Vennootschapsbelasting aangifte doen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Vennootschapsbelasting

De vennootschapsbelasting is een belasting voor een naamloze vennootschap (nv) en een besloten vennootschap (bv). Voor deze belasting moet je jaarlijks aangifte doen. Voor 2020 is deze belasting verlaagt. Op deze pagina lees je wat dat voor jouw onderneming betekent, hoe hoog de tarieven zijn en hoe je aangifte doet.

Zie je het niet zitten om zelf aangifte van vennootschapsbelasting te doen? Schakel dan een expert in! Die zorgt ervoor dat alles op het juiste moment geregeld is, zodat jij je met andere zaken kan bezighouden. Ben je op zoek naar een belastingadviseur?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt eenmalig een aantal offertes van belastingadviseurs uit de buurt. Door deze te vergelijken vind je gemakkelijk en snel de belastingadviseur met het beste aanbod. Zo bespaar je op de kosten!vennootschapsbeslasting

Hoe hoog is het tarief?

Het tarief van vennootschapsbelasting is afhankelijk van hoeveel winst je onderneming maakt. Er worden twee schijven gehanteerd:

  • Voor een winst t/m €200.000,- betaal je 16,5% belasting.
  • Vanaf een winst van meer dan €200.000,- betaal je 25% belasting.

In 2020 is het tarief van de eerste schrijf verlaagd van 19% naar 16,5%. Het hoge tarief is ongewijzigd gebleven.

Vpb tarief in 2020

Belastbaar bedrag Vpb tarief
t/m €200.000,- 16,5 %
meer dan €200.000,- 25 %

Vennootschapsbelasting 2020 en coronacrisis

Door de coronacrisis is 2020 voor veel ondernemers geen gemakkelijk jaar geweest. Het kabinet heeft daarom verschillende belastingmaatregelen getroffen om ondernemers te ondersteunen. Dat geldt ook voor de vennootschapsbelasting.

Wat houdt de regeling in?

Ondernemers kunnen verliezen van 2020 alvast ‘verrekenen’ met de winst over 2019. Dat doe je door van het verwachte verlies over 2020 een zogenoemde coronareserve te vormen. Dit bedrag mag niet hoger zijn dat de winst over 2019. Wanneer je de reserve hebt vastgesteld, kan je vragen om een voorlopige aanslag over 2019. Op belastingdienst.nl vind je meer informatie over de fiscale coronareserve.


Belastingadviseur inschakelen voor vennootschapsbelasting?

Vergelijk offertes en ga voor de specialist met het beste aanbod!


Wanneer aangifte vennootschapsbelasting doen?

De aangifte van vennootschapsbelasting over 2020 doe je voor 1 juni van 2021. Voor ondernemingen met een gebroken of korter boekjaar gelden andere regels. Wanneer moet je dan aangifte van vennootschapsbelasting doen? Wanneer je korte boekjaar eindigt in een andere maand dan december 2020, moet je aangifte voor 1 april 2021 binnen zijn.

Het is belangrijk om de aangifte op tijd te doen, anders riskeer je een boete van de Belastingdienst. Wel is het mogelijk om uitstel te vragen. De standaardperiode van uitstel bedraagt vijf maanden. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van het Ondernemersplein.

Drie manieren van aangifte doen

Er zijn drie manieren om aangifte van vennootschapsbelasting te doen:

  • Via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Dit is de vervanger van het oude portaal voor ondernemers.
  • Met aangiftesoftware of administratiesoftware. Via een softwarepakket vul je je digitale aangifte in en kan je deze ook wijzigen. Als je al een definitieve aanslag ontvangen hebt, is wijzigen niet meer mogelijk.
  • Via een fiscaal dienstverlener, zoals een belastingadviseur. Dan heb je zelf nergens meer omkijken naar en weet je zeker dat alles goed geregeld is. Via onze offerteservice vind je snel een betaalbare specialist in de buurt.

Kan ik uitstel krijgen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je als ondernemer nog niet alle administratie van 2020 hebt verwerkt. Dan is kan het lastig zijn om de aangifte van vennootschapsbelasting op tijd te doen. In dat geval is het mogelijk om uitstel aan te vragen.

Waar moet je op letten?

Het is erg belangrijk om het uitstel op tijd aan te vragen. Dat kan op twee manieren: via de consulentenregeling en door het zelf aan te vragen bij de Belastingdienst. Het is ook mogelijk om het uitstel door een belastingadviseur aan te laten vragen. Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst.


Aangifte van vennootschapsbelasting uitbesteden?

Vergelijk offertes en ontdek de voordeligste specialist bij jou uit de regio!


Bezwaar maken tegen vennootschapsbelasting: wanneer doe je dat?

Ben je het niet eens met een definitieve aanslag van vennootschapsbelasting, of met een navorderingsaanslag? Dan is het mogelijk om bezwaar in te dienen. Er zijn verschillende redenen om in bezwaar te gaan. Het kan iets kleins zijn, zoals een vergeten aftrekpost, maar ook zaken van groter belang.

Dien altijd je bezwaar op tijd in! De termijn eindigt zes weken na de dagtekening op de aanslag. Je vindt meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Belastingadviseur inschakelen? Goede keuze!

Het inschakelen van een belastingadviseur voor de aangifte van vennootschapsbelasting heeft vele voordelen.

Waarom een specialist inschakelen?

  • Als ondernemer heb je het altijd druk. Wanneer je een belastingconsulent inschakelt, houd je zelf meer tijd over voor andere zaken.
  • Een belastingadviseur regelt niet alleen de aangiften van belastingen, maar geeft je ook adviezen over de fiscale positie van je onderneming.
  • Belastingspecialisten zijn op de hoogte van alle wetten en regels omtrent fiscale zaken.
  • Met een belastingadviseur weet je zeker dat alle aanslagen goed en op tijd ingediend worden.

besparen op belastingadviseur vennootschapsbelasting

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Als ondernemer heb je het altijd druk. De aangifte van de vennootschapsbelasting is een belangrijk onderdeel van ondernemen, maar ook een klus die veel tijd kost. Met een belastingadviseur bespaar je jezelf niet alleen veel tijd, je weet ook zeker dat de aanslag op de juiste manier wordt ingevuld en dat deze op tijd verzonden wordt. Ben je op zoek naar een goede en betaalbare specialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken vind je altijd de beste belastingconsulent bij jou uit de buurt. De service is geheel gratis en zonder verplichtingen!

Gratis offertes vergelijken