en opstellen van de btw-aangifte.

Meer informatie over:
Omzetbelasting ondernemers.
Omzetbelasting zzp

Aangifte vennootschapsbelasting

Ben je ondernemer van een NV (naamloze vennootschap) of BV (besloten vennootschap)? Dan betaal je ook vennootschapsbelasting. Je doet aangifte vennootschapsbelasting op het moment dat het boekjaar van de vennootschap is afgesloten

Dividendbelasting

Betaalt je onderneming winst uit in de vorm van dividenden? Ook dan betaal je daar belasting over. Nederlandse dividendbelasting wordt geheven van onder meer aandelen en winstbewijzen. Het dividendbelastingpercentage bedraagt momenteel 15%.

Kosten aangifte inkomstenbelasting 2023

Basistarief Excl. 21% btw Incl. 21% btw
Laag €225,- €272,25
Medium €450,- €544,50
Hoog €950,- €1.149,50

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Ondernemer en op zoek naar en fiscalist in Dronten?

Vul je gegevens in op het offerteformulier en vind een fiscalist!

Salarisadministratie

Als je zelfstandig ondernemer bent of een mkb-bedrijf hebt, moet je de salarisadministratie nauwkeurig bijhouden. Je bent namelijk verplicht om elke maand loon te betalen en loonaangifte te doen. Dit is een behoorlijke klus die tijdrovend is. Salarisadministratie bestaat uit jaaropgaven, loonstaten en loonstroken. Door de salarisadministratie in Dronten uit te besteden aan een bedrijfsfiscalist, heb je er zelf geen omkijken naar.

Opstellen van jaaropgaven

Een onderdeel van salarisadministratie zijn jaaropgaven. Een jaaropgave is de jaarlijkse informatie voor de Belastingdienst. Hier staat onder andere het loon van het afgelopen kalenderjaar op, maar ook ingehouden belasting, het bsn-nummer en het totaalbedrag met verrekende arbeidskorting.

Het opstellen van jaaropgaven is een secuur klusje, wat je goed wilt doen. Het is mogelijk om dit aan een belastingadviseur uit te besteden.

Loonheffingen berekenen

Elke ondernemer met personeel in dienst moet loonheffingen inhouden op het loon van de werknemers. Je bent als werkgever namelijk inhoudingsplichtige, wat betekent dat je loonbelasting en premies moet innen bij de werknemers en dit aan de Belastingdienst moet betalen. Het berekenen van loonheffingen is een lastige klus, die je het beste uitbesteed aan een belastingadvieskantoor of belastingconsulent.

salarisadministratie

Advies op maat

Heb je als ondernemer financieel advies nodig omdat je er zelf niet uitkomt? Loop je tegen een fiscaal of juridisch vraagstuk aan wat je belemmert in het ondernemen? Een fiscaal adviseur of bedrijfsfiscalist geeft naast financieel advies ook belastingadvies.

Advies op maat nodig van een fiscalist en benieuwd naar de kosten per uur? Een gemiddeld uurtarief van een bedrijfsfiscalist, exclusief btw, is €170,-.

Belastingadvies

Bepaalde vraagstukken kunnen je erg bezighouden en vragen dus om een oplossing. Een ervaren belastingadviseur zorgt voor rust en ruimte om te ondernemen. Als je vragen hebt over bepaalde financiering en zekerheid of je wilt bepaalde investeringen plannen, kun je terecht bij een bedrijfsfiscalist.

Meer informatie over belastingadvies voor bedrijven.

Financieel advies

Financieel advies is vaak ontzettend waardevol. Wanneer je net een onderneming gestart bent of je wilt als zzp-er beginnen, is het fijn om samen met een bedrijfsfiscalist fiscale regelingen te treffen en administratie op orde te stellen.

Een fiscalist behoed je voor fouten en zorgt ervoor dat alle regelingen en aftrekposten benut worden. Niet alleen geeft hij of zij je financieel advies, er wordt ook hulp geboden bij besparingsmogelijkheden en het maken van omzet- en winstprognoses.

Kosten advieswerk fiscalist 2023

Fiscalist Uurtarief Uurtarief incl. 21% btw
Laag €120,- €154,20
Medium €170,- €205,70
Hoog €230,- €278,30

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Belastingadviseur zzp

Belastingadvies voor zzp in Dronten is enorm waardevol! Je krijgt als zelfstandig ondernemer te maken met veel verschillende belastingzaken, waar je zelf misschien niet heel veel kennis van hebt. Zeker als je net start kan dit erg overweldigend zijn: de hulp van een goede adviseur zorgt ervoor dat je overzicht houdt en zelf ook een duidelijk beeld krijgt van alle mogelijkheden.

Je kan een belastingadviseur inschakelen voor advies op het gebied van:

 • De belastingaangiftes: zowel de inkomsten- en omzetbelastingen en eventuele regelingen waar je aanspraak op kunt doen.
 • Investeringen: soms is het nodig om een investering te doen, om minder belastingen te hoeven betalen. Belastingconsulenten geven je een persoonlijk advies.
 • Aftrekposten: je hebt als zzp’er recht op een aantal mogelijk aftrekposten, zo voorkom je dat je te veel belasting betaalt. Een adviseur weet precies waar je recht op hebt.

Meer informatie over belastingadvies voor zzp’ers.

Belastingadvies voor mkb

Je bent ondernemer, dit betekent dat je van veel markten thuis moet zijn. Het is in zo’n geval fijn om ondersteuning en advies te krijgen van een gecertificeerde belastingadviseur. Er wordt regelmatig contact met je opgenomen door de belastingadviseur. De fiscaal adviseur heeft kennis van zaken en biedt vaak een pakket aan, waar financiële administratie, belastingadvies en verzorgen van belastingaangifte bij zit.

belastingconsulent Dronten

Belastingadviseur Dronten: particulier

Veel mensen gaan ervan uit dat ze alleen als ondernemer of zzp-er een belastingadviseur kunnen inschakelen. Dit is echter niet waar, want ook als particulier zijnde is het een optie om de hulp van een belastingconsulent te vragen, bijvoorbeeld bij het doen van belastingaangifte of als je belastingadvies als particulier wilt inwinnen.

Belastingaangifte

Zowel particulieren als ondernemers doen belastingaangifte in Dronten. Veel particulieren doen dit zelf, maar op het moment dat je een huis koopt, gaat trouwen of scheiden of kinderen krijgt, verandert er veel: dan is het advies van een belastingadviseur heel waardevol, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Voor particulieren die om welke reden dan ook niet digitaal hun aangifte kunnen doen, zijn er speciale formulieren. Een belastingadviseur neemt deze met je door en verstuurd hem op. Het F-, C- en M-biljet worden hiervoor het vaakst gebruikt.

Via de gratis offertedienst vind je snel een adviseur.

Aangifte inkomstenbelasting

Bij de aangifte inkomstenbelasting is het van belang om goed voor te bereiden. Je dient persoonlijke gegevens, inkomsten en bankrekeningen gereed te hebben. Bovendien moet je betalingsbewijzen hebben van de aftrekposten. Inkomstenbelasting betaal je over inkomen uit werk, wonen, sparen en beleggen. Uit de aangifte blijkt of je, naast het te betalen of terug te ontvangen belasting, ook of je recht hebt op een toeslag. Vind je dit lastig en besteed je dit liever uit? Schakel dan een belastingadvieskantoor in die jou hulp bij de aangifte inkomstenbelasting geeft. De aangifte inkomstenbelasting kost ongeveer €225,- tot €950,- exclusief btw.

Erfbelasting

Wanneer je een erfenis ontvangt als nabestaande, is het mogelijk dat je daar erfbelasting over moet betalen. Erfbelasting is de belasting die je betaalt over de erfenis die je hebt gehad. Dit geldt alleen als je meer geld ontvangt, dan het bedrag waar een vrijstelling voor geldt. Over deze erfbelasting moet je ook aangifte doen. Of je daadwerkelijk belasting moet betalen hangt af van het bedrag en wat je relatie is met de overledene. De kosten hiervoor liggen rond de €350,-.

Schenkbelasting

Ontvang je een schenking van iemand, dan is dit vaak leuk en fiscaal voordelig, zowel voor de ontvanger als voor de schenker. Schenkingen zorgen er namelijk voor dat de nalatenschap lager is, hierdoor betalen erfgenamen minder belasting. Schenkbelasting is dus de belasting die wordt geheven over schenkingen. De hoogte van de belasting is afhankelijk van de relatie die de ontvanger en schenker hebben. Net als bij erfbelasting zijn er bij schenkbelasting ook bepaalde vrijstellingen. In onderstaande tabel staat het tarief voor de soort belastingaangifte.

Tarieven belastingaangifte particulieren

Diensten Gemiddelde tarieven 2023*
Belastingaangifte (met bijleenregeling) €125,-
Aangifte erfbelasting (voorheen Successie aangifte) €350,-
Belastingaangifte (sprake van echtscheiding) €120,-
F-biljet €80,-
C-biljet €250,-
M-biljet €250,-

Belastingadvies Dronten nodig?

Schakel een belastingadviseur uit Dronten in!

Aanvragen toeslagen: huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en zorgtoeslag

Veel Nederlanders hebben recht op één of meerdere toeslagen. Dit is een aanvulling op je inkomen. Belangrijke toeslagen zijn de zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. Het aanvragen, wijzigen of stopzetten van deze toeslagen doe je online met je DigiD. Maar let op: dit moet goed gebeuren! Als je een te laag inkomen opgeeft, dan krijg je ongemerkt te veel toeslagen, die je aan het einde van het jaar weer moet terugbetalen.

Als je er zeker van wilt zijn dat de toeslagen correct zijn aangevraagd en wilt voorkomen dat je aan het einde van het jaar een groot bedrag terug moet betalen, is het slim om hierin advies te vragen aan een belastingadviseur. Hij vraagt de toeslag voor je aan en geeft wijzigingen door, zodat het bedrag klopt. De aanvraag voor toeslagen kost je ongeveer €40,-.

Tarieven: toeslagen aanvragen

Soort toeslag Gemiddelde tarieven 2023*
Zorgtoeslag €125,-
Huurtoeslag €350,-
Kinderopvangtoeslag €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor een exact tarief vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Belastingadviseur inschakelen?

Vind eenvoudig en snel de beste belastingadviseur uit jouw regio.

Vind de juiste fiscalist!

Vraag gratis offertes aan om een bedrijfsfiscalist uit Dronten te vinden.

Vergelijken = besparen!

Door gratis offertes te vergelijken bespaar je op de kosten.

Hoe een goede belastingconsulent uit Dronten vinden?

Het is vaak een lastige opgave om een goede belastingconsulent uit Dronten te vinden en in te schakelen voor belastingadvies en belastingaangifte. Toch zijn er diverse kenmerken waar je een goede belastingadviseur aan herkent. Zo zijn goede en betrouwbare consulenten aangesloten bij beroepsverenigingen als het RB en NOB. Je kunt ook reviews en ervaringen lezen van eerdere cliënten.

 • Ga na of de bedrijfsfiscalist is ingeschreven bij het RB, ook wel het Register Belastingadviseurs. Het RB is dé beroepsvereniging van belastingadviseurs en beschikt over uitgebreide en fiscale kennis en ervaring. Ga naar de website van het Register Belastingadviseurs voor meer informatie.
 • Daarnaast is het ook slim om te kijken of het belastingadvieskantoor een NOB-lidmaatschap heeft. NOB staat voor de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, een beroepsvereniging van universitair opgeleide belastingadviseurs uit Nederland. Dit lidmaatschap staat voor een garantie van kwaliteit, zowel op het gebied van vaktechnische kennis als vaardigheden. Meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van het NOB.
 • Tot slot is het aan te raden om, als zzp-er of mkb-er, te kijken of de bedrijfsfiscalist is aangesloten bij het NOAB. Dit staat voor de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Het is een brancheorganisatie wat zich richt op de ondernemer. NOAB-leden hebben kennis, zijn op de hoogte van de veranderende wetgeving en geven altijd juist en actueel advies. Kijk op het NOAB voor meer informatie over deze organisatie.

Veelgestelde vragen over belastingadviseurs

Bij de zoektocht naar een geschikte belastingadviseur kan het zijn dat er nog wat vragen en onduidelijkheden zijn. Om je daarbij te helpen vind je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over belastingadviseurs. Zit je vraag er niet tussen? Via de gratis offerteservice kom je snel en vrijblijvend in contact met adviseurs uit je regio.


Belastingadviseur, wat is dat precies?

Een belastingadviseur is een specialist die aan bedrijven en particulieren advies geeft over belastingen. Naast de adviesrol kan de belastingadviseur uiteraard ook de uitvoering, vaak belastingaangiften, voor je verzorgen. Doordat de adviseur goed op de hoogte is van de belastingregels en fiscale voordelen kan de inzet van een belastingadviseur je vaak geld besparen.

Wie mag zich belastingadviseur noemen?

Doordat een belastingadviseur in Nederland een vrij beroep is dat geen bescherming kent, mag iedereen zich in Nederland in principe een belastingadviseur noemen. Daarom is het verstandig om bij de keuze voor een belastingadviseur te letten op: aansluiting bij een branchevereniging, het vertrouwen die je hebt in de specialist na contact, duidelijke prijsafspraken en eventuele recensies.

Wanneer heb je een belastingadviseur nodig?

Je hebt een belastingadviseur nodig als je twijfelt over bepaalde belastingen of belastingaangiftes, of als aanvulling op je huidige boekhouder. De belastingadviseur is expert op het gebied van de nieuwste belastingregels en fiscale voordelen. Hierdoor kan de specialist, door slim gebruik van aftrekposten en fiscale voordelen, je geld opleveren.

Welke belastingadviseur kiezen?

Het is belangrijk dat je een belastingadviseur inschakelt die je vertrouwt. Je onderbuikgevoel is dus een belangrijke graadmeter. Daarnaast is het slim om te letten op het feit of de belastingadviseur is aangesloten bij een branchevereniging, zoals Register Belastingadviseurs (RB) of Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Maak daarnaast duidelijke prijsafspraken, bij voorkeur een vaste prijs. Controleer indien mogelijk de aangifte van de adviseur.

Hoe belastingadviseur machtigen?

Nadat je een geschikte belastingadviseur hebt gevonden kun je deze specialist machtigen via DIGID. Je hoeft dan niet je eigen DigiD af te geven, maar de gemachtigde logt dan in met zijn eigen DigiD en de machtigingscode. Let wel op: als je een gemachtigde inschakelt, blijf je zelf wel verantwoordelijk voor het nakomen van fiscale verplichtingen.

Wat heeft de belastingadviseur van jou nodig?

Als je een belastingadviseur hebt ingeschakeld heeft de specialist uiteraard gegevens van je nodig om de aangifte te kunnen doen. Dit verschilt per type aangifte, maar vaak zijn in ieder geval benodigd: Burgerservicenummer (BSN), rekeningnummer, DigiD (ook van je fiscale partner), gegevens over je inkomsten, en gegevens omtrent jouw bankrekeningen en beleggingen. Daarnaast is er informatie benodigd over je woonsituatie en eventuele bijzonderheden.


belastingadvieskantoor Dronten

Belastingadviseur Dronten gezocht? Bespaar op de kosten!

Goedkoop belastingadvies nodig? Hulp nodig bij je aangifte? Benieuwd naar het uurtarief van een belastingadviseur uit Dronten? Dan vraag je via het offerteformulier een offerte aan. Door een offerte aan te vragen, ontvang je van maximaal 6 belastingconsulenten een prijsopgaaf. Vergelijk deze onderling op kosten per uur en aanbod. Zo bespaar je op de kosten!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het is duidelijk dat je een belastingadvieskantoor voor allerlei financiële en fiscale zaken inhuurt. Een bedrijfsfiscalist richt zich volledig op de ondernemer, terwijl een belastingconsulent of belastingadviseur ook de particulier helpt.

Gratis offertes vergelijken!