Advies nodig bij omzetbelasting 2021?

Vergelijk gratis offertes van belastingadviseurs en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Omzetbelasting 2021

Wil jij de omzetbelasting in 2021 eindelijk op tijd gaan bijhouden en betalen? Door je financiële administratie het gehele jaar door goed bij te houden, wordt de btw-aangifte een snelle klus die je tussendoor gemakkelijk zelf doet. Liever hulp inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je tot maximaal 5 offertes in je mailbox: vergelijk de tarieven, en kies voor de specialist met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je waar jij rekening mee moet houden met de omzetbelasting in 2021. We vertellen over de aangekondigde veranderingen en je leest over belangrijke aandachtspunten en de deadlines.omzetbelasting 2021

Btw-aangifte 2021: houd hier rekening mee!

Ben jij ondernemer voor de btw? Dan moet je ook in 2021 netjes je omzetbelasting betalen. Wees hiermee op tijd, zodat je problemen met de belastingdienst voorkomt. De belastingdienst heeft een coulanceperiode van 7 dagen: is je aangifte daarna nog steeds niet binnen dan riskeer je een boete van €68,-.

Let op: heb jij in het afgelopen kwartaal geen omzet gedraaid? Dan moet je nog steeds aangifte doen! Zorg er dus voor dat deze op tijd is.

Wil je in 2021 gebruik maken van de kleine ondernemersregeling, waardoor je vrijgesteld bent van btw? Als jij je niet voor 3 december 2020 hebt opgegeven voor de kleine ondernemersregeling, dan moet je in 2021 nog één keer aangifte doen. Lees hier meer over btw-aangifte.

Dit heb je nodig

Als jij de financiële administratie op orde hebt, dan is het doen van btw-aangifte geen hele ingewikkelde klus.

Je hebt nodig:

  • Je omzetbelastingnummer
  • Btw-identificatienummer
  • De netto ontvangen en betaalde bedragen
  • De losse btw
  • Alle verzonden en ontvangen facturen ter check

Je kunt de aangifte doen via de website van de belastingdienst, maar het is ook mogelijk om hier je eigen aangiftesoftware voor te gebruiken. Let er wel op dat deze werkt volgens SBR (Standard Business Reporting).

Belastingadviseur inhuren voor de omzetbelasting in 2021?

Vergelijk gratis offertes en kies voor het goedkoopste kantoor!

Wanneer omzetbelasting 2021 betalen?

Je moet de omzetbelasting van 2021 per kwartaal betalen. De deadline voor het aangeven van de omzetbelasting is uiterlijk één maand na afloop van het kwartaal.

Dus over het eerste kwartaal in 2021 doe je uiterlijk 30 april 2021 aangifte. Je krijgt hierna geen aanslag, maar maakt de omzetbelasting zelf over naar de belastingdienst. De deadline voor de betaling is ook 30 april 2021.

Wat gebeurt er als je te laat betaalt?

De belastingdienst heeft een coulanceperiode van 7 dagen: doe je hierin aangifte, dan is er niks aan de hand. Komt de aangifte nog later binnen of zelfs helemaal niet? Dan riskeert u een boete.

Hulp nodig van een belastingadviseur? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een adviseur bij jou uit de buurt!

Periode Deadline aangifte en betaling omzetbelasting 2021
Eerste kwartaal 30 april 2021
Tweede kwartaal 31 juli 2021
Derde kwartaal 31 oktober 2021
Vierde kwartaal 31 januari 2022

Ik heb uitstel nodig: kan dat?

Het kan voorkomen dat je, om welke reden dan ook, geen kans hebt om de btw-aangifte in te vullen. In dat geval moet je uitstel vragen bij de belastingdienst.

Hoe vraag ik uitstel aan?

Dit doe je schriftelijk bij jouw belastingkantoor. Op belastingdienst.nl vindt je een overzicht van belastingkantoren in je eigen regio.

Advies nodig bij uitstel aanvragen en de aangifte? Vraag gratis offertes aan en vind een belastingadviseur die bij jou past!

omzetbelasting 2021 aangifte

Wat gebeurt er als ik te laat betaal?

Zorg ervoor dat je de omzetbelasting in 2021 op tijd betaalt, om problemen met de belastingdienst te voorkomen.

Wat gebeurt er als je te laat betaalt?

Als je te laat, niet of te weinig betaalt dan is er sprake van betaalverzuim. Heb jij op het moment van controle nog niet betaald, dan krijg je een naheffingsaanslag met een boete van 3% van het niet-betaalde bedrag. Dit is minimaal €50,- en maximaal €5.514,-.

Betaalt u te laat, dan zijn er meerdere mogelijkheden:

  • Je betaalt te laat, maar binnen de coulanceperiode. Als de vorige betaling op tijd was krijgt u geen boete. Was de vorige betaling te laat of niet volledig betaald, dan krijgt u een boete van 3% over het te laat betaalde bedrag.
  • Je betaalt te laat buiten de coulanceperiode. U krijgt een boete van 3% van het te laat betaalde bedrag.

Veranderingen in omzetbelasting 2021

Per 21 juli 2021 verandert de wetgeving voor een groot aantal bedrijven in e-commerce. De belangrijkste verandering is dat per 21 juli 2021 de nationale omzetdrempels verdwijnen.

Wat betekent dit?

Dit zorgt vooral voor veranderingen voor bedrijven die in of met het buitenland handelen. Per 21 juli hoeft de btw niet langer aangegeven te worden via de btw-aangifte van het betreffende land, maar via een éénloketsysteem. Dit maakt het mogelijk om voor ieder EU-land aangifte te doen.

Met deze veranderingen in het vooruitzicht is het verstandig om een belastingadviseur in te schakelen, om je hierop voor te bereiden. Start gratis offerteaanvraag!

Hulp nodig met de omzetbelasting in 2021?

Vind een belastingadviseur in jouw regio en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Omzetbelasting 2021: wat kan een belastingadviseur voor jou betekenen?

Ook bij de omzetbelasting in 2021 is het aan te raden de hulp van een belastingadviseur in te schakelen. Waarom?

Een belastingadviseur kan je helpen met verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het berekenen van de btw over jouw producten of diensten. Zo weet je zeker dat dit klopt. Daarnaast kan een belastingadviseur helpen met het berekenen van de omzetbelasting en het bedrag wat je nog aan de belastingdienst moet afdragen. Door dit gedurende het kwartaal of het jaar opzij te zetten, weet je zeker dat je het geld niet te snel uitgeeft.

Tot slot kunnen belastingadviseurs helpen met de aangifte, en het bepalen van de aftrekposten. Weet jij welke btw jij mag aftrekken van je omzetbelasting? Een belastingadviseur wel! Hij of zij geeft je hierin een persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat je niet te veel omzetbelasting in 2021 betaalt.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een belastingadviseur die bij jou en jou bedrijf past!

omzetbelasting 2021 belastingadviseur

Belastingadviseur nodig? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij voor de omzetbelasting in 2021 het liefst een belastingadviseur inhuren? Deze persoon kan je helpen met de aangiftes, met het verzamelen van alle gegevens en het bijhouden van de rest van je financiële administratie. Zo weet je dat jouw omzetbelasting altijd op tijd betaald is! Op zoek naar een specialist?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven. Vergelijk op je gemak de verschillende tarieven van de kantoren, en kies daarna voor het advieskantoor met de beste prijs. Je besparing loopt hierdoor op tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is gratis en bovendien zonder verdere verplichtingen, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken